Az ügyes kisdiákokon egy Móra-idézet sem foghat ki + FOTÓK

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

BC5K7568Több mint száz tehetséges kisdiák mérte össze tudását március 7. és 8. között az immár 24. alkalommal megrendezett Móra Ferenc olvasási-szövegértési versenyen. Bár Móra sajátos nyelvezetének értelmezése még a legkiválóbb tanulókat is megdolgoztatja, a tanulók évről évre szívesen megmérettetik magukat a tankerületi vetélkedőn. Hétfőn a verseny kiváló és a kitűnő tanulóit díjazták.
Tovább »

Elvarázsolták Varázsfuvola előadásukkal a nyolcadikos gregorosok iskolatársaikat + FOTÓK

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

varazsfuvola19_gs

Október óta készültek az előadásra a diákok. A nyolcadikosok nem csak előadták a darabot, az ötlet és a szövegkönyv is két tanulóhoz kötődik. A munka eredményét a Bálint Sándor Művelődési Házban mutatták be december 21-én. Tovább »

Közösen énekeltek a rákosligeti és a szegedi Gregor-iskola diákjai

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

gregor_iskolasok_enekelnek003kfElőször szervezett találkozót a rákosligeti és a szegedi Gregor József Általános Iskola a Tisza-parti városban, az apropó nem más volt, mint a névadó előtti tisztelgés. A tanulók a városháza előtt flash mobbal emlékeztek meg a tíz éve elhunyt operaénekesről.
Tovább »

Kedvenc írónőjükkel találkozhattak a Gregor-iskola negyedikesei + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda · Hozzászólok

gregor_iskola_talalkozo_02Az újszegedi Gregor-iskola negyedik évfolyama rendhagyó magyarórán vehetett részt kedd délelőtt, ugyanis egyik kedvenc írónőjük, Bosnyák Viktória tett náluk látogatást egy író-olvasó találkozón.
Tovább »

A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 2 hozzászólás

gregor_iskola_madaretetoA újszegedi Gregor-suli diákjai szívükön viselik a hazánkban telelő madarak sorsát, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy tucat madáretetőt készítettek a madártani egyesület Csongrád megyei csoportja számára. A kuckókat és tetőket várhatóan a város több pontján helyezik ki, egy pedig a füvészkertbe kerül.
Tovább »

A kutyákat ünnepelték az állatok világnapján Újszegeden + FOTÓK

2014. október 5., vasárnap · Hozzászólok

allatok_vilagnapja_mj 118

A felelős állattartásra, valamint az állatok védőszentjére hívta fel a figyelmet az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete. Az állatok világnapjára szervezett rendezvényen egy Szeged környéki kutyafuttatóra is gyűjtöttek.

Tovább »

Kothencz Újszegeden: Útrekonstrukcióra és közösségi terekre van szükség + FOTÓK

2014. október 5., vasárnap · 16 hozzászólás

utcaforum_pocsai_blanka07_gs

A Hatházak és környékének rendezetlensége, a Kertész és a Lövölde utcák állapota is szóba került Pocsai Blanka és Kothencz János utcafórumán, amelyen az UTC-pálya fejlesztését is szorgalmazták a lakosok. Tovább »

Pocsai Blanka kamrája: Levendulás cseresznyelekvártól a kandírozott rózsasziromig

2014. október 2., csütörtök · 10 hozzászólás

családinap_gulacsipark_mj065

A nyár gyümölcscsodái hamar elillannak, ezért a háziasszonyok évszázadok óta üvegbe zárják az ízek és illatok harmóniáját, a tél beálltával egymás mellett sorakoznak a színes varázslatok a kamrapolcokon. Pocsai Blanka lekvárjaiban őrzi a hagyományokat, ugyanakkor mindig belevisz egy kis csavart a finomságokba. Így születhetett meg a levendulás cseresznyelekvár, a bodzalekvár vagy a rózsalekvár.
Tovább »

Lekvárkóstoló és ugrálóvár a Gulácsi park családi napján + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 8 hozzászólás

családinap_gulacsipark_mj021

Mozdulj, Szeged! – ezzel a felhívással rendezett szombaton három képviselőjelölt családi napot Újszegeden, a Gulácsi parkban. Pocsai Blanka, Német Ferenc és Rózsavölgyi József közös kezdeményezése a képviselői munka fontosságára, az összetartozásra hívta fel a választópolgárok figyelmét.
Tovább »

