Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist – mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel. Tovább »

Édesapja példája terelte a házi gyermekorvosi pályára Román Ritát

2016. december 27., kedd · Hozzászólok

roman_rita_csodadoki_02“Mindig kedves és mosolyog, akkor is, amikor fáradt. Soha nem akar nekem rosszat, csak hogy mielőbb meggyógyuljak” – írta Román Rita szegedi házi gyermekorvosról egyik kis páciense, Petykó Kamilla Gréta. A kislány a Csodadoki rajzpályázaton nevezte a doktornőt, aki számára sosem volt kérdés, hogy orvos családba születve a gyermekgyógyászatot válassza hivatásául.
Tovább »

A város azonnal megoldhatná a körzet nélküli háziorvosok problémáját

2016. augusztus 10., szerda · 5 hozzászólás

vedooltas01_gs

A kormány által megszavazott iparűzési adókedvezményt továbbra sem kapja meg a szegedi háziorvosok többsége. Közülük néhányan nehezebb helyzetben vannak, mert körzet nélküliként nem kaphatnak terület alapú támogatást. Bartha László szerint a város tudna lépni mindkét esetben. Tovább »

Ajándéknak álcázott sarc a szegedi háziorvosoknak – többségük nem kap mentességet az iparűzési adó alól

2016. június 22., szerda · 12 hozzászólás

vedooltas01_gs

A szegedi háziorvosokat érintő, tavaly novemberben megszavazott iparűzési adókedvezménnyel az érintettek többsége nem tud élni, mert Hódmezővásárhellyel ellentétben az önkormányzat nem adta meg a maximális támogatást. Az orvosi kamara szerint érthetetlen a lépés, mikor betöltetlen praxisok vannak Szegeden. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület szeretné elérni, hogy a közgyűlés még nyári szünete előtt változtasson a helyi adórendeleten, és támogassa az alapellátás szereplőit. Tovább »

Dux László: Pozitív dolog az egészségügyi béremelés, de nem old meg minden problémát

2016. június 11., szombat · Hozzászólok

ujklinikai_tomb10_gs

A kormány azt ígéri, hogy a 2012-es állapotokhoz képest 2019-re megduplázza az egészségügyi dolgozók bérét. Dux László örül a lépésnek, de úgy véli, ez nem old meg minden problémát. Fontosnak tartja a szervezeti és infrastrukturális fejlesztések folytatását. Ukrajnából, Romániából, Szerbiából csábíthat ide orvosokat az emelés, de Szlovákiához képest még gyengék a hazai bérviszonyok. Tovább »

Rétvári: öt év alatt megduplázódott a pályakezdő rezidensek száma

2016. április 17., vasárnap · Egy hozzászólás

sztetoszkop_orvos_egeszsegugy

Öt év alatt megduplázódott a pályakezdő rezidensek száma, míg 2010-ben 420, idén 917 fiatal orvos kezdhette meg a szakképzését – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-vel.
Tovább »

Emmi: 917 szakorvosjelölt pályázott sikeresen az idei ösztöndíjprogramokra

2016. március 25., péntek · Hozzászólok

Kilencszáztizenhét szakorvosjelölt pályázott sikeresen az idei rezidensi ösztöndíjprogramokra, így már több mint 3400 rezidens maradt itthon az ösztöndíjprogramnak köszönhetően – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Szegeden is konzultált a Jobbik az egészségügyről

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

jobbik_sajttaj002kf

A Jobbik által indított, az egészségügyet érintő „valódi nemzeti konzultáció” keretében Bari Ferenccel, az SZTE ÁOK dékánjával folytatott megbeszéléseket Lukács László György frakcióvezető-helyettes. A politikus előremutatónak nevezte azokat a szegedi kezdeményezéseket, amelyek a középiskolásokat céloznák meg, és az egészségmegőrzésre helyeznék a hangsúlyt. Tovább »

Következő oldal »