Megkezdődött az ajánlások gyűjtése Algyőn

2017. július 25., kedd · Egy hozzászólás

OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

Egy napja lehet az ajánlóíveket felvenni, eddig négyen jelentkeztek be polgármesterjelöltnek Algyőn, illetve huszonketten kezdhetik meg az ajánlások gyűjtését, hogy képviselőjelöltté váljanak. Tovább »

Megduplázta Kopasz Bálint támogatását Algyő

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Újabb egy évig támogatja Kopasz Bálintot az algyői képviselő-testület – erről is döntött ülésén a grémium. Hamarosan útfelújítások kezdődnek a nagyközségben, ám az iskola külső rekonstrukciója csúszik, érvényteleníteni kellett ugyanis a közbeszerzést, akárcsak a délnyugati lakóparknál az út, járda és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére vonatkozót, a jelentkezők ugyanis hibás ajánlatokat tettek.
Tovább »

Októberben kezdődhet az új medence építése Algyőn + FOTÓK

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

A 450 millió forintos beruházást várhatóan 2018 májusában adják át. A település csütörtöki, négyórás nyílt testületi ülésén ezen kívül műjégpályáról és Bene Zoltán távozásáról is tárgyaltak a képviselők. Tovább »

Számlakifizetések miatt kellett rendkívüli testületit tartani Algyőn

2017. június 12., hétfő · 3 hozzászólás

testuleti_ules016kf

Mivel a polgármestertől megvonta a testületi többség a jogot, hogy 100 ezer forint fölötti kifizetésekről dönthessen, és nincs illetékes erre, rendkívüli ülést kellett tartani a nagyközségben, hogy például a könyvvizsgáló megkapja a díjazását, illetve az önkormányzat egyik cége működési támogatását. Tovább »

Időközi választás lesz Algyőn – feloszlatta magát a képviselő-testület

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

cof

A volt polgármester támogató szavazatával, a Fidesz-frakciót alkotó négy képviselő tartózkodása mellett a többség megszavazta a képviselő-testület feloszlatását. Molnár Áron polgármester szerint olyan szinten képtelenek az együttműködésre, hogy ez az egyetlen megoldás, Pongrácz Tamás viszont annyira meglepődött, hogy először csak annyit mondott, ez egy szimpla színjáték. Tovább »

Feljelentések és per is várható az algyői mólóügyben (FRISSÍTVE)

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

testuleti_ules_algyo11_gs

Sérült az önkormányzati érdek, amikor a település mólórészeinek eladását támogatta a többség – ezzel az indokkal hívta össze a grémiumot a polgármester, azt kezdeményezve, vonják vissza a határozatot. Időközben magasabb vételi ajánlat is érkezett, ám az eredeti előjegyzést jegyző Herczeg József szerint Algyő érdekét a kérdésben a magántulajdonos képviselné megfelelően. Végül nem kapott többséget a polgármester javaslata, ám ezzel nincs vége az ügynek, feljelentések és akár per is várható. Tovább »

Variált a befektető – egyelőre nem épül idősek otthona Algyőn

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

testuleti_ules001kf

Változtatott a feltételeken az idősek otthona építésére a településen bejelentkezett befektető, amivel a képviselő-testületi többség sem értett egyet, így biztosan más beruházót kell keresnie Algyőnek. Az áprilisi soros ülésen döntöttek arról is, hogy pályáznak az óvoda bővítésére, ha nem nyernek a kiíráson, akkor saját forrásból alakítanak ki szeptemberre új csoportszobát. Tovább »

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

algyo_iskola002kf

Immár harmadjára írtak ki pályázatot, vagyis még mindig arra várnak az algyőiek, hogy öt évre kinevezett vezetője legyen általános iskolájuknak. A képviselő-testületnek véleményezési joga van, a többség Horváthné Kunstár Andreát látná szívesen az igazgatói székben. Tovább »

Fejmosást kaptak az algyői képviselők az idősek otthonáról tartott fórumon

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_lakossagi_forum32_gs

Két és fél órán keresztül ütköztettek érveket és ellenérveket azzal kapcsolatban, hogy van-e szükség idősek otthonára Algyőn, és ha igen, akkor milyenre. A lakossági fórumon többen kiosztották a kilenctagú képviselő-testületet is, mondván, együtt kellene dolgozniuk a nagyközség fejlődéséért, nem pedig állandóan vitázniuk egymással, és politikai balhét generálniuk mindenből. Tovább »

Mólóvita újratöltve – az algyői testület többsége megválna a település úszóművétől

