Putyin: Magyarország megerősítette atomerőmű-bővítési szándékát

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Magyarország megerősítette szándékát, hogy folytatja a paksi erőmű Oroszországgal közös bővítési projektjének megvalósítását – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon. Tovább »

Paksi bővítés: kiírták a turbinaszigetek beszerzésére a tendert

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. kiírta a beszerzési eljárást a Paks II. Atomerőmű két új blokkja turbina-generátor gépcsoportjainak szállítására – közölte a Roszatomhoz tartozó fővállalkozó kedden az MTI-vel. Tovább »

Paksi bővítés – Az erőművet bővítő orosz fővállalkozó idén pályázatokat ír ki

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

Tendereket ír ki idén az ASZE orosz cégcsoport, hogy az építők a terepen a jövő év elején megkezdhessék a Paks II projekt előkészítését – jelentette ki Valerij Limarenko, a paksi erőművet bővítő orosz fővállalkozó cégcsoport elnöke hétfőn az MTI kérdésére Moszkvában az Atomexpo 2017 nemzetközi fórumon. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: 1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a most zárult nemzeti konzultációt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Tovább »

Paksi bővítés – Aszódi Attila: törekszenek a 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Paks II beruházásnál 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra törekszenek, a Roszatom is elkötelezett, hogy amennyire csak lehet, magyar vállalkozásokat vonjon be a munkába, de ezen dolgozni kell – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Portfolio keddi budapesti, Clean Energy konferenciájának szünetében újságírók előtt. Tovább »

Csepreghy: az atomenergiának ma nincs alternatívája

2017. április 26., szerda · 3 hozzászólás

A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után – hangsúlyozta az Ökopolisz Alapítvány szerdai budapesti rendezvényén a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as (FRISSÍTVE)

2017. április 20., csütörtök · 9 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház. Tovább »

Lázár János: az atomerőmű-építés a megvalósítás szakaszába lép

2017. április 13., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

Az atomerőmű-építés ügye új szakaszba, a megvalósítás szakaszába lép, a majdani üzembe helyezés és a térség fejlesztése koordinálására Süli Jánost, Paks polgármesterét kérte fel a miniszterelnök – mondta Lázár János csütörtökön Pakson, miután részt vett a térség negyvenegy településének polgármestereit tömörítő Paksi Társadalmi Tanács ülésén. Tovább »

Telefonon beszélt Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

2017. március 7., kedd · 7 hozzászólás

Orbán Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

A paksi atomerőmű-beruházásról tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden, egy nappal azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta: az építkezés magyar állami támogatást kapjon – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. Tovább »

Paks II. – Aszódi Attila: nagy a nemzetközi érdeklődés a beruházás iránt

2016. október 31., hétfő · Hozzászólok

Nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt, az Európai Unió minden tagországa figyelemmel kíséri a projektet – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn magyar újságíróknak a prágai VVER 2016 nemzetközi konferencia szünetében. Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

2016. május 27., péntek · Hozzászólok

Közel került a magyar kormány ahhoz, hogy az Európai Bizottsággal közös megoldást találjon azoknak az aggályoknak és kételyeknek az eloszlatására, amelyek joggal vagy jog nélkül fogalmazódnak meg a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.
Tovább »

Minden korábbinál több villamos energiát termelt 2015-ben a paksi atomerőmű

2016. február 5., péntek · Hozzászólok

Több rekordot is döntött tavaly az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.: minden korábbinál több villamos energiát állított elő, és a biztonság, valamint a blokkok rendelkezésre állását tekintve is a tavalyi volt az eddigi legjobb év – mondta el Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója Budapesten, a társaság évértékelő sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Kovács Árpád: Nem vehetünk fel unokáink terhére újabb hiteleket, amiket nem fizetünk ki

2016. január 19., kedd · Egy hozzászólás

kovacs_arpad003kf

Annyit költünk az államadósság menedzselésére, mint az egészségügyre. A német gazdasághoz erősen kötődik a magyar, de a Volkswagen-botrányból már kilábalóban a német ipar, s valószínűleg a Merkel politikájából fakadó nehézségek sem hatnak ki hazánkra. A paksi beruházás nullszaldós, várhatóan kifizeti magát. Kovács Árpáddal, a Költségvetési Tanács elnökével, az SZTE Gazdaságtudományi Karának egyetemi tanárával beszélgettünk a 2016-os év gazdasági kilátásairól. Tovább »

