Fidesz: az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Az ellenzék csak sértegetni és kihasználni tudja a nyugdíjasokat – így reagált a Fidesz-frakció pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a nap folyamán a Jobbik sajtótájékoztatón, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig közleményben foglalkozott a nyugdíjasok helyzetével. Tovább »

Németh Szilárd: az egész Jobbik magáévá tette Vona álláspontját

2017. szeptember 4., hétfő · 2 hozzászólás

Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint az egész Jobbik magáévá tette az ellenzéki párt elnökének, Vona Gábornak a nyugdíjasokkal kapcsolatos álláspontját, “provokációját”, hiszen a Jobbik más politikusai sem kértek még bocsánatot az idős emberektől. Tovább »

Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

2017. szeptember 1., péntek · 27 hozzászólás

Tisztelnünk kell az időseket és méltó megbecsüléssel fordulnunk hozzájuk – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke a Jobbik-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen felszólította Tóth Péter jobbikos politikust, nyilatkozzon: egyetért-e pártelnökének a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel. Tovább »

Tájékoztató kampányt indít a Fidesz a nyugdíjasok informálására Vona Gábor szavairól

2017. augusztus 21., hétfő · 9 hozzászólás

Vona Gábor

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít hétfőn a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Tovább »

Novák Katalin: már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Tovább »

Félévzáró rendezvényt tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. június 27., kedd · Egy hozzászólás

let_talalkozo44_gs

Pénteken gyűltek össze a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) Egyesület nyugdíjas klubjainak tagjai, hogy megünnepeljék a mozgalmas, sok érdekes programot magáénak tudható félévet, és köszöntsék születésnaposaikat. Tovább »

Hat megye fog össze az időskorúak biztonságának megőrzése érdekében

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

rendorseg_nyugdijasok

“Pusztán hatan – hat megye összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért” elnevezéssel indult bűnmegelőzési program a Dél-Alföldön. A kezdeményezés célja a korosztály áldozattá válásának megelőzése. Tovább »

Felmérés: minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Rétvári: 2010-hez képest egyhavi nyugdíjjal többet kapnak a nyugdíjasok

2017. május 16., kedd · 2 hozzászólás

A kormány megtartotta a nyugdíjasoknak tett korábbi ígéretét, sőt messze felül is múlva azt most több mint egyhavi nyugdíj értékével van több a nyugdíjasok zsebében, mint 2010-ben – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Egyre kevesebb a járulékfizető, és több a nyugdíjas

2014. február 23., vasárnap · Hozzászólok

Magyarországon egyre kevesebb aktív korú munkavállaló befizetett járulékából kell egyre több nyugdíjas járandóságát kifizetni, a következő 15 évben ugyanis várhatóan 514 ezerrel csökken a járulékfizetők száma – ismertette Farkas András, a pénzügyi tanácsadással és biztosítás közvetítéssel foglalkozó Consequit Group értékesítési vezérigazgatója.
Tovább »

Két évvel meghosszabbítják a jelenlegi korkedvezményes nyugdíjrendszert

2012. december 22., szombat · Hozzászólok

Annak érdekében, hogy a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról megalapozott, részletes vizsgálaton alapuló döntés szülessen, a kormány két évvel, 2014 végéig meghosszabbítja a jelenlegi korkedvezményes rendszert – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.
Tovább »

Megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazása

2012. november 22., csütörtök · Hozzászólok

Megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazása, vagyis több százezer embernek a jövőben a jelenlegi korlátozott számú, de 90 százalékos kedvezménnyel megvásárolható vonat- és buszjegyekért teljes árat kellene fizetni – írta csütörtöki számában a Népszava.
Tovább »

15 milliót kaptak a szegedi nyugdíjasszervezetek + FOTÓK

2012. június 14., csütörtök · 7 hozzászólás

Az önkormányzat idei évi idősügyi keretéből és városrészi alapjából 54 sikeresen pályázó nyugdíjasklub részesült támogatásban. A szervezetek képviselőinek a juttatásokat Solymos László alpolgármester adta át a városházán.
Tovább »

A KDNP kiáll a nyugdíjasok ingyenes utazása mellett

2012. március 13., kedd · Egy hozzászólás

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kiáll a nyugdíjasok utazási kedvezménye mellett, és nem tartja elfogadhatónak a Lehet Más a Politika (LMP) személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát, amely a kedvezmények maximális összegét 90 százalékban maximálná – mondta Spaller Endre országgyűlési képviselő kedden az MTI-nek.
Tovább »

Orbán: minőségi időskort, becsapós fiatalító kúrák helyett

2011. szeptember 26., hétfő · 4 hozzászólás

A miniszterelnök szerint át kell alakítani a magyar társadalom öregedéshez való viszonyát, ugyanis “a holnapot felélő fogyasztás világában” egészségtelen módon felértékelődött az emberi élet egy rövid, 16-30 év közötti szakasza, az élet többi része pedig leértékelődött.
Tovább »

Botka már csak a nyugdíjasokban bízik

2010. április 8., csütörtök · 16 hozzászólás

nyugdijasklub_it_02 Ahogy azt a portálunkon is nemrég közzétettük, az Informédia a városi választási hajlandóságot kutató márciusi felméréséből is kiolvasható, Szegeden egyedül csak a nyugdíjasok körében tartja még magát (úgy-ahogy) az MSZP, így nem csoda, hogy Botka László kampánya is a szépkorúak jutalmazásával zárult csütörtökön.
Tovább »

Az MSZP-s tagok nagyobb nyugdíjat kapnak?

2010. január 22., péntek · 6 hozzászólás

Beindult a szocialista hazugságkampány

megye_nyugdijas_forum-4 A Fidesz Csongrád megyei nyugdíjas tagozatának meghívására Szegedre látogatott Iván László professzor, a szervezet országos elnöke. A nyugdíjas fórumon nemcsak az idősek aktuális napi gondjairól volt szó, hiszen a nyugdíjkérdés felvetésével társadalmi, nemzedéki, demográfiai problémák egész sora jelentkezik. A professzor erélyesen cáfolta az MSZP „hazugság cumiját”, amellyel most is szórólapoznak, hogy a Fidesz be akarja vezetni a svéd nyugdíjrendszert, drasztikusan csökkenteni a nyugdíjakat, és felemelni 70 évre a nyugdíjkorhatárt.
Tovább »

Pelczné Gáll Ildikó: „Itthon kell tartani a fiatalokat!”

2009. május 29., péntek · Hozzászólok

pelcznegalildiko2A Fidesz Női Tagozata által szervezett „Nők a közélet tisztaságáért” című kampány keretében tartott fórum apropójából járt Szegeden Pelczné Gáll Ildikó. A Fidesz alelnöke többek között szegedi tapasztalatairól, a Bajnai-kormány családellenes intézkedéseiről, illetve a családtámogatások teljes újragondolásának és a fiatalok megtartásának fontosságáról beszélt lapunknak. Tovább »

Fidesz: Botka megcsonkította a 13. havi nyugdíjat

2008. november 27., csütörtök · Hozzászólok

A szegedi kormánypárti egyéni országgyűlési képviselők 13. havi nyugdíj ügyében a keddi parlamenti ülésen leadott szavazatairól, valamint a kormányzati megszorításokkal összefüggésben benyújtott ellenzéki indítványról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Fidesz szegedi frakciója. Tovább »