Június közepétől már nem kell tartani a „számlasokkot” okozó roamingfelártól

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

mobil_roamingdij

Június 15-től bárhol az Európai Unión belül, felárak nélkül lehet mobiltelefonunkról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni. Az iskolai nyári vakációk kezdetével a hazai díjakon felül csak kivételes esetekben számolhatnak fel uniós roaming (barangolási) többletdíjakat a szolgáltatók. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingszabási gyakorlatát. Tovább »

Átalakítja a magyarországi távközlési csomagokat a roamingdíjak kivezetése

2017. április 21., péntek · 29 hozzászólás

Eltérően nyilatkoztak a távközlési szolgáltatók arról, miként változik az általuk hirdetett díjcsomagok ára és szerkezete a roamingdíjak júniusi kivezetése után; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) emlékeztetett arra, hogy az uniós rendelettel nem összefüggő csomagokat a szolgáltatóknak meg kell szüntetniük, és a szabályozásnak megfelelő árakat kell alkalmazniuk. Tovább »

Médiatanács: országos tévék szinte minden adása megfelel az akadálymentesítési kívánalmaknak

2017. április 21., péntek · 2 hozzászólás

Az országos tévék szinte minden adása teljesítette a hallássérültek számára akadálymentesítés törvényi kívánalmait – áll a Nemzeti Média- és hírközlési Hatóság (NMHH) összefoglalójában, amely a tavalyi év második felének 4895 műsoróráját vizsgálta. Tovább »

NMHH-elemzés: egyre inkább megéri internetes adattartalmat fogyasztani

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

Egyre inkább megéri internetes adattartalmat fogyasztani, tekintve, hogy a hírközlési szolgáltatók a megelőző évekhez képest több adattartalmat nyújtanak díjcsomagban foglalt forgalom, opciók vagy akciók keretében, akár változatlan árért is – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-ot vizsgáló, a hírközlési szektorra vonatkozó elemzéséből kedden. Tovább »

Társadalmi egyeztetés alatt a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó NMHH rendelet-tervezet

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó rendelet tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amit december 19-ig bárki véleményezhet – mondta Karl Károly, az NMHH hírközlésfelügyeleti főosztályvezetője csütörtökön egy háttérbeszélgetésen Budapesten. Tovább »

Médiatanács: nem változott a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók köre

2016. szeptember 30., péntek · Hozzászólok

A médiatanács szerint továbbra is a TV2 Média Csoport Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt., valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. minősül jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatónak. A testület az utóbbi ellen a médiapiaci koncentráció megelőzésére irányuló eljárást indít.
Tovább »

Gépek közötti kommunikációra engedélyezett számtartományt az NMHH

2016. szeptember 12., hétfő · Hozzászólok

Tízezer szám használatára adott engedélyt az MVM NET Zrt.-nek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) annak érdekében, hogy a szolgáltató hálózatán különféle gépek mobilfrekvencián fogadhassanak és továbbíthassanak adatokat egymás között – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Technológiai sajátosságok miatt csúszhat néhány másodpercet az élő közvetítés a televízióban

2016. június 17., péntek · Hozzászólok

Technológiai sajátosságok, a jelfeldolgozási és a jelátviteli késleltetés miatt csúszhat néhány másodpercet az élő közvetítés a televízióban – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel. Tovább »

Médiatanács: felmérés a televíziós műsorszponzorációról

2016. március 10., csütörtök · Hozzászólok

A múlt év második felében több mint ezer cég jelent meg televíziós műsor támogatójaként a magyar médiában, négyötödük azonban csupán egyetlen adón – áll a hazai műsorszponzorációról készített médiahatósági felmérésben.
Tovább »

Médiatanács: veszélyeztette a kiskorúakat a Való Világ 7

2016. március 10., csütörtök · Hozzászólok

tv_televizio_media

Nyilvánvalóan és súlyosan megszegte a korhatár-besorolási szabályokat a CLT-UFA SA médiaszolgáltató, amikor az RTL 2-n tavaly január 20-án délben sugározta a Való Világ 7-et – a médiatanács döntéséről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Tovább »

NMHH: túl hangos reklám és a vállaltnál kevesebb közszolgálati műsor miatt bírságolt a médiatanács

2016. március 5., szombat · Hozzászólok

Túl hangos reklám, valamint az előírtnál kevesebb közszolgálati, közéleti műsor és magyar zene sugárzása és burkolt reklám miatt szabott ki bírságot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
Tovább »

A médiatanács nem vizsgálja a TV2 eladását

2016. február 4., csütörtök · Hozzászólok

A médiatanács hatáskör hiánya miatt érdemben nem vizsgálhatta, így megtagadta a szakhatósági hozzájárulást a TV2 eladásával kapcsolatos versenyhivatali eljárásban – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Tovább »

Médiatanács: óránként nyolc márka jelenik meg a két nagy országos kereskedelmi csatornán

