Állatvédők: aki felelős állattartó, az ivartalaníttatja kedvencét

2017. október 15., vasárnap · 2 hozzászólás

Több Csongrád megyei szervezet, köztük a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi székhelyű Országos Állatvédelmi Alapítvány is részt vett a Felelős Állattartás Konferencián a fővárosban, október 14-én. A Rex Kutyaotthon Alapítvány által szervezett esemény célja az volt, hogy erősítse az összefogást az állatvédők között, valamint hogy felhívja a gazdák figyelmét a felelős állattartás fontosságára. Tovább »

A felelős állattartás mindenki érdeke

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Újból Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartott órát a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Az országos projekt célja, hogy a háziállatok – legyen szó hobbi vagy éppen haszonállatról – helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, de kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontossága is. Tovább »

A diákokra fókuszál az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartotta meg első óráját a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A projekt célja, hogy a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, nemcsak Szegeden, hanem az egész országban. Tovább »

Fogadj örökbe! Ments életet!

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Magyarországon még mindig nagyon sok a kóbor állat. A menhelyek és állatotthonok túlzsúfoltak, új állatokat csak abban az esetben tudnak fogadni, ha egy hely megüresedik, tehát örökbe fogadnak tőlük egy kutyát vagy cicát. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány „Fogadj örökbe! Ments életet!” programja arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk házi kedvencet, hanem döntsünk az örökbefogadás mellett. Tovább »

Csütörtökön kezdődik az Állati Percek

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

Útjára indítja Állati Percek című ismeretterjesztő, szemléletformáló sorozatát az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Augusztus 10-e, csütörtöktől kéthetente más-más témával igyekszik segíteni az állattartókat és az állatbarátokat a szervezet. A cél, hogy minél több fiatalt szólítson meg, ezért az ország több rádiója is csatlakozott a kezdeményezéshez. Tovább »

Online tanácsadást indít az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

Online tanácsadással segíti az állattartókat és a leendő gazdákat az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Minden héten pénteken délután négy és öt óra között „zöldek lesznek a Facebookon” a szervezet önkéntesei, és bárki felteheti állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos kérdéseit. Emellett elindult az alapítvány régiós koordinátor-kereső programja is. Olyan elkötelezett önkénteseket keresnek, akik az adott régióban irányítanák a munkát, önkénteseket toboroznának és támogatókat keresnének. Tovább »

Útjára indult az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Orszagos_allatvedelmi_Alapitvany_logoMegkezdte működését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szegedi székhelyű országos civil szervezetet június 20-án jegyezte be a Szegedi Törvényszék. Az alapítvány elsődleges célja az állatvédelem: a prevenció, a szemléletváltás, a fiatalok oktatása, tanácsadás, civilek és hatóságok közötti kommunikáció, állatotthonok és más állatvédelmi szervezetek segítése és támogatása. Tovább »