NGM: 1300 milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

pecs_egyetem

Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett. Tovább »

A tudós akadémia programigazgatója Pécsre tette át székhelyét, de Szegedtől sem búcsúzik

2016. november 10., csütörtök · 2 hozzászólás

hegyi_peter_itb-3

Azt szeretné Hegyi Péter professzor, ha kutatási eredményeit minél hamarabb hasznosíthatnák a gyakorlatban is. Ezért a klinikai kísérletek Pécsett folytatja, ahol a Transzlációs Medicina Intézetet vezeti, de közben szegedi projektjeiről sem feledkezik meg. Tovább »

Oktatási klaszter alakult az ELI szakemberképzéséért + FOTÓK

2014. november 20., csütörtök · Egy hozzászólás

laok_alairas05_gs

Az SZTE, a Pécsi Tudományegyetem, a Kecskeméti Főiskola és az ELI-HU Nonprofit Kft. oktatási klasztert hozott létre, melynek részben az a célja, hogy a lézeres kutatóközpontot feltöltsék szakemberekkel. Tovább »

Az SZTE vezetésével fejlesztették a szuperszámítógépes kutatásokat + FOTÓK

2014. október 31., péntek · Egy hozzászólás

tik_szuperszamitogep07_KFA több tízezer személyi számítógép tárolókapacitásával rendelkező szuperszámítógép hálózata átveszi és összesíti az egyetemi gépeken történő feladatokat, ezáltal felgyorsul az adatfeldolgozás, a számítások végzése. Az épülő ELI is profitálhat belőle.
Tovább »

Három milliárdot költhet négy műhely, közte az SZTE az egészségtudomány fejlesztésére

2014. június 6., péntek · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Hárommilliárd forintot költhet a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Kutatóközpontja az élettudományi oktatás korszerűsítésére, képzőhelyeik nemzetközi versenyképességének erősítésére a következő másfél évben – közölte a pécsi egyetem pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Pécsi online konzultáció a felsőoktatási törvényről

2010. november 21., vasárnap · Hozzászólok

Online konzultációt kezdeményezett a Pécsi Tudományegyetem rektora az új felsőoktatási törvényről. A Magyarországon eddig egyedülálló kezdeményezés révén az összes egyetemi hallgatónak lehetősége van véleményt nyilvánítani az életüket meghatározó törvényről – olvasható a HírTv honlapján.
Tovább »

Dékánok értékelték a bölcsészkarok első három bolognai rendszerű évét

2009. április 21., kedd · Hozzászólok

A bolognai rendszer kereteit sikerült megteremteni az elmúlt három évben, tartalmának kialakítása, a részletek finomítása a következő időszak feladata – ebben minden felszólaló egyetértett egy keddi, öt bölcsészettudományi kar dékánjának részvételével megtartott budapesti konferencián. Tovább »