Csongrád megyében sokan kérik a HPV elleni oltást

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

oltas_injekcio_hvpMeghosszabbították a jelentkezést, egészen december 16-ig kérhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást 12 éves lányaiknak, mely a HPV ellen nyújt védelmet. A vírus bizonyítottan felel a méhnyakrák kialakulásáért, mely betegségben hazánkban évente 1500-an halnak meg. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szerint sosem késő gondoskodni a védőoltásról.
Tovább »

Az oltások fontosságára figyelmeztetett az ÁNTSZ

2015. július 15., szerda · Egy hozzászólás

Az oltással kapcsolatos kockázatok összehasonlíthatatlanul kisebbek annál, mint amit a velük megelőzhető súlyos fertőző betegségek jelenthetnek – hangzott el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen szerdán.
Tovább »

Nem oltottunk, most már fújhatjuk – mutálódott influenzavírus játssza ki a védőinjekciót

2015. február 13., péntek · Hozzászólok

hpv_elleni_vedooltas01_gs

Mutálódott az influenza egyik vírustörzse, amely a szakemberek szerint jelentősen csökkenti a védőoltások hatékonyságát is. Idén amúgy sem volt hiánycikk az oltóanyag – a tavalyi, enyhe vírusidőszak miatt kevesebben kérték, így rengeteg vakcina maradt raktáron. Tovább »

Két és félszer annyit költhet védőoltások támogatására az EU, mint eddig

2014. május 20., kedd · Hozzászólok

A 2014 és 2020 közötti időszakban az Európai Unió éves szinten átlagosan 25 millió euró (mintegy 7,6 milliárd forint) támogatást fog nyújtani védőoltások kutatásához és oltási programokhoz – jelentette be kedden José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. Tovább »

Az oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a védőoltási héten

2013. április 22., hétfő · Hozzászólok

oltasAz oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek az európai védőoltási héten. A magyarországi helyzetet kiválónak tartják: az oltandó korosztályban az átoltottság meghaladja a 98 százalékot.
Tovább »

Következő oldal »