Tállai: már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán

2017. augusztus 6., vasárnap · Hozzászólok

Már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán, a 2018. július 1-jén debütáló e-számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. Tovább »

Az 50 év felettiek jövedelmük háromnegyedét rezsire, élelmiszerre, gyógyszerre költik egy felmérés szerint

2017. augusztus 4., péntek · Egy hozzászólás

Magyarországon az 50 év felettiek havi jövedelmük több mint háromnegyedét rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre költik, bevételeik kilenc százalékát szabadidős tevékenységre, két százalékát megtakarításra fordítják – közölte a 4Life Direct biztosításközvetítő felmérésének megállapítását pénteken az MTI-vel. Tovább »

Brexit – Szakértő: politikai marketing a pénzügyi kötelezettségekről szóló vita

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint csupán politikai marketing Nagy-Britannia Európai Unióval szembeni pénzügyi kötelezettségeiről szóló vita, ugyanis lehet tudni, mennyit kell fizetnie a brit kormánynak az EU-tagság megszűnése után. Tovább »

Ötoldalú megállapodás a pénzügyi ismeretek iskolai oktatásának szélesítésére

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

A pénzügyi és vállalkozási ismeretek iskolai terjesztésének szélesítéséről írt alá csütörtökön megállapodást Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Magyar Bankszövetséggel, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Junior Achievement Alapítvánnyal az idei pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Pénz7 program keretén belül. Tovább »

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Moody’s

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody’s Investors Service. Londoni pénzügyi elemzők szerint van esély arra, hogy a másik két nagy hitelminősítőhöz hasonlóan a Moody’s is visszaemeli a befektetési ajánlású sávba a szuverén magyar osztályzatot. Tovább »

K&H: a fiatalok 33 százaléka elégedett pénzügyi helyzetével

2016. április 23., szombat · Hozzászólok

A városi fiatalok a korábbi negyedévnél kevésbé voltak elégedettek jelenlegi helyzetükkel az első negyedévben, mint a megelőzőben, kilátásaikat azonban optimistábban ítélték meg – derül ki a K&H első negyedéves, 19-29 éves fiatalok elégedettségét mérő jóléti index felméréséből.
Tovább »

Fidesz: ha a Jobbikon múlik, nem csökkentek volna a törlesztőrészletek

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

A Fidesz véleménye szerint ha a Jobbikon múlik, akkor mára családok ezrei kerültek volna lehetetlen helyzetbe, az ellenzéki párt ugyanis nem szavazta meg a bankok elszámoltatását, és nemmel szavazott a forintosításra – közölte a kormánypárt képviselőcsoportja szerdán az MTI-vel. Tovább »

Új tantárgyakat dolgoznak ki a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

2015. március 10., kedd · Hozzászólok

A fiatalok alapvető pénzügyi ismereteinek és vállalkozói kompetenciáinak fejlesztésére dolgoz ki tantervet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) által vezetett munkacsoport, amely hamarosan az iskolai tananyag részévé válhat – tájékoztatta az NGM kedden az MTI-t. Tovább »

Mabisz: ösztönözte a nyugdíjbiztosítások vásárlását az adókedvezmény

2015. január 8., csütörtök · Hozzászólok

A múlt év szeptemberének végéig a biztosítók több mint 45 ezer nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, ebben jelentős szerepe volt annak, hogy 2014-ben már adókedvezményt lehetett igénybe venni ezek után – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Önkormányzati cégeket vonnak össze és felmondanak a vezetőknek (FRISSÍTVE)

2014. november 14., péntek · 63 hozzászólás

botka_laszlo_sajttaj01_gs

Öt önkormányzati cégvezetőnek alkalmatlanság miatt mondanak fel a november 21-i testületi ülésen, jövő ősszel pedig pályázatot írnak ki minden posztra – jelentette be Botka László polgármester sajtótájékoztatóján. Tovább »

Több mint egy évtizede nem látott optimizmus Magyarországon

2013. december 20., péntek · Egy hozzászólás

Év végére több mint egy évtizede nem látott optimizmus uralkodott el Magyarországon: decemberben folytatódott a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értékének szinte egész évben folyamatos, látványos emelkedése, az index az év végére több mint tízéves csúcsot ért el. Tovább »

Mi vár az önkormányzatokra? – RITEKCONF a jogszabályváltozásokról + FOTÓK

2013. október 11., péntek · 3 hozzászólás

ritek_konferencia02_gsAz új államháztartási számvitelt szabályozó kormányrendelet tartalmában és felépítésében gyökeresen eltér a jelenlegi szabályozástól. Erről, s az önkormányzatok előtt álló feladatokról a RITEK Zrt. szakmai konferenciát rendezett az IH Rendezvényközpontban.
Tovább »

Pénz és hozzáállás – pénzügyi napot tartottak a szegedi GTK-n

2013. április 20., szombat · Hozzászólok

gtk_16_gsKözépiskolás pénzügyi napot szervezett április 19-én a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A rendezvény célja az volt, hogy játékos ismeretátadással segítse a pénzügyi ismeretek fejlesztését.
Tovább »

Pénzügyi vetélkedővel mozgósítják a középiskolásokat

2011. február 4., péntek · Egy hozzászólás

Középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében indít programsorozatot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület, a sorozat első rendezvénye egy februárban induló vetélkedő lesz, elektronikusan elérhető kérdőívekkel.
Tovább »