Lakást követeltek maguknak a Rómában tüntető bevándorlók

2017. augusztus 26., szombat · Hozzászólok

Több ezer bevándorló vonult fel Róma városközpontjában szombat délután lakhatási lehetőséget követelve, miután a hatóságok a múlt héten kiürítettek a migránsok által elfoglalt lakóházat, valamint vízágyúkkal távolítottak el köztéren letelepedett migránsokat. Tovább »

Több mint felével csökkent az olasz partokra érkező illegális bevándorlók száma júliusban

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

Több mint a felével csökkent a Földközi-tengeren át Olaszországba érkező migránsok száma júliusban az azt megelőző hónaphoz képest, a helyi hatóságok az utóbbi három évben most regisztrálták a legkevesebb új bevándorlót – derült ki az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) hétfőn közzétett jelentéséből. Tovább »

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt Torinóban

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap. A 31 éves nőt volt partnere szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett a férfi – jelentette az Ansa olasz hírügynökség. Tovább »

Illegális bevándorlás – Az olasz külügyminiszter szerint az NGO-k és a líbiai partok ellenőrzése fordulatot hozott

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

A nem kormányzati szervezetek (NGO) munkáját szabályozó magatartási kódex és a líbiai partok ellenőrzésének szigorítása fordulathoz vezetett a földközi-tengeri migrációban Angelino Alfano olasz külügyminiszter szerint, aki következő lépésként a nemzetközi jog szerinti migránstáborok felállítását jelölte ki Líbiában. Tovább »

Olasz belügyminiszter: a civil szervezetek szabályozása nem jobboldali lépés, hanem nemzetbiztonsági

2017. augusztus 10., csütörtök · Egy hozzászólás

A menedékkérők szabályozatlan érkezésével szembeni határozott fellépés nem jobboldali intézkedés, hanem a nemzetbiztonságot szolgálja – jelentette ki szerdán Marco Minniti olasz belügyminiszter, aki úgy látja, máris sikerült megfékezni az Olaszországba érkező migrációt. Az EU migrációs biztosa szerint azonban újabb migrációs hullám várható. Tovább »

Illegális bevándorlás – Németország visszaküldené a kisgyerekes családokat is Olaszországba

2017. augusztus 4., péntek · 3 hozzászólás

Sajtóhírek szerint Németország ismét visszaküldené azokat a kisgyerekes menekültcsaládokat Olaszországba, akik ott léptek be az Európai Unió területére. Korábban az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése alapján csak a 16 évnél idősebb gyerekkel érkezőket küldték vissza, egy német lap információi szerint viszont nyár elején változtatott ezen a gyakorlaton a német kormány. Tovább »

Spöttle: Nekünk kell ipart teremteni Afrikában, ha nem akarjuk, hogy mindenki elinduljon

2017. augusztus 4., péntek · Egy hozzászólás

migráció, menekültek tartanak Szeged felé a szerb-magyar határról

Mi lesz, ha megbukik az Iszlám Állam? Hogyan rendeződhet a szíriai (polgár)háború? Lehetséges-e az önálló Kurdisztán? Miért nem jó, ha elmérgesedik a török-német viszony? – Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel folytatott beszélgetésünk során ezen kívül még más izgalmas témákat érintettünk. A SZEGEDma Klub rendezvénye után a hírportálnak adott interjút az ismert szakember.
Tovább »

Társadalmi paktumot sürgetett Ferenc pápa az olasz fiatalok munkanélküliségének megoldására

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Biztos és méltó munkát sürgetett az olasz fiatalok számára Ferenc pápa szombaton Sergio Mattarella olasz államfőnél a római elnöki palotában tett látogatásán, amelyen a katolikus egyházfő az Európába irányuló migráció terhének megosztását is szorgalmazta. Tovább »

A felmérések az Öt Csillag Mozgalom győzelmét jelzik a következő olaszországi választásokon

2017. június 3., szombat · Hozzászólok

Mintegy 30 százalékos támogatottsággal az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) ígérkezik az egyre közelebbinek tűnő olasz parlamenti választások győztes pártjának, amelyre főleg a vállalkozók, a fiatalok és a munkások voksolnak – derült ki egy szombaton közölt felmérésből. Tovább »

Migránsokat mentő “civil” hajók akadályozására hoznának létre flottát az “európai identitást” védő aktivisták

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

Az olaszországi kikötőkből a Földközi-tengeren bajba került bevándorlók kimentésére induló, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) üzemeltette hajók megállításán fáradozik az Identitás Generáció néven ismert nemzetközi mozgalom, az olasz és osztrák aktivisták Védd meg Európát! (Defend Europe) címmel pénzgyűjtési kampányt indítottak saját flotta létrehozására – jelentette az olasz sajtó. Tovább »