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_testuleti_ules_komp11_gs

Háromszázezer forintért adná el az algyői Tisza szakaszon lévő úszóművének tulajdonrészét a képviselő-testületi többség, igaz az nem derült ki a rendkívüli ülésen, hogy a vételi ajánlatot tevő hajlandó-e ennyit fizetni érte, ugyanis eredetileg 50 ezret adott volna a mólódarabokért. Tovább »

Elmaradt a mólóvita – határozatképtelen volt az algyői testület

2017. április 13., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_testuleti01_gs

A saját sürgősségi indítványuk miatt összehívott testületin nem vett részt az algyői Fidesz-frakció és a volt polgármester, mert nem az általuk kért időpontot jelölték ki, így határozatképtelenség miatt nem tudtak tárgyalni a jeges ár által tönkretett, egyesületi üzemeltetésben lévő úszóműről. Az egyesület elnöke potom pénzért megvenné az önkormányzat mólórészét, aminek a polgármester szerint alapvetően semmi köze nincs ahhoz, hogy az egyesület köteles április 30-ig vízre bocsátani azt. Tovább »

Nem kapott zöld utat a Algyőre idősek otthonát tervező befektető

2017. április 5., szerda · 4 hozzászólás

algyo_testuleti_ules13_gs

Ezúttal nem leszavazta az algyői képviselő-testület többsége a polgármester előterjesztését, hanem az Egyebek napirendi pont alatti tárgyalásáról döntött, hogy ne lehessen határozatot hozni róla. Így másodjára sem írtak ki pályázatot egy telek hosszú távú bérbeadására, amire kikötné az önkormányzat, hogy csakis idősek otthonát lehet építeni. Tovább »

Balhéval kezdődött, képviselői kivonulással szakadt meg az algyői testület ülése

2017. március 24., péntek · 21 hozzászólás

testuletiules_algyo05_gs

Módosították az szmsz-t, így immár minden 100 ezer forint feletti kifizetést a pénzügyi bizottság felügyel Algyőn, amit a polgármester a demokrácia megcsúfolásának titulált. A képviselő-testület többsége arról is döntött, hogy a Gyevitur élére pályázók közül senkit sem támogatnak, vagyis új pályázatot hirdetnek. Tovább »

Molnár nem szavaz, Pongrácz részt vesz a voksoláson – Tovább folyik a vita az algyői népszavazásról

2017. február 22., szerda · 19 hozzászólás

vegyiuzem_tabla002kf

Felelőtlenül hajszolták bele egy népszavazásba az algyőieket egy olyan témában, amire nincs is ráhatásuk – nyilatkozta portálunknak Molnár Áron polgármester. A fideszes Pongrácz Tamás pedig úgy értékelt, legalább a görög tartotta a szavát, hogy elmegy a településről, ha kiírják a referendumot. Tovább »

A rugós ördögtől a magánérdekekig – A vegyi üzemet támogatókat bírálta az algyői Fidesz (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 17 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj002kf

Vitatatja az algyői Fidesz-frakció, hogy a görög vegyi üzem betelepülése mellett röpiratokon érvelő félszáz helyi érdekeltségű cég tudja egyáltalán, hogy mihez adta a nevét. Pongrácz Tamás frakcióvezető sajtótájékoztatóján kijelentette: nonszensz, hogy beleszólnak az ipari park vállalkozói a település belügyének számító népszavazásba. Tovább »

A népszavazásig nem lesz költségvetése Algyőnek (FRISSÍTVE)

2017. február 15., szerda · 8 hozzászólás

algyo_rendkivuli_testuleti005kf

A görög vegyi üzemmel kapcsolatos február 26-ára kiírt referendumot megelőző kampányra hivatkozva halasztatta el az algyői képviselő-testület Fidesz-frakciója és a volt polgármester a február 16-ára összehívott rendes ülést. Így addig nem szavaznak az idei büdzséről, és Molnár Áron szerint akár pályázatoktól is eleshetnek. Tovább »

Nem szavazatra buzdít az algyői népszavazáson a helyi Fidesz

2017. február 10., péntek · 7 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj005kf

A vegyi üzemről szóló népszavazás ügyében és az ehhez kapcsolódó kampány kérdésében tartott sajtótájékoztatót az algyői Fidesz. Feljelentést tesznek a beruházást támogató szórólapok miatt, s szeretnék, ha a testületi ülést a népszavazás után tartanák meg. Tovább »

