Felszentelték a világ magyarságának harangját Szegeden + FOTÓK

2017. május 22., hétfő · 8 hozzászólás

harangszenteles048kf

A VII. Magyar Világtalálkozó zárónapján a dómban tartott ünnepi szentmisén Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyés püspök szentelte fel a világ magyarságának összefogását jelképező harangot, amely délben meg is kondult az alsóvárosi Nemzeti Emlékkertben. A harangot a Szegedi Hagyományőrző és Városkép-védő Egyesület elnökének, vitéz Szilágyi Árpádnak az ötlete nyomán készíttették adományokból, hangja a világ magyarság szívéhez szól, azt üzeni: haza csak egy van. Tovább »

Érdemkereszttel ismerték el a városvédő polgár munkásságát

2016. augusztus 25., csütörtök · 8 hozzászólás

szilagyi_arpad003kf

Állami kitüntetést adományoztak Szilágyi Árpádnak, így elismerve évtizedes tevékenységét, amellyel Szeged kulturális és építészeti örökségét kívánta megvédeni. A városvédő polgár szerint az elismerés nemcsak neki szól, hanem a mellette tevékenykedő más civileknek is. Idén tölti be 80. életévét, ennek ellenére rengeteg terve vár még megvalósításra. Tovább »

Jótékonyság határok nélkül – Mága Zoltán kapta az első Karitatív Béke-díjat + VIDEÓ

2015. március 2., hétfő · Hozzászólok

maga_zoltan_jotekonysag_hatarok_nelkul

“Mint ahogyan a békének, a szegénységnek, a betegségnek nincsenek határai, ugyanígy a segítségnyújtásnak, az összefogásnak sem lehetnek határai, ezt fejezi ki a Határtalan jótékonyság gálaműsor üzenete” – mondta házigazdai köszöntőjében Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke, a Dunakesziben február 27-én megrendezett eseményen. Az est során azok vehették át a Karitatív Díjat, akik a határokon átívelő jótékony cselekedeteikkel kiemelkedő önzetlenségükről tesznek hosszú évek óta tanúbizonyságot. Elsőként kapta meg a Karitatív Béke-díj serlegét a magyar művészvilág egyik legnagyobb jótéteményese, Mága Zoltán Príma Primissima díjas hegedűművész. Levelében üdvözölte a rendezvényt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozva, hogy kiemelt fontosságúnak tekintik az elesettek és a szegények megsegítését.
Tovább »

Hegedűs Tünde hazánk művészbéke nagykövete – világméretű összefogás a békéért + FOTÓK

2013. március 31., vasárnap · 6 hozzászólás

A Worldwide World Peace Marker Project Hegedűs Tündét választotta magyarországi nagykövetének. A program célja, hogy világ százkilencvennyolc országában a művészet nyelvén és eszközeivel alkossa meg a béke független eszméjének mintamodelljét.
Tovább »

Világklubok ünnepe a Koronában

2012. augusztus 16., csütörtök · Hozzászólok

Pénteken a Panoráma Világklub elnöke lesz a Közéleti Kávéház vendége, aki beszámol a 9 éves szervezet eredményeiről, és a Csongrád megyei társklub is megünnepli 7 éves fennállását a Korona Szállóban 16 órától.
Tovább »

Közéleti est a vörösiszapról

2010. november 2., kedd · Hozzászólok

A „vörösiszap mely a lelkeket örökre megmérgezte” címmel tart estet a Panoráma Világklub szegedi szervezete október 4-én csütörtökön 18 órai kezdettel a Korona Hotelben. A tragédia helyszínén járt szegediek mesélnek tapasztalataikról, gondolataikról. Az est házigazdája v. Szilágyi Árpád, Bősze Ferenc és felesége Ilona. Tovább »

Tisztelgés Bálint Sándor és a huszár hősök előtt

2010. május 4., kedd · Egy hozzászólás

A „legszögedibb szögedi” néprajztudós halálának 30. évfordulójára emlékeznek vasárnap délelőtt a Mátyás téren a Panoráma Világklub szervezésében a szegedi hagyományőrzők, majd délután az 1943. május 9-én felavatott huszár emlékmű előtt helyeznek el koszorúkat.
Tovább »

Eltűnőben az anyanyelvünk – előadás a Koronában

2010. április 19., hétfő · Egy hozzászólás

Érdekes nyelvkritikai előadással tart a Panoráma Világklub szegedi tagozata. Gyimóthy Gábor költő beszél arról, hogyan tűnik el magyar anyanyelvünk napjaink világszintű egységesedési folyamataiban. A „nyelvében él a nemzet”, s ha elvész a nyelv? című rendezvényt április 20-án a korona Hotelben tekinthetik meg az érdeklődők.
Tovább »

Pótszilveszterrel mutatkozik be a Hungarikum Világklub

2010. január 7., csütörtök · 4 hozzászólás

v_szilagyi_arpad A Panoráma Világklub – amely rendezvényein, kiadványain keresztül a határainkon túl élő magyarságot fogja össze – dél-alföldi társszervezete, a Hungarikum Világklub alakuló rendezvényét tartja pénteken 17 órakor a Korona Szállóban. Az eseményről és a mozgalomról v. Szilágyi Árpád, a helyi szervezet alapítója tájékoztatott.
Tovább »