MÁV: a hétvégi olasz vasutassztrájk közvetlenül nem érinti a Magyarországról utazókat

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

Az olasz vasutasok hétvégi sztrájkja közvetlenül nem érinti a Magyarországról Olaszországba vasúton utazókat, a két ország között nem jár közvetlen személyszállító vonat, az utasok javarésze bécsi átszállással közlekedik – közölte a MÁV csütörtökön az MTI érdeklődésére. Tovább »

TRINNO projekt: tanulmányi találkozó Toszkánában a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU Nonprofit Kft. részvételével

2017. április 12., szerda · Egy hozzászólás

IMG_4414

Az olaszországi Arezzo és Firenze városai adtak otthont a harmadik interregionális tanulmányi találkozónak, amelyet április 4. és 5. között rendeztek a TRINNO – „Üzleti ökoszisztémák a tradíció és innováció jegyében” című projekt keretében. Projektpartnerként megyénkből a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU Nonprofit Kft. három-három munkatárssal képviseltette magát az eseményen. Tovább »

Orbán: minden népnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétéről

2017. március 25., szombat · Egy hozzászólás

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot. Tovább »

EU-csúcs – A tagállamok és az uniós intézmények vezetői aláírták az évfordulós nyilatkozatot

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett. Tovább »

EU-csúcs – Olasz kormányfő: Európa késésben van a globális kihívásokkal szemben

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Európa leállt és megkésve válaszolt a migráció, a védelem, a gazdaság, a munkahelyek problémáira, ez vezetett az európaiak és az unió eltávolodásához – jelentette ki Paolo Gentiloni olasz kormányfő Rómában szombaton, a római szerződések aláírásának 60. évfordulójára összehívott EU-csúcstalálkozót megnyitva. Tovább »

Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít az idén az olasz belügyminisztérium

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

Legalább kétszázezer migráns érkezésére számít az idén az olasz belügyminisztérium, amely megkezdte a bevándorlók elhelyezésének tervezését, megemelve az önkormányzatokban befogadandók létszámát – hangzott el az olasz parlament migrációsügyi bizottságában csütörtökön. Tovább »

Asztalitenisz: pazar játékkal szerzett aranyérmet Major Endre Lignanóban

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

Major_LignanoAz elmúlt héten Lignano Sabbiadoroban szerepelt a magyar para asztalitenisz válogatott. A mindössze 7 ezer lakosú, festői szépségű olasz kisváros immár tizenegyedik alkalommal adott otthont az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező para asztalitenisz versenynek. Tovább »

Az univerzum eddig ismert legfényesebb, legtávolabbi pulzárjára bukkantak

2017. február 23., csütörtök · Hozzászólok

Az univerzum eddig ismert legfényesebb, legtávolabbi pulzárjára bukkant az Európai Űrügynökség (ESA) az XMM Newton röntgencsillagászati műhold segítségével: a gyorsan forgó neutroncsillag ezerszer fényesebb annál, mint amennyire azt eddig lehetségesnek hitték. Tovább »

Matteo Renzi lemondott a balközép Demokrata Párt főtitkári tisztségéről

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

Matteo Renzi hivatalosan is benyújtotta lemondását a kormányzó Demokrata Párt (PD) főtitkári tisztségéről vasárnap a tömörülés Rómában tartott országos gyűlésén. Hangsúlyozta, hogy ez nem visszavonulását jelenti, ellenkezőleg, újra indul a párt vezetői posztjáért. Tovább »

Nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány a buszbaleset áldozatainak emlékére – tizenhatan haltak meg Olaszországban (FRISSÜL)

2017. január 23., hétfő · 20 hozzászólás

14849827602344920_800x600

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók a Verona mellett balesetet szenvedett, magyar középiskolás diákokat szállító autóbusz roncsai közül – közölte szombat reggel az olasz rendőrség parancsnoka, Geralomo Lacquaniti. Tovább »

Szijjártó Péter: az embereket abban kell segíteni, hogy hazájukban maradjanak

2016. november 12., szombat · Hozzászólok

Szijjártó Péter; General Debate. HUNGARY

Magyarország szerint az embereket abban kell bátorítani és segíteni, hogy hazájukban maradhassanak, Olaszország és mások szerint viszont abban, hogy Európába jöjjenek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a RAI olasz közszolgálati televízió híradójában péntek éjszaka sugárzott interjúban. Tovább »

Szijjártó: Magyarország továbbra is erőteljes szerepet vállal a kereszténység védelmében

