Palkovics: kiemelt terület a természettudományos oktatás feltételeinek javítása

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

A kormány kiemelt területként tekint a természettudományos oktatás feltételeinek javítására – mondta az MTI-nek a Science on Stage (Tudomány a színpadon) oktatási fesztivál csütörtöki debreceni megnyitóját követően az oktatásért felelős államtitkár. Tovább »

Palkovics: köszönet és megbecsülés a pedagógusoknak

2017. június 4., vasárnap · Hozzászólok

A következő évben csaknem 120 milliárd forinttal többet fordít a kormány a költségvetésből az oktatási rendszer és a pedagógusok finanszírozására, ezzel meghaladja a 2000 milliárd forintot a teljes oktatási rendszerre fordított éves összeg – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára vasárnap Zalaegerszegen. Tovább »

Palkovics László: 15 milliárddal több jut az egyetemek kutatás-fejlesztésére + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. május 30., kedd · 6 hozzászólás

innovacios_nap009kf

A felsőoktatási államtitkár ezt a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napján mondta, amelyen az intézmény stratégiai megállapodást kötött az Audi Hungaria Zrt.-vel. Tovább »

Palkovics: a diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtől

2017. május 14., vasárnap · 3 hozzászólás

palkovics_laszlo04_gs

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára vasárnap Budapesten. Tovább »

Palkovics: a túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik a holokauszt-oktatás

2017. április 24., hétfő · 3 hozzászólás

A holokauszt-túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik az oktatás szerepe a múlt megőrzésében – mondta Palkovics László oktatási államtitkár, aki a magyar kormányt képviseli Lengyelországban, az Auschwitz és Birkenau közötti nemzetközi Élet menete emlékprogramon hétfőn. Tovább »

Palkovics: 45 milliárd iskolai informatikai fejlesztésekre

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

palkovics_laszlo04_gs

A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre – mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek szakmai konferenciáján pénteken Budapesten. Palkovics László arról is beszélt, hogy felülvizsgálhatják a tanítási szünetek elosztását, s bevezethetik a jövőben a természettudományos kompetencia-mérést. Tovább »

Palkovics: van mód a CEU szabályos működésére

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

Több módja lehet annak, hogy a CEU (Central European University) a jelenlegihez képest más formában, a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön. Tovább »

Palkovics: a kormány semmilyen egyetemet nem kíván bezárni

2017. április 11., kedd · 3 hozzászólás

Nem célja a kormánynak a Közép-európai Egyetem (CEU) bezárása, ennek nem is lenne indoka, a felsőoktatási törvény sokak által vitatott módosításával mindössze megoldást szeretnének találni bizonyos ügyekre – jelentette ki Palkovics László oktatási államtitkár kedden Brüsszelben. Tovább »

Következő oldal »