Bizalmatlanság vagy megfontoltság? – Cégvezetői pályázatról vitáztak Algyőn

2017. január 20., péntek · Egy hozzászólás

testuletiules_algyo11_gs

Bene Zoltán marad a faluház vezetője, de arról nem született döntés, hogy a Gyevitur vezetői posztjára pályázatot írjanak-e ki, továbbá az is kiderült az algyői képviselő-testület ülésén, hogy egyelőre nem sikerült mindenben megegyezni a Klikkel. Tovább »

Pongrácz Tamás: Algyő érdekeit képviselte a Fidesz-frakció

2016. december 31., szombat · 2 hozzászólás

pongracz_tamas01_gs

Nem valósultak meg jelentős fejlesztések Algyőn 2016-ban, de a Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás reméli, hogy jövőre beérnek az előző időszak előkészítő munkái, és az önkormányzat eredményes lesz a pályázatok terén. A pénzügyi bizottság elnökével a nagyközségbe betelepülni kívánó vegyi üzemről is beszélgettünk, amellyel kapcsolatban azt hangsúlyozta, nem a beruházást ellenzi, hanem a megvalósítás helyszínét. Tovább »

Leghamarabb február végén tarthatnak népszavazást Algyőn a vegyi üzemről

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules13_gs

Több mint 2,7 millió forintba fog kerülni a helyi népszavazás az Algyőre betelepülni kívánó görög vegyi üzemről. A téma kapcsán – bár kötelező kiírni a népszavazást, vagyis mérlegelési joga nincs a képviselő-testületnek – több mint egy órán keresztül vitáztak, a jegyzőkönyveket és dokumentumokat kért számon a hivatalon a Fidesz-frakció, illetve azt sérelmezték, hogy a befektető ezúttal sem jelent meg a testületi ülésen, hiába invitálták őket újfent. Tovább »

Szent Anna, Búzavirág, Pipacs és Nyomás – közterületeket neveztek el Algyőn

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

okt23_algyo_unnepseg018kf

Névtelen téren avatták fel október 23-án Bánvölgyi László alkotását, a fáklyát magasba emelő angyal szobrát Algyőn, amit ezentúl a közeli templom után Szent Anna térnek neveznek. A képviselő-testület a kialakítás alatt álló lakópark utcáinak nevéről is döntött legutóbbi ülésén, mely másodízben került a képviselők asztalára. Tovább »

Leszavazta a többség, így nem kap év végi jutalmat Algyő polgármestere

2016. november 18., péntek · 8 hozzászólás

algyoi_testuleti06_gs

Parttalan, személyeskedéssel fűszerezett viták jellemezték az algyői képviselő-testület ülését, amelyen ismételten több órát foglalkoztak a betelepülni kívánó görög vegyi üzemmel, részben olyan kérdéseket boncolgatva, amelyeket már hónapok óta ismételgetnek. A Fidesz-frakció és a volt településvezető szavazatával döntöttek arról is, hogy egyedül Molnár Áron polgármester ne kapjon jutalmat év végén, ami jól jelzi, milyen paprikás is a hangulat a nagyközségben. Tovább »

Nem terveznek adóemelését Algyőn a 270 milliós elvonás ellenére sem

2016. október 21., péntek · 2 hozzászólás

testuleti_algyo11_gs

A bevezetés előtt álló szolidaritási adó Algyőt is érinti, 270 millió forintot von el az állam a nagyközségtől, de ennek kompenzálását nem helyi adókkal tervezi a képviselő-testület többsége. Arról is döntöttek, hogy szociális jellegű bérlakásokat alakítanak ki, egyelőre egy lakóingatlan megvásárlásáról döntöttek. Tovább »

Hitelesítették a vegyi üzemről szóló népszavazási kezdeményezés kérdését Algyőn (FRISSÍTVE)

2016. október 17., hétfő · 7 hozzászólás

pongracz_sajttaj005kf

Hitelesítette a választási bizottság az Algyőre települni kívánó görög vegyi üzem kapcsán benyújtott népszavazási kezdeményezés kérdését. Amennyiben nem támadják meg azt a megadott határidőn belül, a helybéliek dönthetnek a kormány által kiemelt projektként kezelt, 4 milliárdos, első körben 55 munkahelyet teremtő beruházásról. Az üzem kapcsán Szűcs Szilveszter KDNP-s FB-tag a képviselő-testülethez fordult, azt kérve, tartsanak népszavazást a kérdésben, majd egy algyői lakos a jegyzőnél kezdeményezte ugyanezt, ezt a kérdést hitelesítették. Tovább »

Wellness-sarokról, utca elnevezésről és korcsolyapálya bérlésről döntött az algyői testület