2016. november 11., péntek · Hozzászólok

Magyarország a jövőben is erőteljes szerepet fog játszani a kereszténység és a világban élő keresztény közösségek megvédésében – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Paul Richard Gallagher szentszéki külügyminiszterrel a Vatikánban pénteken folytatott megbeszélésén. Tovább »

Nemcsak nyelvtudást, hanem gondolkodásmódot és kultúrát is ad az olasz nyelv + FOTÓK

2016. november 11., péntek · 2 hozzászólás

olasz_nyelv_napja_sajttaj001kf

Az Olasz Nyelv Napját tartották az Agórában. A rendezvénnyel elsősorban az általános iskolásokat és a gimnazistákat kívánják megszólítani. Divatbemutatón és sminkversenyen mutathatták meg a diákok, hogy az olasz nyelv mellett a kultúrát is kiválóan ismerik.
Tovább »

Mindszenty-emléktáblát avattak Rómában

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

Hatvan évvel a magyar forradalom és szabadságharc után Magyarország valóban szabad és keresztény – mondta Habsburg-Lotharingiai Mihály a Mindszenty-alapítvány elnöke, a Mindszenty József egykori római címtemplomában elhelyezett emléktábla felavatásán a magyarok nemzeti templomaként ismert római Santo Stefano Rotondo bazilikában pénteken. Tovább »

Labdarúgás: érezték a földrengéseket Forgács Dávidék

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

forgacs_ancona

Az idei szezont is az olasz harmadosztályban tölti Forgács Dávid: a SZEOL nevelése az Anconához igazolt a nyáron, új együttesében pedig remekül debütált. A közép-olaszországi földrengések is érezhetőek voltak a városban, de szerencsére nem történt komolyabb baj. Tovább »

25 menekült holttestére bukkantak a Földközi-tengeren egy gumicsónakban

2016. október 26., szerda · Hozzászólok

Egy a Földközi-tengeren hánykolódó gumicsónak aljában 25 menekült holttestére bukkantak, a vízi járműről 107 túlélőt sikerült kimenteni – közölte szerdán az Orvosok határok nélkül (Médecins sans frontieres, MSF) nevű segélyszervezet egyik szóvivője. Tovább »

Az olasz kormány javaslatot dolgozott ki egy európai védelmi erő létrehozására

2016. szeptember 25., vasárnap · Hozzászólok

Az olasz kormány javaslatot dolgozott ki egy európai védelmi erő létrehozására, amelyet Roberta Pinotti védelmi miniszter az Európai Unió védelmi felelőseinek pozsonyi informális találkozóján mutat be – jelentette a Corriere della Sera című olasz napilap vasárnap. Tovább »

Olasz kormányfő: nem fogadhatunk be mindenkit, a jogtalanul érkező migránsokat kitoloncoljuk

2016. augusztus 31., szerda · Egy hozzászólás

Az emberéletek mentését nem adjuk fel, de vannak határok, nem fogadhatunk be mindenkit, ki kell toloncolni, akiknek erre nincsen ehhez joguk – hangoztatta Matteo Renzi olasz miniszterelnök az Angela Merkel német kancellárral tartott olasz-német kormánytalálkozót követő sajtótájékoztatón szerdán Maranellóban. Tovább »

Elszállítják a migránsokat az olasz-francia határról

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

Negyven afrikai migránst szállítottak át az olasz hatóságok Ventimiglia olasz-francia határátkelőről Szardínia szigetére szombaton, és a következő napokban is folytatódik a migránsok áthelyezése. Ventimiglia polgármestere ezzel egyidejűleg fertőzésveszélyre hivatkozva betiltotta a migránsok utcai étkeztetését. Tovább »

Illegális bevándorlás: a toszkán luxus-üdülőváros nem akar menekülteket befogadni

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

A toszkán tengerpart gazdag üdülőhelyeként ismert Capalbio polgármestere nemet mondott 50, menekültkérelmének eldöntésére váró migráns befogadására, akiket a város üres villáiban terveznek elhelyezni – jelentette a Corriere della Sera című olasz napilap szombaton. Tovább »

Magyar teherszállító repülőgép szenvedett balesetet a bergamói repülőtéren

2016. augusztus 5., péntek · Hozzászólok

A viharos időjárás okozhatta a ASL Airlines Hungary magyar légitársaság teherszállító repülőgépének balesetét az olaszországi Bergamo repülőterén péntek hajnalban, a két fős magyar személyzet nem sérült meg – jelentette az olasz polgári légiforgalmi hatóság (Enac). Tovább »

Következő oldal »