Botka bohózata a bizottságokkal: duplázódó Összefogás, kigolyózott szövetségesek

2017. február 20., hétfő · 125 hozzászólás

kozgyules_varosi12_gs

Figyeld a kezem, mert csalok! Rejtélyes névváltozás a közgyűlésben, fura személycserék a bizottságokban, rövid úton elhallgattatott kritikus hangok – demokrácia és szövetségpolitika Botka módra. Ilyen az, amikor leolvad az a bizonyos nyolcvankilónyi cukormáz. Ez lenne a „szegedi csoda”, amit az országnak kínálnak a szocialisták? Tovább »

Átláthatóság: csatát nyert a szegedi LMP!

2015. január 22., csütörtök · 10 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A városi cégek üzleti tervének és beszámolóinak az adott társaságok, illetve a város honlapján történő közzétételét szüntette volna meg Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Az LMP azonban csatát nyert a transzparencia nevében, mint a bizottsági ülésen elmondták, igenis lehet a törvényi minimumnál többet tenni az átláthatóságért. Tovább »

Vélemény: Forradalom a nyilvánosságban?

2010. december 8., szerda · 3 hozzászólás

Közhatalomnak, közhatalmi szerveknek pártpolitikától függetlenül van szükségük a „zártság” egy ésszerű mértékére. Emlékezzünk: a Gyurcsány miniszterelnöksége alatt összehívott „nemzeti csúcs” több sebből vérzett, és egyebek mellet azért, mert teljes nyilvánosságot kapott a vita, ezért a szereplők igazából nem voltak hajlandók őszintén megnyilatkozni.

Tovább »