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

kozgyules_algyo12_gs

A kialakítás alatt álló délnyugati lakópark három utcája közül csak egyet nevezett el az algyői képviselő-testület, amely vizsgálja egy újabb lakópark kialakításának költségvonzatait is. Döntöttek arról is, hogy a hotel wellness-sarokkal bővüljön, és a térfigyelő kamerarendszert is bővíteni kívánják. Tovább »

Népszavazást kezdeményeznének az algyői vegyi üzemről

2016. szeptember 16., péntek · 11 hozzászólás

pongracz_sajttaj005kfCivil kezdeményezésre indulhat népszavazás Algyőn az ipari parkba betelepülni kívánó görög vegyi üzem szükségességével kapcsolatban – jelentette be pénteken Pongrácz Tamás, az algyői képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője. Molnár Áron polgármester szerint rossz irányba ment el a kommunikáció, a népszavazási kezdeményezésbe pedig csak belemagyarázzák az algyőiek vélt félelmét.
Tovább »

Fókuszban a biztonság és a minőség: többletforrásokat biztosít Algyő a medencepályázathoz

2016. augusztus 4., csütörtök · Hozzászólok

kozgyules_algyo01_gs

25 millió forinttal növelik a 33 méteres medence tervezett beruházásának önerejét, és 12,5 millióval több jut a készülő 56-os emlékmű körüli tér rendezésére is. A nagyközség emellett Szent Borbála-szobor felállítására nyújt be pályázatot. Fontos konszenzusok született a tényleg rendkívüli rendkívüli testületi ülésen. Tovább »

Szponzori szerződést köt az olimpikon Kopasz Bálinttal az algyői önkormányzat

2016. július 23., szombat · Hozzászólok

kopasz_balint

Egy éven keresztül havi rendszerességgel anyagilag támogatja az algyői önkormányzat Kopasz Bálintot, az Algyő SK kajakosát, aki hazánkat képviseli a riói olimpián – erről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Tovább »

Mégis lehetőve teszi Algyő a görög vegyi üzem létesítését

2016. július 22., péntek · 2 hozzászólás

algyo_kozgyules003kf

Hosszas huzavona után módosította az algyői képviselő-testület többsége a helyi építési szabályzatot, ez volt szükséges ahhoz, hogy az ipari parkba betelepülni kívánó görög vegyi üzem tervezése megkezdődhessen. Az ülésen elhangzott az is, hogy felülvizsgálattal élnek a Pillér Takarékszövetkezet ellen, akik egy magáncégnek értékesítették üzletrészüket az önkormányzattal szemben azonos vételár mellett. Tovább »

Az ipari park üzletrész értékesítésénél maradhat alul az algyői önkormányzat

2016. július 20., szerda · Egy hozzászólás

jura_ipari_park01_gs

Hoppon maradhat az algyői önkormányzat, az állami hátterű Pillér Takarékszövetkezet az ipari parkban lévő 20%-os üzletrészét ugyanis a többségi tulajdonosnak kívánja értékesíteni és nem a helyhatóságnak, méghozzá azonos vételi árajánlat mellett. Tovább »

A többség leszavazta, így csúszik a járdafelújítás Algyőn

2016. július 13., szerda · Hozzászólok

kozgyules_algyo01_gs

Az őszi iskolakezdésig nem lesz teljes a parkettacsere az algyői iskolában, de a tantermekben, csoportszobákban és a könyvtárban elvégzik a munkálatokat. A képviselő-testület rendkívüli ülésén a járdarekonstrukcióról is vitáztak, végül a többség nem támogatta a javaslatot, így jövő héten ismét a képviselők elé kerül a kérdés. Tovább »

Hűtésről és fűtésről vitatkoztak Algyőn

2016. június 24., péntek · Hozzászólok

kozgyules_algyo05_gsHiába kedvezőek Algyő geotermikus adottságai, a település jelenleg nem tudja száz százalékban kihasználni a felszín alatt található termálvizet. A régi, lassan, de biztosan haldokló kutat egy új fúrásával, és a már régen megfogalmazott kaszkádrendszer kiépítésével váltanák fel, mellyel az orvosi rendelőktől az iskolán át a közintézményekig, bármely épületet ellátnák meleg vízzel télen. A fűtés mellett a hűtés is terítékre került a csütörtöki közgyűlésen: a képviselők sokat vitatkoztak arról, legyen-e klímaberendezés a helyi általános iskola épületében.
Tovább »

Vegyi üzem létesítéséről és üzletrészvásárlásról tanácskoztak Algyőn

2016. május 20., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo15_gs

Az Algyő Park Kft.-ben történő további üzletrészvásárlás és egy több mint ötven munkahelyet teremtő görög vegyipari cégnek a nagyközséghez települése volt a központi témája a csütörtöki maratoni testületi ülésnek, amelyen 32 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Tovább »

