Vasárnapi nyitva tartás: a bolti dolgozók nem lelkesek, de elfogadják a helyzetet

2016. április 17., vasárnap · 2 hozzászólás

SZS_vasarnapi_zarva_tartas_001

A megyei kamara alelnöke növekedésre számít, a bolti dolgozók kevésbé lelkesek. Már most több áruházlánc kinyitja üzleteit vasárnap. Tovább »

Hosszabbítás az egyetemen: este tízig tanulhatnak a diákok az SZTE TIK-ben

2016. január 13., szerda · 5 hozzászólás

tik004kfHa a Szegedi Tudományegyetem lépést akar tartani a külföldi felsőoktatási intézményekkel, egyre több és jobb szolgáltatást kell nyújtania az itt tanuló diákoknak. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban már este tízig tanulhatnak a hallgatók, amit sokan ki is használnak.
Tovább »

Benyújtanák a számlát a belvárosiak a Szegedi Városkép Kft.-nek

2015. január 29., csütörtök · 15 hozzászólás

borfesztival_elso_nap22_gs

Élhetetlenné teszi a belvárosi lakosok mindennapjait a szórakozóhelyek rapszodikus nyitvatartási ideje – hangzott el a városrészben meghirdetett fórumon. A helyiek szerint az önkormányzatnak el kellene döntenie, hogy lakónegyedként vagy vigadónegyedként kezeli a város patinás részét, a vendéglátók azonban a törvényes működés mellett a vendégek érdekeit is néznék. Tovább »

A szegedi DK is a vasárnapi zárva tartás ellen

2014. december 12., péntek · 29 hozzászólás

sajttaj01_gs

Visszalép a lenini útra a kormány a vasárnapi zárva tartás tervezetével – közölte Binszki József, a szegedi DK választókerületi elnöke, aki a nyolcvanas évekbeli úgynevezett „bevásárló csütörtökhöz” hasonlította a kormány felvetését. Tovább »

Hosszabb nyitva tartással is versenyez a multikkal a Mars téri piac

2012. július 3., kedd · 6 hozzászólás

Immár este nyolcig is vásárolhatunk hétköznaponként a Mars téri piacon. A június elején bevezetett hosszított nyitva tartás mellett a kevés portékával a piacra járó őstermelőknek is kedveznek, negyedasztalnyi területekre a hét négy napján ingyen pakolhatják ki árujukat.
Tovább »

Hétfő: Thealter színházi fesztivál 2009

2009. július 19., vasárnap · Hozzászólok

Hétfőn kezdődik és egész héten tart Szegeden a Thealter, a Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója, amely változatos programokat kínál különböző helyszíneken minden korosztálynak. Nyári szünet után izgalmas kiállítással nyit a Somogyi-könyvtár a Csillagászat Éve alkalmából, és a Szent Koronáról hallhatunk előadást a Nemzeti Klubban. Az IH Rendezvényközpontban az Amatőr Képző- és Iparművészek Köre (AKIK) kiállítása látható hétfőtől hó végéig, jó filmek és szünidei matiné a moziban, a Casablanca Green-ben pedig hétfő este Latin Party.
Tovább »