Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj004kf

Július 6-tól 30-ig várják koncertekkel, előadásokkal, kiegészítő programokkal a kicsiket és nagyokat a XV. Szegedi Várjátékokra. Koltai Róbert rendez, a Barátok közt és a Szomszédok szereplői játszanak. Tovább »

A Keménykalap és Krumpliorr szereplőit keresi a Pinceszínház

2015. május 8., péntek · Hozzászólok

Csukás István beleegyezett, hogy talán egyik legismertebb művéből, a Keménykalap és Krumpliorr című ifjúsági regényből készíthessen színdarabot a Pinceszínház. A családi musical ősbemutatója a XIII. Szegedi Várjátékokon lesz, a darabhoz május 9-én 11 órától szereplőválogatást tartanak a Szegedi Pinceszínházban! Tovább »

Rácz László, a zenészből lett színész Svejkkel álmodik

2012. július 8., vasárnap · 4 hozzászólás

A Pinceszínházban játszott Márai Casanovajában, volt Kukta Gerozán az Elveszett királyfiban, láthattuk Schwajda Himnuszában, miközben ugyanolyan jól álltak neki a főszerepek is az Othellóban vagy a Tótékban. Rácz László, mert róla van szó, az idén ünnepli színészi pályafutásának 10. évfordulóját.
Tovább »

Hervay-hagyaték a Pinceszínházban

2012. június 5., kedd · Hozzászólok

Képek és levelek az erdélyi költőnőtől

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) június 5-én, kedden 21 órától felolvasóestet tart Hervay Gizella Zuhanások című művéből. A tragikus sorsú erdélyi költőnő hagyatéka ezen az egy estén megtekinthető lesz a Szegedi Pinceszínházban, mielőtt a Petőfi Irodalmi Múzeumba kerülne.
Tovább »

Bemutató a Pinceszínházban: Liselotte és a május

2011. november 22., kedd · Hozzászólok

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című komédiáját mutatja be Kancsár Józsefék Pinceszínháza november 25-én, pénteken, 19 óra 30-kor. A nagy sikerű darabot több helyen játszották már nem csak Magyarországon, de külföldön is. A stúdiószínházak nagyon szeretik, mert annak ellenére, hogy kétszereplős, kétfelvonásos, egész estét betöltő előadásról van szó, ugyanakkor rendkívül változatos, pörgő, nagyon érdekes, izgalmas, helyzetkomikumokban bővelkedő művet láthat a közönség.
Tovább »

JÁTÉK! Nyerjen páros belépőt a szegedi Pinceszínház Válás Budán című előadására!

2011. október 12., szerda · Hozzászólok

Válás? Budán? Akkor ez csak Márai Sándor regénye lehet! A nagyszerű alkotást a szegedi Pinceszínház már többször bemutatta színpadán. Idén először október 22-én este fél nyolckor láthatja a nagyközönség. Játsszon velünk, és megnyerheti az előadásra szóló, tíz darab páros belépőnk egyikét!
Tovább »

Színházbelépőink nyertesei!

2011. április 28., csütörtök · Hozzászólok

A Facebookon meghirdetett nyereményjátékunkon 20 színházbelépőt sorsoltunk ki 10 szerencsés olvasónknak, akik a Pinceszínház Márai Válás Budán című darabját tekinthetik majd meg. A „kultúra kegyeltjeinek” névsorát – akik a helyszínen, a jegypénztárban vehetik át belépőiket – alább olvashatják.
Tovább »

Nyerjen jegyet a Pinceszínház előadására!

2011. április 4., hétfő · Hozzászólok

Kérdezz – Felelek – Nyerek!

A SZEGEDma.hu-val most színházjegyeket nyerhet a Pinceszínház Jávor szerelmei című előadására! Teendője csupán annyi, hogy az alábbi kérdésre elküldi a helyes megfejtést, melyet név, emailcím és telefonszám megadásával aemail-címre kérünk továbbítani.
Tovább »

Ezt kínálja áprilisra a Pinceszínház

2011. március 29., kedd · Hozzászólok

Válás, szakítás, különköltözés: egy emberi és párkapcsolati kislexikon; egy idős asszony visszaemlékezései; s egy válás előtti éjjel megrendítő eseményei. Mindez megelevenedik a Pinceszínházban áprilisi műsorában, ahol az érdeklődő publikum a következő darabokat láthatja: Válás Budán, Egy őrült nő naplója, Jávor szerelmei, A 13-as asztal.
Tovább »

ÁdáMake utoljára a Pinceszínházban

2011. március 4., péntek · Hozzászólok

Az abszurd vígjátékok szerelmesei március hetedikén este nyolctól láthatják utoljára a Pinceszínházban az ÁdáMake című darabot. S hogy miről is szól? Adott egy morbid család, ami eleve rengeteg humorizálási lehetőséget ad, de van benne egy olyan lehetőség is, amivel lehet valami érdekesebbet mondani, esetleg üzenni…
Tovább »

