Palkovics és Hiller az oktatási rendszerről vitatkozott

2017. szeptember 19., kedd · Egy hozzászólás

Az oktatási államtitkár szerint az intézményfenntartás átalakítása az iskolát érdekét szolgálja. Palkovics László erről a Hiller István korábbi szakminiszterrel, szocialista országgyűlési képviselővel folytatott keddi budapesti vitán beszélt. Hiller István ezzel szemben teljesen eltörölné a “Klik jelenlegi rendszerét”. A fórumon szó volt a tankötelezettségről és a pedagógushiányról is. Tovább »

Parragh: az oktatási rendszernek nagy szerepe van a versenyképesség növelésében

2017. augusztus 18., péntek · 3 hozzászólás

Az oktatási rendszernek, a közoktatástól a felsőoktatásig nagy a felelőssége abban, hogy megfelelő tudással rendelkező emberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, növelve az ország versenyképességét – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken a győri Széchenyi István Egyetemen tartott Mi adjuk a sebességet című konferencián. Tovább »

Palkovics: köszönet és megbecsülés a pedagógusoknak

2017. június 4., vasárnap · Hozzászólok

A következő évben csaknem 120 milliárd forinttal többet fordít a kormány a költségvetésből az oktatási rendszer és a pedagógusok finanszírozására, ezzel meghaladja a 2000 milliárd forintot a teljes oktatási rendszerre fordított éves összeg – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára vasárnap Zalaegerszegen. Tovább »

Palkovics: a köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencosztályos iskola terve

2017. március 6., hétfő · Hozzászólok

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés – mondta az oktatásért felelős államtitkár egy más témában hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Fidesz: a szocialisták oktatási rendszere ezermilliárdos adósságba hajszolta a településeket

2016. november 6., vasárnap · Egy hozzászólás

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Palkovics: szeptembertől sokkal stabilabban működik az oktatási rendszer

2016. június 21., kedd · Egy hozzászólás

tanulas_iskola_egyetem_jegyzet_fuzet

Szeptembertől egy sokkal stabilabb, napi problémáktól mentes oktatási rendszerrel találkozhatnak majd a pedagógusok, a szülők és a diákok – ígérte az oktatási államtitkár a Jó oktatás – jó iskola címmel, kedden a fővárosban rendezett tanácskozáson.
Tovább »

Alapjaiban átalakuló szakképzés

2011. augusztus 16., kedd · 6 hozzászólás

Csaknem 20 százalékos megtakarítást eredményezne a szakképzési intézményi rendszer átalakításának terve – írta a Magyar Nemzet kedden, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkársága által készített szakképzési koncepciónak a lap birtokába került, átdolgozott változatára hivatkozva.
Tovább »

Új pedagógiával a környezettudatos életért

2009. november 11., szerda · Hozzászólok

eletharmonia_trening_04

Tudatos életvezetésre neveléssel szeretné az emberek életminőségét javítani, illetve az élhető környezet megőrzését segíteni az Életharmónia Alapítvány. Ennek jegyében ingyenes tréninget, műhelyfoglalkozást szerveznek, ahol a résztvevők szempontokat, praktikus ötleteket kaphatnak a környezeti tudatosság gyakorlati megvalósításáról.

Tovább »

Parragh: adócsökkentésre és az állami kiadások mérséklésére lenne szükség

2009. január 6., kedd · Hozzászólok

Adócsökkentésre, a gazdasági szereplők terheinek mérséklésére lenne szükség, ez persze együtt jár azzal, hogy az állami kiadásokat is csökkenteni kell – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden Szegeden. Tovább »