Minden forintra szükség van a háziorvosi praxisokban

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

Júniustól havi 130 ezer forinttal megemelték a háziorvosi praxisok támogatását Magyarországon. A SZEGEDma.hu arról kérdezte az újszegedi Korondi utcai rendelő háziorvosát, Kass Ferencet, hogy mekkora segítséget jelent ez a doktoroknak. Tovább »

Infektológus: egyes védőoltásokról hat héttel az utazás előtt kell gondoskodni

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

oltas_injekcio_orvos_fecskendo

Külföldi, főként egzotikus országba való utazás előtt érdemes mielőbb utazási orvoshoz fordulni, mert egyes védőoltásoknál hat hétre is szükség van a védettség kialakulásához – mondta Jelenik Zsuzsanna infektológus az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Tovább »

Kozma János: Egy gyermekorvosnak nem engedik meg, hogy megöregedjen

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

kozmajanos1

Jövőre lesz 60 éve, hogy orvosként munkába állt Kozma János. A 84 éves doktor Szegeden végezte el az egyetemet, majd Hódmezővásárhelyre került, ahol azóta is a gyermekegészségügyet szolgálja. Ő lett az év családorvosa a Kárpát-medencében. Tovább »

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist – mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel. Tovább »

Édesapja példája terelte a házi gyermekorvosi pályára Román Ritát

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

roman_rita_csodadoki_02“Mindig kedves és mosolyog, akkor is, amikor fáradt. Soha nem akar nekem rosszat, csak hogy mielőbb meggyógyuljak” – írta Román Rita szegedi házi gyermekorvosról egyik kis páciense, Petykó Kamilla Gréta. A kislány a Csodadoki rajzpályázaton nevezte a doktornőt, aki számára sosem volt kérdés, hogy orvos családba születve a gyermekgyógyászatot válassza hivatásául.
Tovább »

A város azonnal megoldhatná a körzet nélküli háziorvosok problémáját

2016. augusztus 10., szerda · 5 hozzászólás

vedooltas01_gs

A kormány által megszavazott iparűzési adókedvezményt továbbra sem kapja meg a szegedi háziorvosok többsége. Közülük néhányan nehezebb helyzetben vannak, mert körzet nélküliként nem kaphatnak terület alapú támogatást. Bartha László szerint a város tudna lépni mindkét esetben. Tovább »

Ajándéknak álcázott sarc a szegedi háziorvosoknak – többségük nem kap mentességet az iparűzési adó alól

2016. június 22., szerda · 12 hozzászólás

vedooltas01_gs

A szegedi háziorvosokat érintő, tavaly novemberben megszavazott iparűzési adókedvezménnyel az érintettek többsége nem tud élni, mert Hódmezővásárhellyel ellentétben az önkormányzat nem adta meg a maximális támogatást. Az orvosi kamara szerint érthetetlen a lépés, mikor betöltetlen praxisok vannak Szegeden. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület szeretné elérni, hogy a közgyűlés még nyári szünete előtt változtasson a helyi adórendeleten, és támogassa az alapellátás szereplőit. Tovább »

Dux László: Pozitív dolog az egészségügyi béremelés, de nem old meg minden problémát

2016. június 11., szombat · Hozzászólok

ujklinikai_tomb10_gs

A kormány azt ígéri, hogy a 2012-es állapotokhoz képest 2019-re megduplázza az egészségügyi dolgozók bérét. Dux László örül a lépésnek, de úgy véli, ez nem old meg minden problémát. Fontosnak tartja a szervezeti és infrastrukturális fejlesztések folytatását. Ukrajnából, Romániából, Szerbiából csábíthat ide orvosokat az emelés, de Szlovákiához képest még gyengék a hazai bérviszonyok. Tovább »

Rétvári: öt év alatt megduplázódott a pályakezdő rezidensek száma

2016. április 17., vasárnap · Egy hozzászólás

sztetoszkop_orvos_egeszsegugy

Öt év alatt megduplázódott a pályakezdő rezidensek száma, míg 2010-ben 420, idén 917 fiatal orvos kezdhette meg a szakképzését – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-vel.
Tovább »

Következő oldal »