Egy hibás panel miatt leállt az atomerőmű 2. blokkja szombaton

2015. október 29., csütörtök · Hozzászólok

A paksi atomerőmű 2-es blokkja szombaton délután lekapcsolódott a hálózatról egy panel meghibásodása miatt, az esemény jelentős teljesítményváltozással járt, de a biztonságra nem volt hatással – mondta el Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

Aszódi Attila: 11 ország jelezte részvételét a nemzetközi konzultáción

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Harminc országot hívtak meg a Paks II. beruházás környezeti hatásairól jövő héten kezdődő nemzetközi konzultációkra, hogy mondják el véleményüket a környezeti hatástanulmányról és a környezeti hatásokról, közülük 11 ország jelezte, hogy szeretne ebben a folyamatban részt venni – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatornának. Tovább »

Paksi bővítés – Aszódi Attila: jövő héten kezdődnek a nemzetközi konzultációk a beruházásról

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Szakmai párbeszédre, de tiltakozásra is számítanak a Paks II. beruházás környezeti hatásairól kezdődő nemzetközi konzultációkon, a felmerülő kérdéseket azonban megnyugtatóan meg tudják válaszolni – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtök este az InfoRádió Aréna című műsorában.
Tovább »

Paksi bővítés: az előkészítési folyamat a teljes beruházási költség tíz százalékát teszi ki

2015. május 16., szombat · Hozzászólok

A két új paksi atomerőművi blokk építésének 2018-ra tervezett megkezdéséig a teljes beruházási költség mintegy tíz százalékára lesz szükség a nemzetközi tapasztalatok szerint – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.
Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: társadalmi tanács összesíti a környékbeli települések szempontjait

2015. május 14., csütörtök · Hozzászólok

Giró-Szász András; Lázár János

Társadalmi tanács létrehozásáról döntött a kormány a paksi bővítéssel kapcsolatosan a negyvenegy környékbeli település képviselő-testületének és országgyűlési képviselőinek bevonásával, Paks polgármesterének vezetésével – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Paksi bővítés: az energetikai jövőképről tárgyalt a fenntartható fejlődés bizottsága

2015. május 13., szerda · Hozzászólok

A kormány centralizált és az atomenergiára magas részarányban támaszkodó energiarendszert képzel el, míg független szakértők inkább decentralizált és a megújuló energiára épülő modellt szeretnének Magyarországon. A különböző elképzelések támogatói szerdán a parlament fenntartható fejlődés bizottságának budapesti ülésén fejtették ki álláspontjukat.
Tovább »

Paksi bővítés – Putyin: ártana Magyarországnak, ha lemondana a szerződésről

2015. május 5., kedd · Hozzászólok

Ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha lemondana a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodásról – jelentette ki az orosz elnök kedden, amikor Szergej Kirijenkóval, az orosz atomenergia-ügynökség (Roszatom) vezérigazgatójával tárgyalt Moszkvában.
Tovább »

Aszódi: a nagy aktivitású hulladékok tárolója 600-700 milliárdba kerül

2015. április 21., kedd · Hozzászólok

A paksi atomerőmű bővítése után keletkező nagy aktivitású hulladék tárolására szolgáló létesítmény költsége 600-700 milliárd forintra becsülhető, jóval kevesebbre, mint amennyi a korábbi híradásokban szerepelt – mondta Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős kormánybiztos kedd este az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.
Tovább »

Paksi bővítés: az alternatív fűtőanyag beszerzésének többletköltségei lennének

2015. március 13., péntek · Hozzászólok

Miután az Európai Bizottság nem fogadta el azt, hogy az orosz fél szállítsa a fűtőanyagot az új paksi erőműbe, alternatív beszerzési forrást kell keresni, ennek azonban többletköltségei lehetnek – mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója pénteken, a HírTV Magyarország élőben című műsorában.
Tovább »

Brüsszel nem akadályozza a paksi bővítést (FRISSÍTVE)

2015. március 13., péntek · 2 hozzászólás

atomeromu01

Brüsszel nem blokkolja a paksi atomerőmű bővítését, az építkezést, az Európai Bizottság csak a fűtőanyag beszerzésére vonatkozó szerződéssel foglalkozott – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére Anna-Kaisa Itkonen, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője. Tovább »