“Új szemléletmódra van szükség” – Kothencz János Újszegeden + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 4 hozzászólás

lakforum_kothencz_pocsai03_gs

Célunk, hogy javítsunk a szegediek életminőségén, ezt elsősorban tartós munkahelyek teremtésével szeretnénk elérni – jelentette ki újszegedi fórumán a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje, amelyen a kullancsokról, a közlekedésről és közösségről is beszélt Pocsai Blanka képviselőjelölttel. Tovább »

Pocsai Blanka: Aktívak az újszegediek, ha közösségükről van szó

2014. szeptember 12., péntek · 19 hozzászólás

pocsai_blanka_alairas07_gs

Tornacsarnokot a Gregor-iskolának, közösségi teret az újszegedi víztorony lábához – ezek Pocsai Blanka tervei a 19-es választókerületben. A Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltjét a fodrásztól a kisboltig egy rapid fogadóórára szinte mindenhol megállítják.
Tovább »

Pocsai Blanka az ajánlásgyűjtés során is konzultál a lakosokkal + FOTÓK

2014. augusztus 29., péntek · 19 hozzászólás

pocsai_blanka_alairas24_gs

Kitöltött ajánlóíveket nyújtott át Kothencz János polgármesterjelöltnek a 19-es körzet, Újszeged Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje, Pocsai Blanka, aki a standolásokat kihelyezett utcafórumnak nevezte: ott is folyamatosan konzultál a lakossággal. Tovább »

Példaértékű óvodai rendszer Szegeden az SNI-s gyerekekért

2014. augusztus 13., szerda · Hozzászólok

down_vilagnap_itb-57

Százhetvenegy sajátos nevelési igényű óvodás gyermek jár szeptembertől a szegedi intézményekbe, akinek az ellátásához képzett szakemberre van szükség. A közgyűlés a Felsővárosi Óvodát javasolta kijelölni az autista gyermekek ellátására, míg a Vedres utcaiban cukorbeteg gyermekek ellátására szakosodott szakember felvételét javasolta. Tovább »

Gyűjtést hirdettek az újszegedi református templom orgonájára + FOTÓK

2014. augusztus 1., péntek · 11 hozzászólás

reformatusoknal_ujszeged01_gs

A három évvel ezelőtt elkészült újszegedi református templomban tett látogatást Kothencz János polgármesterjelölt Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőkkel. A bejáráson elhangzott, gyűjtést hirdetnek, hogy az egyházközség orgonát vásárolhasson. Tovább »

Pocsai Blanka: Az iskola után az óvodák megújítása a középpontban

2014. július 1., kedd · 6 hozzászólás

kozgyules16_gs

A Gregor-iskola rekonstrukciója után most az újszegedi körzet óvodáiban zajlanak nagyszabású fejlesztések. Pocsai Blanka Fidesz-KDNP-s képviselőtől megtudtuk, a Víztorony tér rekonstrukciójának a tervei is elkészültek. Tovább »

Szeged Pedagógus Életműdíjasait köszöntötték az 50 éves Gregor-iskolában + FOTÓK

2014. június 6., péntek · 2 hozzászólás

gregor_iskola_unnep60_gs

„Gyermeket nevelni, hitet és tudást adni, képességeket és készségeket fejleszteni” – foglalta össze Bikárdi Melinda, a fél évszázados jubileumát ünneplő Gregor-iskola vezetője az intézményben folyó munka lényegét. Az ünnepségen adták át a Pedagógus Életműdíjakat, melyet idén is hárman vehettek át. Tovább »

A Pick Szegeddel labdáztak a Gregor-iskola tanulói + FOTÓK

2014. május 25., vasárnap · 3 hozzászólás

sportnap_gregor_iskola03_gs

Sorversenyeken vettek részt, rendőrségi bemutatót tekintettek meg és, a Pick Szeged kézilabdacsapatával is találkozhattak az újszegedi Gregor József Általános Iskola tanulói az intézmény pénteki családi délutánján. A rendezvény bevételéből az iskolai könyvtár bútorzatát újítják fel. Tovább »

