Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

2017. szeptember 1., péntek · 27 hozzászólás

Tisztelnünk kell az időseket és méltó megbecsüléssel fordulnunk hozzájuk – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke a Jobbik-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen felszólította Tóth Péter jobbikos politikust, nyilatkozzon: egyetért-e pártelnökének a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel. Tovább »

Az MSZP benyújtotta a 13. havi nyugdíj bevezetését tartalmazó javaslatát

2017. május 19., péntek · Egy hozzászólás

Az MSZP benyújtotta a jövő évi költségvetéshez a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot, az intézkedés költsége 272,5 milliárd forint lenne – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Tovább »

Fogyasztóvédők: nem árt figyelni, ha termékbemutatóra megyünk!

2015. június 27., szombat · Hozzászólok

fogyasztovedelem01_gs

A fogyasztóvédők felhívták a figyelmet, megannyi buktatója lehet egy-egy vásárlásnak.  A különböző termékbemutatók szervezői újabb és újabb trükkökkel próbálkoznak, hogy eladják termékeiket, s legalább 14 napig ne derüljön ki a vevő megkárosítása. A Közéleti Kávéház rendezvényen több érintett is elmesélte történetét. Tovább »

Szépkorúaknak tartott farsangi mulatságot a L.É.T. + FOTÓK

2015. február 7., szombat · 9 hozzászólás

farsangi_bal22_gs

A lakótelepen élő szépkorúaknak szervezett farsangi ünnepséget a L.É.T. péntek délután. Az egyesület egész évben hasonló rendezvényekkel dolgozik azon, hogy az idős emberek is közösségi élményekkel gazdagodhassanak. Tovább »

Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK

2014. október 11., szombat · Egy hozzászólás

szepkoruak_talalkozoja22_gs

Szlovákiából is érkeztek szépkorúak a L.É.T. népdal találkozójára szombat délelőtt. A megyeházában több száz idős embert vártak dalokkal, tombolával és ajándékokkal a szervezők. Tovább »

Kothencz János: Emberközpontúbb nyugdíjasklub-hálózatra és egészségházprogramra van szükség! + FOTÓK

2014. július 31., csütörtök · 38 hozzászólás

kj_gaspar_zoltan_utca01_gs

A szépkorúak mindennapjait elviselhetőbbé tennie kötelessége a mai fiatalabb generációnak – szögezte le Kothencz János polgármesterjelölt a Gáspár Zoltán utcai idősek klubjában, ahol a névnaposokat virággal és tortával köszöntötték. Tovább »

Kothencz János: Az idősekre figyelni kötelességünk! + FOTÓK

2014. július 16., szerda · 49 hozzászólás

kothencz_janos_opusztaszer03_gs

Azok vagyunk, akikért kiállunk – vallja Kothencz János, a L.É.T. életre hívója, aki a Makkosházi Nyugdíjas Klub ópusztaszeri rendezvényén azt hangsúlyozta, a közösséghez tartozás a legfontosabb ennek a korosztálynak, és a fiatalabb generációknak kötelességük gondoskodni az idősebbekről. Tovább »

L.É.T Egyesület: nyugdíjas klubok „Dalos találkozója” + FOTÓK

2014. június 1., vasárnap · Hozzászólok

nepzenei_talalkozo17_gs

Immár hagyományosnak tekinthető a L.É.T – Lakótelepi Emberekért Érdekképviseleti Társulás – egyesületének nyugdíjas „Dalos találkozója”. Ismét, több száz szép korú énekelt együtt és ismerkedhetett meg egymással. Tovább »

Fidesz: kötelességünk gondoskodni az előttünk járó korosztályokról

2013. október 2., szerda · 3 hozzászólás

450_0007_20131001123037_196161A mindenkori kormánynak erkölcsi kötelessége, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel az idősek életkörülményeinek jobbítását szolgálja, hogy az életük minél nyugodtabb és teljesebb lehessen – jelentette ki az Idősek Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján, kedden, Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.
Tovább »

15 milliót kaptak a szegedi nyugdíjasszervezetek + FOTÓK

2012. június 14., csütörtök · 7 hozzászólás

Az önkormányzat idei évi idősügyi keretéből és városrészi alapjából 54 sikeresen pályázó nyugdíjasklub részesült támogatásban. A szervezetek képviselőinek a juttatásokat Solymos László alpolgármester adta át a városházán.
Tovább »

Szépkorú fotósok mozgalmas, fiatalos képei Kecskésen + FOTÓK

2012. március 24., szombat · Egy hozzászólás

A békés, nyugdíjas években a hölgyekre inkább az a jellemző, hogy a kert szépségeiben, kézimunkában, olvasásban találnak örömet, ám vannak, akik igazi fiatalos hobbinak hódolnak: a kecskéstelepi nyugdíjasklub fotókiállításon mutatta be, mit tudnak fotográfusaik.
Tovább »

A lakosság több mint fele nem készül a nyugdíjas korra

2011. szeptember 12., hétfő · Hozzászólok

A 35 éven felüli aktív alkalmazottak 20 százaléka foglalkozik azzal, hogy miből él meg nyugdíjas korában, míg 59 százalékuk nem szentel komolyabban figyelmet arra, hogy felkészüljön nyugdíjas éveire – derül ki az Aegon Magyarország megbízásából a BellResearch által készített felmérésből, amelynek megállapításait a biztosító közölte az MTI-vel.
Tovább »