Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

Botka: „Méltónak tűnünk elődeinkhez” – Csapó Benő lett Szeged díszpolgára + FOTÓK

2016. május 20., péntek · 16 hozzászólás

diszkozgyules31_gs

A Pro Urbe díjat is két művész, Pál Tamás és Simai Mihály kapta meg. A polgármester az oktatásról, a szabad Szegedről beszélt a közönség és a rendezvényről kizárt Cserepes sori kereskedők előtt. Tovább »

Kiválóságait ünnepelte Szeged + FOTÓK

2014. május 23., péntek · 16 hozzászólás

SZS20140523_szeged_napja_unnepi_kozgyules_065

„Köszönetet kell mondani mindazoknak, akiknek lelkéből leledzik mindaz, amit szegediségnek nevezünk” – fogalmazott Botka László polgármester az ünnepi közgyűlésen, ahol Trogmayer Ottó vehette át a díszpolgári címet. Tovább »

A segítés lehetősége minden nap ott van előttünk

2012. július 1., vasárnap · Egy hozzászólás

Találkozás Lázár György sebészprofesszorral

A minimális beavatkozás (minimálisan invazív) sebészeti módszer sokban megkönnyíti a betegek felépülését – a módszer egyik specialistájával, a Szeged napján Pro Urbe díjjal kitüntetett Lázár György sebészprofesszorral, a szegedi Sebészeti Klinika igazgatójával beszélgettünk.
Tovább »

Lyukak a költségvetésben – Székhelyire mutogat a Fidesz

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A Szegedi Nemzeti Színház gazdálkodásával kapcsolatos revizori jelentés volt a témája a Fidesz-frakció keddi sajtótájékoztatójának. Mint ismert, a közgyűlés múlt pénteken 47 millió forintot szavazott meg a teátrumnak szerkezetátalakításra. Póda Jenő, a pénzügyi bizottság alelnöke azt mondta: éppen egy ekkora összeget csoportosítottak át korábban őszről tavaszra az intézmény költségvetésében, ám a pénz el is fogyott, s most a lyukakat kell tömködni. Ez az eljárás a politikus szerint végigkövette az előző direktor, Székhelyi József szegedi működését, amit egy nemrégiben elkészült revizori jelentés is alátámaszt. Tovább »