Paksi bővítés – Lázár: folyamatos az egyeztetés, megnyugtató megoldás lesz az üzemanyag-szállításról (FRISSÍTVE)

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, valamint lehetővé teszi majd, hogy “az oroszok is szállítsanak üzemanyagot” – erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Tovább »

Financial Times: az EU leállította a paksi bővítésről kötött magyar-orosz megállapodást

2015. március 12., csütörtök · 9 hozzászólás

Leállította az Európai Unió a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását – jelentette csütörtök este a Financial Times című brit üzleti lap, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
Tovább »

MVM: garantált a paksi atomerőmű biztonságos üzemeltetése

2015. március 6., péntek · Hozzászólok

Megerősítette az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO), hogy az MVM Csoport a nemzetközi elvárásoknak megfelelően működik és a paksi atomerőmű biztonságos üzemeltetése garantált.
Tovább »

Paksi erőmű – Kormánybiztos: rendkívüli jelentőségű szerződéseket írtak alá

2014. december 9., kedd · Hozzászólok

Rendkívüli jelentőségű szerződéseket írtak alá intenzív, öt hónapos tárgyalásokat követően kedden reggel a paksi erőmű bővítéséről – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a keddi budapesti kormányszóvivői tájékoztatón.
Tovább »

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja

2014. november 25., kedd · Hozzászólok

További 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű kettes blokkja, miután egyéves eljárás eredményeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megadta az engedélyt a tervezett üzemidőn túli üzemelésére. Az új engedély 2034. december 31-ig szól.
Tovább »

A Csík Zenekar átvette a hatalmat az atomerőmű felett

2014. augusztus 28., csütörtök · Egy hozzászólás

SZIN_Csik_Zenekar2

Makó Péter néhány percre kikapcsolta a Paksi Atomerőmű reaktorait. Az ártatlan ujjmozdulatnak köszönhetően pillanatok alatt az egekbe szökött az áram ára és a széndioxid-kibocsátás is. Szerencsére szabadon garázdálkodhatott a SZIN paksi kamionjában azon az interaktív kiállításon, ahol az is kiderült, milyen lenne, ha áram nélkül maradna minden dél-alföldi lakás és gyár, ha energia híján le kéne húzni a fesztivál rolóját.
Tovább »

Aszódi Attila: Paks 2 előkészítését egyelőre nem befolyásolják az Oroszország elleni szankciók

2014. július 28., hétfő · Hozzászólok

atomeromu01

A Paksi Atomerőmű bővítésének előkészítését egyelőre nem befolyásolják az Oroszország ellen tervezett nemzetközi szankciók – mondta Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Tovább »

Seszták Miklós: van hatástanulmány Paks 2-ről

2014. június 24., kedd · Hozzászólok

Seszták Miklós kijelentette, hogy van hatástanulmány Paks 2-ről, és közzétettek minden, a nyilvánosságra tartozó információt, amely nem sérti a közérdeket. A nemzeti fejlesztési miniszter a Hír TV-nek arról is beszélt, hogy Paks 2 nem fog drágábban termelni, sőt kimutatásaik szerint az egyik legolcsóbb energiaforrás lesz.
Tovább »

MSZP: halassza el a kormány a paksi hitelszerződés zárószavazását

2014. június 22., vasárnap · 2 hozzászólás

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy halassza el a hétfői zárószavazást a paksi hitelszerződés ügyében – mondta Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Ötszáz cégnek van hazánkban radioaktív sugárforrása

2014. június 10., kedd · 3 hozzászólás

atomeromu01

Sugárzó anyaggal nem csupán Pakson dolgoznak, félezer hazai cég rendelkezik radioaktív sugárforrással, melyek biztonságáról rendszeres ellenőrzésekkel gondoskodnak. Az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettesével az atomerőmű terrorfenyegetettségéről beszélgettünk. Tovább »

Egypólusú vitát tartott a szegedi LMP Paksról + FOTÓK

2014. február 13., csütörtök · 18 hozzászólás

lmp_forum07_gsNyilvános fórumra hívta a szegedi LMP a parlamenti pártokat, az atomenergia ügyében többször felszólaló civil szervezeteket, és a Szegedi Tudományegyetemet a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatosan felmerülő problémák megvitatása érdekében. Az invitálásra sem a Fidesz-KDNP, sem a Jobbik nem reagált.
Tovább »

Következő oldal »