Nincsen „kecmec” Mars tér-ügyben: közadatkiadások felpörgetve

2016. július 9., szombat · 17 hozzászólás

marsteribontas

Az egykori Mars téri kereskedők tovább folytatják nyolc éve zajló küzdelmüket a piacfelújítás minden közérdekű adatának kiadásáért. Az építmények dózerolásáról még mindig nincs információ, s abban sem sikerült megegyezni, hogy egy asztalbérleti szerződésnél nyilvánosságra lehet-e hozni a bérlő nevét. Közben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomozást indított. Tovább »

Semmi sem maradhat homályban! – A közérdekű adatok nyilvánosságért harcolnak a Mars tér egykori kereskedői

2016. április 11., hétfő · 33 hozzászólás

marsteribontas

A Mars téri piacberuházáshoz kapcsolódóan az ügyben érintett piacosok szerint közel 2000 szerződéssel, valamint egyéb adatokkal, például jegyzőkönyvekkel és bankszámlakivonatokkal tartozik a nyilvánosságnak a Szegedi Városkép és Piac Kft. A hét évvel ezelőtt még fősori építménytulajdonokkal rendelkező magánkereskedők a rekonstrukció adatait lassan egy évtizede kérik hiába, ennek tetejében most a piacüzemeltető önkormányzati cég a járásbíróságra citálta őket. Mint kiderült, adatkiadás hiányában a Piac Kft. több éve kényelmetlen helyzetben van, legfelsőbb bírósági ítélet végrehajtása alatt áll, jelen bírósági keresetében az ügy lezárását kéri. Az első tárgyalás nem várt fordulatokat tartogatott… Tovább »

A Mars téri piac beruházása nem áll le

2009. június 22., hétfő · Hozzászólok

Asztallicit a nyilvánosság kizárásával

marsterarverezes23


Nagy volt a nyüzsgés, tolakodás a Mars téri piac U pavilonja előtt hétfőn 11 óra tájt. Mivel szeptemberben hozzáfognak a nagycsarnok építéséhez, a fedett, asztalos piacot ideiglenesen el kell költöztetni jelenlegi helyszínéről. Az új helyszínen licitet hirdetett a Szegedi Vásár és Piac Kft. a jobb, forgalmasabb helyen található asztalokért, amit sok termelő és árus bújtatott áremelésként értelmezett. Tovább »