34 százalékkal rövidítik meg a független színházakat

2010. július 28., szerda · 2 hozzászólás

Ahogy korábban megírtuk, miniszteri aláírásra vártak az Előadó-művészeti Törvény VI-os kategóriájába sorolt, független színházak. Az Index információi szerint egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy fűnyíróelven vonnak el 34 százaléknyi támogatást az érintett társulatokról. Összesen viszont tizenegymilliárddal kap kevesebbet a kultúra, hogy mely területek húzzák még a rövidebbet, egyelőre nem tudni.
Tovább »

A VI-os kategória csapdájában a független színházak

2010. július 22., csütörtök · 3 hozzászólás

A világot jelentő jogszabály

A jubiláló Thealter International – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója – megnyitóján Balog József, a rendezvényt szervező MASZK Egyesület elnöke és művészeti vezetője úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy az utolsó Thealter fesztiválon vagyunk, ugyanis az Előadó-művészeti Törvény alapján a VI-os kategóriába sorolt független színházak és társulatok az idei állami támogatások visszatartása miatt csődközeli helyzetbe kerülhetnek. A törvény több szegedi társulatot is érint, felkerestünk néhányat…
Tovább »

Pszichothrillerrel kezd új pincéjében Kancsárék színháza + PANORÁMA

2010. január 9., szombat · 23 hozzászólás

kancsakjozsef Több év szünet után ismét felgördült a képzeletbeli függöny, hiszen új otthonra lelt a Szegedi Pinceszínház. 2009 decemberében gálával köszöntötte közönségét a társulat új helyén, a Dugonics téren. Kancsár József művészeti igazgatót, színész-rendezőt kérdeztük megalakulásukról, az elmúlt évekről, illetve a jövőbeli terveiről.
Tovább »

Megújult a Szegedi Pinceszínház + HANG + PANORÁMA

2009. december 18., péntek · 4 hozzászólás

pinceszinhaz_18

Új otthonra talált Szeged város 2001 óta működő egyetlen és első állandó stúdiószínháza, a Szegedi Pinceszínház. Hétfőtől szerdáig többféle programmal készült a Kancsár József és Kancsár Orsolya vezette társulat a megújulásra, csütörtök este pedig sor került a nyitógálára.

Tovább »

Várjátékok: O.T.H.E.L.L.O. – pontosan

2009. augusztus 1., szombat · Hozzászólok

othello17 Ádám Tamás rendezésében július 31-én és augusztus 2-án kerül színpadra a Szegedi Pinceszínház előadásában az O.T.H.E.L.L.O. című darab, melynél akárcsak a színház előző, könnyedebb darabja, a Tiéd vagyok.hu esetében, itt is érezhető a manipuláltság: kit, hogyan, miért és milyen szempontból manipulálunk, és ezek milyen tragédiákhoz vezethetnek.
Tovább »

Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!

2009. július 24., péntek · Egy hozzászólás

tiedvagyokponthu23.jpgCsütörtök este mutatta be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. A darab könnyed kis estét ígér, miközben rácsodálkozhatunk felelütes, “szexmanipulációkkal” átitatott világunk színpadi mására. Tovább »

Hétvége: Commedia dell’arte, betyárok, zene és tánc

2008. augusztus 9., szombat · Hozzászólok

Bár ma estére elérheti Szeged térségét egy, az országon átsöprő vihar, a lehűlés jót tehet a szabad téri programokra vágyóknak. Rendezvényekből lesz bőven, s hogy előre lehessen tervezni, itt jelzünk néhányat ezek közül. Tovább »

Csütörtök: zöldek, zenészek és színészek

2008. július 24., csütörtök · Hozzászólok

A mai nap szegedi programjai a zöld ügy, a zene, a mozgás és a színház mentén kínálják magukat a város különböző pontjain, minden időben, ebben a rekorddöngető ősziesre fordult időjárásban. A programbőségben nagy szerepet játszik a szabad színházak nemzetközi találkozója, melynek műsorfüzetéből csupán az ingyenes előadásokat vesszük számba. A THEALTER teljes programja itt mazsolázható.

Tovább »

Várjátékok: újjászületik a Szép magyar komédia

2008. július 22., kedd · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A VI. Szegedi Várjátékokon a Reneszánsz Emlékév keretében mutatja be a Szegedi Pinceszínház Balassi Bálint Szép magyar komédia című zenés pásztorjátékát. Tovább »

Megkezdődtek a VI. Szegedi Várjátékok

2008. július 3., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A szegedi nyár meghatározó rendezvényévé vált a Szegedi Várjátékok című rendezvénysorozat, mely hatodik alkalommal, idén július 3-tól augusztus 16-ig várja az érdeklődőket. A kezdetben négynapos családi rendezvény másfél hónapos rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Tovább »