A Pick Szeged játékosai a Gregor-iskola családi délutánján

2014. május 22., csütörtök · Hozzászólok

gregor_anyak_napja_cop

Kulturális műsorral, sportversenyekkel, rendőrségi bemutatókkal és a kupagyőztes Pick Szeged játékosaival vár minden érdeklődőt a Gregor József Általános Iskola pénteki családi délutánja. A pénteki rendezvényen az intézmény könyvtárának felújításához is hozzájárulhatunk. Tovább »

Két tucat lámpás világítja meg a Holt-Maros sétányt + FOTÓK

2014. május 13., kedd · 10 hozzászólás

holtmaros_vilagitas02_gs

Vita a polgármesterrel, felfüggesztett bizottsági döntés, másfél éves késlekedés – ez előzte meg a közvilágítás kiépítését az újszegedi Holt-Maros sétányon. Jó hír, a hogy a fények hamarosan kigyúlnak. Tovább »

Otthonukat varázsolták papírra az újszegedi ovisok és kisiskolások + FOTÓK

2014. április 25., péntek · 3 hozzászólás

gyermekrajzkiallitas14_ia

Két hétig újszegedi óvodások és általános iskolások lettek a Bálint Sándor Művelődési Ház művészei: a kicsik a család, otthon témakörében készített rajzaikkal pályázhattak, melyek közül a legjobbak felkerülhettek az intézmény falára. Csütörtök délelőtt díjazták a legjobb alkotásokat. Tovább »

Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK

2013. december 14., szombat · 17 hozzászólás

bohacs_sajtaj_mj_002Az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi, a januártól életbe lépő gyed extra is ezt támasztja alá Bohács Zsolt szerint. A fideszes politikus hangsúlyozta, a gyermekek nélkül nem lesz biztosítva a jövőnk.
Tovább »

Szivárványos az újszegedi Gregor-iskola megújulása + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök · 10 hozzászólás

gregoriskola03_gsJavában zajlik az újszegedi Gregor József Általános Iskola külső homlokzatának felújítása. A tanévkezdéskor a gyerekek egy szivárvány alatt léphetnek majd be az ötvenéves intézménybe.
Tovább »

Közéleti személyiségek mérlege 2012-ről

2012. december 30., vasárnap · 7 hozzászólás

Az év vége, illetve a beköszöntő esztendő sokakat arra sarkall, hogy számot adjanak a mögöttük álló időszakról. Szegediek által jól ismert és kedvelt színészeket, sportolót és közéleti személyiségeket kérdeztünk arról, miként is tekintenek vissza 2012-re.
Tovább »

Rendbe teszik Újszegeden a Thököly utca járdáját + FOTÓK

2012. október 30., kedd · Egy hozzászólás

Újszeged önkormányzati képviselője, Pocsai Blanka kiemelt feladatának tekinti, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közreműködése révén év végéig megvalósuljon a teljes helyreállítás.

Újszegedi önkormányzati képviselője az utóbbi időszakban több alkalommal is hangot adott személyes blogján annak, hogy a lakosság érdekében megoldásra vár a Thököly utca balesetveszélyes járdaszakaszainak rendbetétele. Számos panasz érkezett ezzel kapcsolatban Pocsai Blankához, aki nem halogatta a feladat megoldását.

A SZEGEDma.hu-t arról tájékoztatta: kezdeményezte a gödrös, hepehupás, töredezett felszínű részek azonnali kijavítását, amihez képviselője alapjából 1,3 millió forintot ajánlott fel. Ezzel a támogatással a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei megkezdhetik a rekonstrukciót, s a tervek szerint még az idei esztendő vége előtt elkészülhetnek a balesetveszélyes járdaszakaszok teljes helyreállításával. Pocsai Blanka kiemelte: ezáltal végérvényesen megoldódhat az újszegedieket eddig joggal gyötrő probléma.