Horgászversennyel ünnepelték meg a három horgásztó átadását Algyőn + FOTÓK

2016. május 1., vasárnap · Hozzászólok

algyo_horgaszto17_gs

38 millió forintért vásárolta meg a település a három tavat a vasútállomás mellett. A tavak kezelését a helyi horgászegyesület kapta meg, a horgásztanyát viszont egyelőre az önkormányzat üzemelteti. Tovább »

Medence- és szoborvita Algyőn

2016. április 22., péntek · 4 hozzászólás

algyo_testuleti_ules004kf

A 33 méteres medence kapcsán vitázott a legtöbbet az algyői képviselő-testület, melynek tagjai többek között arról is döntöttek, hogy Bánvölgyi László szobrászművész készítheti el a településen az 56-os emlékművet. Tovább »

Építési telkek értékesítéséről döntöttek Algyőn, és hamarosan horgászni is lehet a tavaknál + FOTÓK

2016. március 25., péntek · 4 hozzászólás

algyoi_kozgyules04_gs

Hamarosan megkezdődhet Algyőn a dél-nyugati lakóparkban az építési telkek értékesítése, méghozzá 7500 forintos négyzetméter ártól indul a licit a képviselő-testület döntése értelmében. A testületin a horgásztavak halgazdálkodási jogának bérbeadásáról is döntöttek, kiválasztották az Algyői Hírmondó új kiadóját, a Gyevitur élére pedig a megválasztott ügyvezető visszalépése után Szűcs Szabolcsot nevezték ki. Tovább »

Szűnjön meg a nagyfai menekülttábor! – kezdeményezi az algyői testület

2016. március 2., szerda · Egy hozzászólás

kozgyules_algyo18_gs

Rendkívüli ülésen, ellenszavazat nélkül döntött az algyői képviselő-testület arról, hogy a nagyfai menekülttábor megszüntetését javasolják. Elfogadták a buszmenetrend módosítását, illetve a szünidei gyermekétkeztetés kibővítését is támogatták a képviselők. Tovább »

Elfogadták Algyő költségvetését, az iskoláról vitatkoztak, és új ügyvezetője lett a Gyeviturnak + FOTÓK

2016. február 19., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo30_gs

Felháborította a szülőket, hogy a második igazgatói pályázat is eredménytelen lett, szeretnék végre tudni, mi lesz a sorsuk – fogalmazták meg aggodalmaikat az iskola szülői munkaközösségének tagjai a képviselő-testület ülésén, amelyen egyedüliként Algyő volt polgármestere, Herczeg József nem szavazta meg a nagyközség költségvetését, amelyet több ponton módosítottak. Nem épül körforgalom, kevesebb jut dologi kiadásokra, de döntöttek egy 1956-os emlékhely kialakításáról és támogatják a mezővári óvoda építését is. A Gyevitur Kft. vezetői pályázatait is elbírálták, a négy jelentkező közül Havass Balázs kapott bizalmat a közgyűlési többségtől, aki egyébként elődjénél jóval magasabb fizetésért látja majd el az ügyvezetői teendőket. Tovább »

Beszabályozták a Hírmondót, és a falunapi fellépőkről is a testület dönt Algyőn + FOTÓK

2016. január 22., péntek · Hozzászólok

algyoi_kozgyules_januar20_gs

Az idei költségvetési tervezet szöveges előterjesztését apróbb módosításokkal, vita nélkül fogadta el az algyői képviselő-testület, melynek ülésén többek között önkormányzati cégek üzleti tervéről tárgyaltak, szmsz-t alkottak a helyi lapnak, az Algyői Hírmondónak, illetve személyeskedésektől sem mentesen vitáztak arról, hogy vajon a testület beleszóljon-e abba a jövőben, hogy ki legyen a falunapon a sztárvendég. Tovább »

REMEK: konferencia az élhetőbb jövőért

2009. november 17., kedd · 2 hozzászólás

remek7 REMEK programnak adott otthont a kedden a szegedi megyeháza, méghozzá csupa nagy betűvel, ugyanis Regionális Megújuló Energetikai Konferencia zajlott november 17-én a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter szervezésében. A szakmai tanácskozás középpontjában a jövő energiaforrásai, a környezetbarát energiahordozók hasznosítási lehetőségei álltak, illetve megalakult a Dél-alföldi Regionális Energia Ügynökség is.
Tovább »