Novák Katalin: Magyarország élen jár az átoltottságban

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték. Tovább »

Emmi: a kormány biztosítja a gyermekeknek szükséges oltóanyagot

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szerint átmeneti készlethiány alakult ki a gyermekkori védőoltásokhoz szükséges egyik oltóanyagból, azonban július 10-től kiszállították a tartalékot, a további oltóanyag-mennyiség kiszállítását pedig pénteken kezdik, és a vakcina hamarosan az ország minden részébe megérkezik. Tovább »

Csongrád megyében sokan kérik a HPV elleni oltást

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

oltas_injekcio_hvpMeghosszabbították a jelentkezést, egészen december 16-ig kérhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást 12 éves lányaiknak, mely a HPV ellen nyújt védelmet. A vírus bizonyítottan felel a méhnyakrák kialakulásáért, mely betegségben hazánkban évente 1500-an halnak meg. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szerint sosem késő gondoskodni a védőoltásról.
Tovább »

Az oltások fontosságára figyelmeztetett az ÁNTSZ

2015. július 15., szerda · Egy hozzászólás

Az oltással kapcsolatos kockázatok összehasonlíthatatlanul kisebbek annál, mint amit a velük megelőzhető súlyos fertőző betegségek jelenthetnek – hangzott el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen szerdán.
Tovább »

Nem oltottunk, most már fújhatjuk – mutálódott influenzavírus játssza ki a védőinjekciót

2015. február 13., péntek · Hozzászólok

hpv_elleni_vedooltas01_gs

Mutálódott az influenza egyik vírustörzse, amely a szakemberek szerint jelentősen csökkenti a védőoltások hatékonyságát is. Idén amúgy sem volt hiánycikk az oltóanyag – a tavalyi, enyhe vírusidőszak miatt kevesebben kérték, így rengeteg vakcina maradt raktáron. Tovább »

Két és félszer annyit költhet védőoltások támogatására az EU, mint eddig

2014. május 20., kedd · Hozzászólok

A 2014 és 2020 közötti időszakban az Európai Unió éves szinten átlagosan 25 millió euró (mintegy 7,6 milliárd forint) támogatást fog nyújtani védőoltások kutatásához és oltási programokhoz – jelentette be kedden José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. Tovább »

Az oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a védőoltási héten

2013. április 22., hétfő · Hozzászólok

oltasAz oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek az európai védőoltási héten. A magyarországi helyzetet kiválónak tartják: az oltandó korosztályban az átoltottság meghaladja a 98 százalékot.
Tovább »

Hol van már a tavalyi oltás…

2011. február 13., vasárnap · Egy hozzászólás

Eddig ötvennyolcezer H1N1 elleni oltóanyagot igényeltek Magyarországon, jóllehet az ingyenesen beadható vakcinából csaknem négyszázezer adag még rendelkezésre áll. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője az InfoRádióval közölte, ha nem fogy el az oltóanyag akkor azt meg kell semmisíteniük. Pedig a tavalyi oltás idénre már nem ad védettséget – figyelmeztetett a szakember.
Tovább »

A makacs tények

2009. október 31., szombat · Hozzászólok

A tényeket vegyük elő, és ismertessük ezeket, mert ennek tükrében tudnak valóban tájékozódni az emberek!

Tovább »

Oltás ellen oltva?

2009. október 1., csütörtök · 2 hozzászólás

Magam sem tudom eldönteni, beoltassam-e magam? Mert meglehet, hogy a jelenlegi gyenge lefolyású járvány egyszer csak komoly vészbe csap át! De ha már a folyamatosan hazugságokon, mellébeszéléseken fülön csípett egészségügy-miniszternek, vagy az országos tisztifőorvosnak sem adhatok a szavára a folytatólagosan elhalhatott tények miatt, kinek higgyek?

Tovább »