Hódít az afrikai törpesün – Egzotikus állatok a lakásban

2017. október 4., szerda · Egy hozzászólás

Az egzotikus állatok tartása kezd mindinkább divattá válni Magyarországon. Azonban gyakran előfordul, hogy a megunt kedvencek az utcán, esetleg a wc-ben landolnak. Ma, azaz október negyedikén ünnepeljük az Állatok Világnapját, ezért szakembereket kérdeztünk felelős állattartással kapcsolatban. Tovább »

Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

kutya_tuzijatek

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya vagy macska félelemből támadhat és harapást is okozhat. Tovább »

Kutyameleg a hőségriadó idején

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

hoseg_kutyak_hosegriado

A nagy nyári kánikulában, a déli órákban sétáltatott kutyánk talpa az aszfalthoz éghet. A szőrön keletkező hőfelvétel miatt néhány percen belül hőtorlódást és napszúrást szenvedhet a házi kedvencünk. Az árnyéktól mentes udvaron a nagy nyári melegben a kutya szabályosan megsülhet – figyelmeztet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Árnyékos hely és sok víz a megoldás a hőségriadóban a nagy meleg átvészelésére. Hőség idején ha elmegyünk otthonról, húzzuk be a függönyt, hiszen a lakásban tartott házi kedvenceket, akváriumban tartott kis rágcsálókat is a hőségben pusztulás fenyegetheti. Tovább »

NyusziSTOP húsvétra

2017. április 10., hétfő · Hozzászólok

unnamed

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az ünnepek után legtöbbször unott teher marad. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak meg megszabadulni. Tovább »

Társadalmi összefogással nyílhat meg a vásárhelyi Állatvédelmi- és Szabadidős Központ

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

Társadalmi összefogásból nyitná meg még ebben az évben Állatvédelmi- és Szabadidős Központját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A Susán városrész határában található telket a tavaly felajánlott adó 1 százalékokból, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatásából, valamint magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta meg a szervezet. A részletes tervek alapján a központ kialakításához viszont legalább egymillió forintra van szükség. Tovább »

Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. A megállapodás elsődleges célja a prevenció: a két szervezet közös rendezvényeket tart majd, és kiadványokkal is elősegíti az állatvédelem fejlődését, valamint az Európai szintű állattartás kialakítását. Tovább »

Kutya hideg van a háziállatoknak is

2017. január 4., szerda · Hozzászólok

kutya-hideg-allatvedo00-orpheus

Az elkövetkező hetekre különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása. Tovább »

A láncon tartott kutya időzített bomba

2016. január 11., hétfő · Hozzászólok

kutya_lancon

Sok kutyatartó nem biztosít megfelelő életteret állata számára. Az állandó láncon tartás a kutya viselkedésében olyan maradandó idegrendszeri torzulást okozhat, mely a környezete számára súlyos veszélyek forrása lehet. A 2016 januártól szigorodó állatjóléti, állattartási szabályokat az állatvédő szervezetek örömmel fogadták, azonban van olyan állattartó, aki a szabályváltozásról másként vélekedik. Tovább »

Ha leesett a hó, etessük az itt telelő madarakat!

2016. január 5., kedd · Hozzászólok

Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatbarát önkéntesei már nyáron – kora ősszel készültek a téli hidegben fontos madáretetésre: táborokban, rendezvényeken madáretetőt készítettek szárnyas barátainknak a zord hideg napok átvészelésére. A ház körül is van sok praktika, ami a természetben itt telelő madarak túlélését segíthetik. Tovább »

Október 4. az Állatok Világnapja

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

kutyacsalad

Magyarországon házi kedvencekből sokkal többet szaporítanak a meggondolatlan emberek, mint amennyire a felelős állattartó lakosság igényt tart. A gazdasági és élelmezési célú állatokat is sok esetben kizsákmányolja az ember. Évente több tízezer kísérleti célú állat pusztul el az emberek jólétéért. Október 4-én, az Állatok Világnapján beszélnünk kell arról, hogy a természet és a környezet élővilágát a csúcsragadozó ember legtöbbször egyoldalúan zsákmányolja ki. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a környezetünkben fellelhető állatok irányába nagyobb alázatot és tiszteletet kellene gyakorolnunk, hiszen nélkülük az emberi társadalom nem lenne olyan, amilyen. Tovább »

