Gedó György: „Az ökölvívás az idegek és az izmok nagy játéka”

2017. október 8., vasárnap · Hozzászólok

gedo_gyorgy03_gs

Az 1972-es müncheni olimpián a terror árnyékában érte el pályafutása legnagyobb sikerét, dolgozott ökölvívó edzőként, jelenleg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakfelügyelőjeként járja az országot. Egy szerencsétlen edzésbaleset következtében lebénult, de ebből is felépült, nem sok olyan ember van, aki nála többet tenne a magyar ökölvívó sport jelenéért. Gedó Györggyel pályafutásáról, feladatairól és az edzői szakma fortélyairól beszélgettünk. Tovább »

Erdei Zsolt: A jövő bajnokai a számítógép előtt ülnek

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

erdei_zsolt04_gs

Az elmúlt hétvégén Szegedre látogatott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség nemrégiben kinevezett elnöke. Erdei Zsolttal a magyar ökölvívás helyzetéről és jövőjéről beszélgettünk, de szót ejtettünk a Conor McGregor – Floyd Mayweather összecsapásról is. Tovább »

Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

2017. április 20., csütörtök · 5 hozzászólás

szobor_atado copy

Nepomuki Szent János szobrát avatják pénteken délután a Fehér Iskola mögötti Tisza gáton – ezzel veszi kezdetét az Algyői Falunapok, amely keretében új produkcióval rukkol elő a Móra Ferenc Népszínház, a civil szervezeteknek részvételével főzőversenyt tartanak, a sztárvendég pedig Nagy Feró és a Beatrice lesz. Tovább »

Tíz egyesület bokszolói húztak kesztyűt az I. Faragó Kupán + FOTÓK

2016. szeptember 14., szerda · 7 hozzászólás

dorozsma_kakasfozo_boxverseny039kf

A kiskundorozsmai kakasfőző versennyel és családi nappal párhuzamosan rendezték meg az I. Faragó Kupa Ökölvívó Versenyt, melyen a gyerekektől kezdve a felnőttekig minden korosztály bemutatkozott a szorítóban, összesen negyvennégyen húztak kesztyűt. Tovább »

Boksz: Egerben osztogatták a pofonokat a szegedi lányok

2016. június 1., szerda · Hozzászólok

boxvilag_se_eger

Május 26. és 28. között az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok adott otthont a 66. Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenynek és a 4. Dobó Katica Női Ökölvívó Emlékversenynek. A szegedi Boxvilág Ökölvívóképző SE három indulóval képviseltette magát a megmérettetésen.
Tovább »

Kick-box: szegedi ökölvívók is megmérettették magukat a budapesti világkupán

2016. május 19., csütörtök · 2 hozzászólás

bse_kick_box_mom

Sikeresen debütáltak a Boxvilág SE versenyzői a XXII. Magyar Kick-box Világkupán. A klub ökölvívói első alkalommal léptek a szorítóba, illetve a tatamira ilyen rangos eseményen a kick-box valamely szabályrendszere szerint.
Tovább »

Boksz: egymást erősítette a két legenda az „évszázad mérkőzésén”

2015. május 6., szerda · Hozzászólok

mayweather_pacquiao_reuters

Az évszázad mérkőzéseként aposztrofálták a magyar idő szerint vasárnap hajnalban vívott Floyd Mayweather-Manny Pacquiao mérkőzést, amely azonban színvonalban talán elmaradt a várt klasszikustól. Kecse-Nagy Sándor kommunikációs és marketingszakembert, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatóját arról kérdeztük, hogyan lehetett ezt az eseményt a középpontba állítani. Tovább »

Olimpia: a 10. nap programja – sorsdöntő csaták, kajak-kenus rajt

2012. augusztus 6., hétfő · Hozzászólok

Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű sportpuska 3×40 lövéses összetett számában az aranyéremért száll harcba, míg a férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntős szereplésért küzd meg a szerb együttessel a londoni olimpia hétfői napján. Éremosztás 18 számban.
Tovább »

Olimpia: negyeddöntős pólósok, 5. az úszóváltó + FOTÓK

2012. augusztus 4., szombat · Egy hozzászólás

Könnyedén verték a házigazdákat, ezzel már biztosan negyeddöntősök a magyar férfi vízilabdázók a londoni olimpián, ahol a férfi 4×100-as vegyesváltó bravúros teljesítménnyel 5. helyen csapott célba az uszodában.
Tovább »

Olimpia: Cseh-bronz, női dzsúdóhős, javító pólósok + FOTÓK

2012. augusztus 2., csütörtök · Hozzászólok

Cseh László bronzéremmel javított Londonban, a férfi vízilabdázók is nyertek végre, de volt csütörtökön egy hősies női cselgáncsozónk is, aki sérülten lett 5., s a magyar küldöttség korelnöke a 6. helyre lőtte be magát. A kézilabdázók kikaptak.
Tovább »

Olimpia: nyertek a kézisek, Hosszú és a férfi váltó 8. + FOTÓK

2012. július 31., kedd · Hozzászólok

A nagyrészt sikeres délelőtti versenyek után kora délután végre győzött a férfi kézilabda-válogatott, Káté Gyula nyert ökölvívásban, több úszónk a szerdai döntőkbe jutott, keddi döntőseink azonban nem állhattak dobogóra.
Tovább »

Ökölvívás: minden éremből kettő a megyei lányoknak

2011. november 28., hétfő · Hozzászólok

Vasárnapra maradtak az elit kategória döntői a III. Junior és XV. Elit Női Országos Ökölvívó Bajnokság Hódmezővásárhelyen megrendezett négynapos versenysorozatán. A hét utolsó napja egyaránt hozott örömet és csalódottságot a döntőbe jutott megyei érdekeltségű ökölvívó hölgyek számára.
Tovább »

Vásárhelyi ringben a magyar női bokszelit

2011. november 23., szerda · Hozzászólok

Csütörtöktől vasárnapig Hódmezővásárhelyen rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség – a helyi Boksz Klub támogató segítségével – a III. Junior- és a XV. Elit Női Ökölvívó Országos Bajnokságot.
Tovább »

Következő oldal »