Az ügyes kisdiákokon egy Móra-idézet sem foghat ki + FOTÓK

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

BC5K7568Több mint száz tehetséges kisdiák mérte össze tudását március 7. és 8. között az immár 24. alkalommal megrendezett Móra Ferenc olvasási-szövegértési versenyen. Bár Móra sajátos nyelvezetének értelmezése még a legkiválóbb tanulókat is megdolgoztatja, a tanulók évről évre szívesen megmérettetik magukat a tankerületi vetélkedőn. Hétfőn a verseny kiváló és a kitűnő tanulóit díjazták.
Tovább »

Elvarázsolták Varázsfuvola előadásukkal a nyolcadikos gregorosok iskolatársaikat + FOTÓK

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

varazsfuvola19_gs

Október óta készültek az előadásra a diákok. A nyolcadikosok nem csak előadták a darabot, az ötlet és a szövegkönyv is két tanulóhoz kötődik. A munka eredményét a Bálint Sándor Művelődési Házban mutatták be december 21-én. Tovább »

Közösen énekeltek a rákosligeti és a szegedi Gregor-iskola diákjai

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

gregor_iskolasok_enekelnek003kfElőször szervezett találkozót a rákosligeti és a szegedi Gregor József Általános Iskola a Tisza-parti városban, az apropó nem más volt, mint a névadó előtti tisztelgés. A tanulók a városháza előtt flash mobbal emlékeztek meg a tíz éve elhunyt operaénekesről.
Tovább »

Kedvenc írónőjükkel találkozhattak a Gregor-iskola negyedikesei + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda · Hozzászólok

gregor_iskola_talalkozo_02Az újszegedi Gregor-iskola negyedik évfolyama rendhagyó magyarórán vehetett részt kedd délelőtt, ugyanis egyik kedvenc írónőjük, Bosnyák Viktória tett náluk látogatást egy író-olvasó találkozón.
Tovább »

A Gregor-iskola diákjai madáretetőket készítettek a madártani egyesület számára + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 2 hozzászólás

gregor_iskola_madaretetoA újszegedi Gregor-suli diákjai szívükön viselik a hazánkban telelő madarak sorsát, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy tucat madáretetőt készítettek a madártani egyesület Csongrád megyei csoportja számára. A kuckókat és tetőket várhatóan a város több pontján helyezik ki, egy pedig a füvészkertbe kerül.
Tovább »

A kutyákat ünnepelték az állatok világnapján Újszegeden + FOTÓK

2014. október 5., vasárnap · Hozzászólok

allatok_vilagnapja_mj 118

A felelős állattartásra, valamint az állatok védőszentjére hívta fel a figyelmet az Ebtenyésztők és Hobbi Kutyások Dél-alföldi Egyesülete. Az állatok világnapjára szervezett rendezvényen egy Szeged környéki kutyafuttatóra is gyűjtöttek.

Tovább »

Kothencz Újszegeden: Útrekonstrukcióra és közösségi terekre van szükség + FOTÓK

2014. október 5., vasárnap · 16 hozzászólás

utcaforum_pocsai_blanka07_gs

A Hatházak és környékének rendezetlensége, a Kertész és a Lövölde utcák állapota is szóba került Pocsai Blanka és Kothencz János utcafórumán, amelyen az UTC-pálya fejlesztését is szorgalmazták a lakosok. Tovább »

Következő oldal »