Házi kedvenceink ősszel is pározhatnak

2015. szeptember 14., hétfő · Hozzászólok

utcara-dobott-kutyak-orpheus-allatvedo

A házi kedvencek (kutyák – macskák) számára ősszel és tavasszal is szaporodási időszak van. Ilyenkor az ember által tartott kedvencek gyakran furcsán viselkednek: izegnek-mozognak, kiássák magukat a kerítésen, elszökhetnek, falkákba verődve hangoskodnak, párzási céllal akár harcba is szállhatnak egymással. Az állattartók felelősségén múlik, hogy a kóbor állatok egyébként is magas számát a felelőtlen túlszaporítással engedjük e növekedni. Tovább »

Hőségriadó: házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

2015. július 19., vasárnap · Hozzászólok

kutyaitato

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. A nyári meleg napokon a hosszabb ideig tartó sétáltatást érdemes kora reggel és késő délután megtartani. A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya mancsát. Tovább »

Hőségriadó: házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

2015. július 5., vasárnap · Hozzászólok

kutyaitato

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. A nyári meleg napokon a hosszabb ideig tartó sétáltatást érdemes kora reggel és késő délután megtartani. A naptól felhevült aszfaltot is érdemes elkerülni, hiszen ott könnyen égési sérülés fenyegeti a sétáltatott kutya mancsát. Tovább »

Utcára kidobott kiskutyákat mentettek az állatvédők SZeged mellett

2015. május 28., csütörtök · Hozzászólok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szakadó esőben, Szegedről kifelé, a sándorfalvi út szélén egy ismeretlen elkövető öt önálló életre képtelen kiskutyát dobott ki. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, ami börtönnel is sújtható bűntett. Az eset kapcsán a rendőrséget értesítették az állatvédők. Állatbarátok a kiskutyákat dobozba tették. A kiskutyákat az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere helyezte biztonságba. Tovább »

Húsvéti állatstopot kérnek az állatvédők

2015. április 2., csütörtök · Hozzászólok

husvetinyuszi

A húsvéti ünnepek előtt is tombol a vásárlási láz. Az állatkereskedésekben a húsvétra megvásárolható élő állatok kavalkádjával szembesülnek az ajándék után kutató emberek. Van törpenyúl, házinyúl emellett hörcsög, tengerimalac, díszhal, kutya, cica, a piacokon akár 200 Ft-os naposcsibe is megvásárolható ajándékba. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnepekre megvásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran unott teherként kerülnek kidobásra. Az állatkínzást érdemes megelőzni.
Tovább »

Kiskutyát mentett az Orpheus Szegeden

2015. március 13., péntek · Egy hozzászólás

2015-03-13-kidobott-kutya-orpheus

Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján kóborolt egy önálló életre abszolút képtelen 1-2 hónap körüli kiskutya. A forgatagban hagyott négylábú kidobása állatkínzásnak minősül, ami börtönnel is sújtható bűncselekmény. A kutyusra állatbarát bolti eladó vigyázott, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a reszkető kutyust biztonságba nem helyezte.
Tovább »

B. Nagy László: A halakat is védi az új rendelet

2014. december 21., vasárnap · 16 hozzászólás

ponty01

Csak kábított halat vásárolhatunk december közepétől. Az állatvédők üdvözlik a szigorítást, mellyel kapcsolatban – a köztudottan nagy horgász – B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elmondta, uniós szabályozáshoz igazodik hazánk az FM rendelettel. Tovább »

Állatmentők mentették meg a dobozban kidobott kiscicát Szőregen

2014. szeptember 10., szerda · Hozzászólok

2014-09-10-cica-kutya01

Állatbarát rendőrök jelezték az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőinek, hogy Szeged külterületén, az autópálya felhajtónál, a főút szélén egy kartondobozba valaki egy kiscicát hagyott. A város másik oldalán, Szeged-Szőregen ugyanezekben a percekben két különböző helyre kidobott kölyökkutyához kérték az állatvédő egyesület állatmentőinek segítségét. Sokan nem tudják, hogy a háziállatok elhagyása, kitétele akár börtönnel is sújtható bűncselekmény.
Tovább »

Húsvéti állatstopot kérnek az állatvédők

2014. április 13., vasárnap · Hozzászólok

husvetinyuszi

A húsvéti ünnepek előtt is tombol a vásárlási láz. Az állatkereskedésekben a húsvétra megvásárolható élő állatok kavalkádjával szembesülnek az ajándék után kutató emberek. Van törpenyúl, házinyúl emellett hörcsög, tengerimalac, díszhal, kutya, cica, a piacokon akár 200 forintos naposcsibe is megvásárolható ajándékba. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnepekre megvásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran unott teherként kerülnek kidobásra. Az állatkínzást érdemes megelőzni.
Tovább »

Következő oldal »