Mi lesz az Árpád Nevelőotthon helyén – novemberben végre kiderül? + FOTÓK

2012. október 16., kedd · 13 hozzászólás

„A Borostyán utcaiak ellenzik a bevásárlóközpont építését és a köz megnyitását” – hangzott el azon az indulatoktól sem mentes lakossági fórumon, melynek témája a Szőregi úti Árpád Nevelőotthon hasznosítása volt. Vevő egyelőre nincs a területre, így a jövőbeni funkciója sem ismert.
Tovább »

A rendőrkapitány szerint nem történhet több betörés Újszegeden + FOTÓK

2012. október 12., péntek · 9 hozzászólás

A személyi intézkedésnek még nem jött el az ideje, de stratégiai lépéseket már tett a rendőrség az újszegedi betöréshullám kapcsán – jelentette ki Zélity László szegedi rendőrkapitány a Gregor iskolában e témában tartott lakossági fórumon.
Tovább »

Ha van büdzsé, lehet tervezni a szegedi iskolákban

2012. szeptember 20., csütörtök · Egy hozzászólás

Az önkormányzat oktatási bizottsága rendkívüli ülést tartott szerdán, ahol az oktatási intézmények állami átvételéhez kapcsolódó törvény végrehajtási rendeleteiről tárgyaltak. Konkrét döntést nem tudott hozni a bizottság, hiszen ez költségvetést érintő kérdés, aminek a vitáját a parlament elhalasztotta.
Tovább »

Az MSZP-s képviselő asszony lemondatná a jobbikos képviselőt

2012. szeptember 19., szerda · 37 hozzászólás

Szondi Ildikó a Fidesz-KDNP-s Pocsai Blankával közösen szeretné leváltatni a jobbikos városatyát, Keresztúri Farkas Csabát, aki ellen az ügyészség szeptemberben vádat emelt nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.
Tovább »

Pocsai Blanka: A szakbizottság célja megkönnyíteni az oktatás átalakulási folyamatát

2012. szeptember 14., péntek · 4 hozzászólás

Az oktatási bizottság szakmai javaslat összeállítását tervezi, hogy a közgyűlés érdemben tudjon tárgyalni a közoktatásban bekövetkező változásokról. Pocsai Blanka bizottsági elnök leszögezte, a működtetés megtartása elsődlegesen költségvetési kérdés, csak minden feltétel részletes ismerete után lehet felelősen dönteni.
Tovább »

Neten is harcolnak a tolvajok ellen Újszegeden

2012. június 28., csütörtök · 10 hozzászólás

„Ne adjon esélyt a bűnözőknek!” – szórólapon és blogon is figyelmeztet Pocsai Blanka. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az Újszegedi Rendőrőrssel együttműködve hívja fel a lakosok figyelmét a trükkös lopásokra.
Tovább »

Újjáalakult az MSZP pedagógus tagozata – már a választásokra készülnek

2012. június 1., péntek · 9 hozzászólás

Utoljára köszönthetjük valóban szegediként pedagógusainkat – jelentette ki Kozma József, utalva a közoktatási rendszert érintő változásokra. A szocialista politikus sajtótájékoztatóján bejelentette, csütörtökön újjáalakult az MSZP Szeged Városi Pedagógus Tagozata.
Tovább »

Oktatási-nevelési intézményeket fejlesztenek Újszegeden + FOTÓK

2012. május 10., csütörtök · 3 hozzászólás

Kétmillió forintot költöttek a két újszegedi óvoda játszóeszközeinek fejlesztésére, és elkészült a bölcsőde udvarának rendbetételére vonatkozó költségkalkuláció is. A legtöbbet, több tízmilliót, a körzet jövőre ötvenéves jubileumát ünneplő iskolájára kellene fordítani.
Tovább »

Zebrát létesítenek a Fő fasor balesetveszélyes szakaszán

2012. április 26., csütörtök · 2 hozzászólás

Várhatóan május végére biztonságos gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Fő fasoron, a Kalkuttai Boldog Teréz anya templom közelében. Több terv és kalkuláció is készült már, a rendelkezésre álló forrás nagyságától függ, hogy pontosan milyen átkelőt létesítenek.
Tovább »

Elfeledett szőlő- és gyümölcsfajták Újszegeden

2012. január 26., csütörtök · 6 hozzászólás

Az alábbiakban Póda Jenő képviselőtársam felhívását teszem közzé:

A szőlő és gyümölcstermesztés mai világában nagyon egészségtelen folyamatok zajlanak. Az egységesítés, a szállíthatóság, a tárolhatóság és a látvány előtérbe került, sőt egyeduralkodóvá vált. Az íz és illat szinte már egyáltalán nem számít.
Tovább »

Következő oldal »