Lippai nem mondta, hogy viszontlátásra – 24 éve vonultak ki a szovjet csapatok

2015. június 14., vasárnap · 4 hozzászólás

kozeleti_kavehaz01kf

Csütörtök este mutatták be a Közéleti Kávéház rendezvényeként Szabó István Kivonulás az öthalmi laktanyából című munkájának második részét. A SZEGEDma is ott volt a vetítésen. Tovább »

„Őslények országa” Öthalomban – védettségre pályáznak

2013. június 10., hétfő · Hozzászólok

Othalom_1_jMamutagyar, honfoglaláskori aranyból készült szem- és szájfedők, fordítva csavarodó csigaházas kárpáti csodacsiga – mindezek Öthalomból kerültek elő, ahol egyben Európa leggazdagabb faj- és egyedszámú jégkori puhatestűfaunáját rejti a föld. Az unikális lelőhelynek országos védettséget szeretnének.
Tovább »

Az első képek a Die Hard 5 szegedi forgatásáról! + VIDEÓ

2012. május 9., szerda · 14 hozzászólás

Izzanak a puskacsövek Szegeden: megkezdődött a Die Hard 5 forgatása! A kultikus akciófilm sorozat új epizódjának néhány jelenetét szerkesztőségünkhöz is eljuttatták, minden eddiginél látványosabb mozira számíthatunk!
Tovább »

270 új férőhely az Öthalmi Kollégiumban – Panoráma

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

atado Közel 520 millió forintos beruházás keretében újabb hatvan lakásos ötszintes épületet adtak át a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Kollégiumában október 30-án. Az egyetem saját forrásból finanszírozott fejlesztésének köszönhetően az öthalmi diákszállás az eddigi 270 fő helyett immáron 540 hallgatónak biztosít férőhelyet.
Tovább »