Kakast főztek, járdát adtak át Pusztamérgesen + FOTÓK

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Kiváló hangulatban, nagyszerű közösségben főzték a pörköltöt a Csongrád megyei településen. A nagy hagyományokkal bíró Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny idei kiírása immáron a huszonkettedik volt a sorban. Az esemény keretében egy felújított járdaszakaszt is átadtak. Tovább »

Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Elfogták a rendőrök a dohányboltba és élelmiszerüzletbe betörő tompai férfit

2016. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

pusztamerges_dohanybolt

Egy pusztamérgesi dohányüzletbe és a mellette lévő élelmiszerboltba tört be egy tompai férfi. A gyanúsítottat a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói egy nap alatt azonosították és előállították – írja a police.hu. Tovább »

Labdarúgás: szuper meccsen verte ki a Pusztamérges a Rock Klubot + FOTÓK

2015. augusztus 26., szerda · 2 hozzászólás

rock_klub_pusztamerges31_gs

Négygólos hátrányban sem adták fel a rockerek, a végén kis híján egyenlítettek, de a megye III-as csapat örülhetett a továbbjutásnak. Tovább »

4 milliárdból fejlesztették a homokháti vízhálózatot

2014. június 17., kedd · Hozzászólok

_DSC0024

A Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás támogatást nyert a „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű beruházásra. A projekt célja Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék települések vízminőség-javító fejlesztése, a vízhálózat részbeni rekonstrukciójával és fejlesztésével. A projekt nettó összköltsége 4 248 192 808 Ft, melyből csak 1 249 410 Ft önerőt kell a tagönkormányzatoknak biztosítani.
Tovább »

A Tanyaprogram révén 638 millió forint érkezett a megyébe

2014. március 14., péntek · Hozzászólok

Közel hatmillió forintos beruházásból piacot épített Pusztamérges önkormányzata. A fejlesztés célja, hogy megfelelő körülményeket teremtsen azon élelmiszerek, zöldségek-gyümölcsök árusítására, értékesítésére, amelyeket a környékben élő gazdálkodók termelnek. A piacot B. Nagy László kormánymegbízott, és Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere adta át március 14-én reggel. Tovább »

Kevés lesz a borunk – Pusztamérgesen a fagy ölte a bogyókat + FOTÓK

2012. szeptember 26., szerda · 7 hozzászólás

A Csongrádi borvidéken is kevés szőlő termett, főként a fagy tizedelte a bogyókat. A pusztamérgesi hegyközség területéről a Farkas testvérek pincészeténél – ahonnan a dóm miseborát is hozzák – jártunk, hogy az idei termésről érdeklődjünk.
Tovább »

Rangadót nyert az FK Szeged

2009. május 11., hétfő · Hozzászólok

Igazi rangadót játszott hétvégén az FK 1899 Szeged a megye harmadik osztályában. A szegediek továbbra is a feljutásért küzdenek, s egy mérföldkőnek is tekinthető az idegenbeli győzelem, hiszen azt a Pusztamérgest verték meg, mely az elmúlt hét fordulóban mindegyik mérkőzését megnyerte. Tovább »

Fantasztikus FK: Tizenegyes a századikon

2009. május 3., vasárnap · Hozzászólok

fkcsongrad25A labdarúgó megyei III. osztály 20. fordulójának szombati mérkőzésén valósággal kiütötte a Csongrád TSE Öregfiúk gárdáját az FK 1899 Szeged. A feljutásra törő kék-feketék méltón ünnepelték fennállásuk századik hivatalos összecsapását. Tovább »

Rossz játékkal szerzett három pontot az FK Szeged

2009. április 15., szerda · Hozzászólok

Negyedik tavaszi mérkőzésén a harmadik győzelmét aratta az FK 1899 Szeged a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A tavaszi nyitófordulóban a Szatymaz ellen 3-0-s kék-fekete vezetésnél félbeszakadt találkozó sorsáról továbbra sem lehet biztosat mondani. Tovább »