2015. november 23., hétfő · Hozzászólok

tv_televizio_media

A két nagy országos kereskedelmi televízió nézőinek óránként átlagosan nyolc márkanév vált beazonosíthatóvá a műsorokból 2015 első félévében; az RTL Klubnál 8,5, a TV2-nél 7,4 volt ez a szám – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának honlapján publikált kutatási összegzésében.
Tovább »

NMHH: új rendelet az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatásokról

2015. október 30., péntek · Hozzászólok

November elsejével lép életbe a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új rendelete, amellyel hatóság egyebek mellett lakóhelytől függetlenül biztosítja a megfizethető, jó minőségű vezetékes telefonszolgáltatáshoz jutást az egyetemes szolgáltatásokon belül – tájékoztatta a NMHH pénteken az MTI-t. Tovább »

Túl hangos tévéreklámok és elmaradt korhatárkarikák miatti szankciókról döntött a médiatanács

2015. október 16., péntek · Hozzászólok

Túl hangos tévéreklámokat közzétevő televíziók, korhatárkarikák közlését elmulasztó műsorújságok és egy helyi rádió szerződésszegő műsorrendje miatt kiszabott szankciókról döntött többek között eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. Tovább »

Távközlési konferencia – Karas Monika: meg kell szüntetni a digitális szakadékot

2015. október 12., hétfő · Hozzászólok

Karas Monika Zsuzsanna

A vállalkozások és a fogyasztók közötti digitális szakadék az egyik legnagyobb akadálya a digitális gazdaság fejlődésének, meg kell szüntetni ezt a megosztottságot – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciáján hétfőn Budapesten.
Tovább »

NMHH: korhatár-besorolásról, s gyermekeknek készült hirdetés ügyében is döntött a héten a Médiatanács

2015. szeptember 18., péntek · Hozzászólok

Két film előzetes korhatár-besorolásáról hozott döntést, egy szolgáltatót pedig kiskorúaknak szóló hirdetés miatt figyelmeztetett többek között ezen a héten a Médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Médiaértés-fejlesztő oktatófilmeket és szakkönyveket jelentet meg az NMHH

2015. szeptember 17., csütörtök · Hozzászólok

tv_televizio_media

Médiaértési szakkönyv- és oktatófilmcsomagot jelentet meg és juttat el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) minden általános és középiskolába, az elsősorban pedagógusoknak, nevelőknek, szülőknek szánt segédanyagok az interneten is elérhetők.
Tovább »

A 6-7 évesek zöme már internethasználó

2015. szeptember 11., péntek · Hozzászólok

laptop_informatika_szamitogep

A 6-7 évesek zöme már rendszeres internethasználó, a 10-15 évesek kétharmada pedig már minden nap fellép a világhálóra – emelte ki egy hazai kutatás eredményei alapján az MTI-hez eljuttatott közleményében az a vállalkozás, amely a médiahatósággal együttműködve mintegy ötszáz tanárt készített fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megrendelésére az internet térnyerése jelentette iskolai feladatokra.
Tovább »

NMHH: új szabályok védik a hírközlési szolgáltatások előfizetőit

2015. augusztus 25., kedd · Hozzászólok

Legkésőbb szeptember 1-jétől kell alkalmazniuk a hírközlési szolgáltatóknak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) előfizetői szerződéseket szabályozó új rendeletét, amely az eddigieknél erősebb jogi védelmet nyújt a felhasználóknak az egyértelműen meghatározott helyzetek megteremtésével. A rendelet egyes pontjai később, november 1-jén lépnek majd hatályba, ezen előírásokat december 1-jétől kell majd alkalmazni. Tovább »

Médiatanács: 174 millió forintos támogatás animációs filmekre

2015. július 14., kedd · Hozzászólok

Három animációs filmsorozat és négy egyedi animációs alkotás elkészítéséhez összesen 174 millió forintnyi támogatást ítélt meg e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH kedden az MTI-vel. Tovább »

NMHH: a digitális világban a gyerekek már jobban eligazodnak, mint a szüleik

2015. július 7., kedd · Hozzászólok

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss kutatásai alapján több mint egymillió magyar háztartást érint a 18 év alattiak biztonságos internetezése, ezért fontos, hogy a szülők olyan szűrőszoftvereket, technikai megoldásokat alkalmazzanak, amelyek megvédik gyerekeket a nem kívánatos tartalmaktól. Ebben nyújt segítséget a hatóság ingyenes gyermekvédelmi szűrőszoftvere.
Tovább »

NMHH: a nők ártalmasabbak tartják a félelemkeltő képsorokat a gyermekekre

2015. április 21., kedd · Hozzászólok

tv_televizio_media

A nők ártalmasabbnak tartják a félelemkeltő és a szexualitást nyíltan bemutató képsorokat a gyermekekre, mint a férfiak – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által végzett felmérés eredményeiből, amelyet a hatóság honlapján is közzétett.
Tovább »

NMHH-főigazgató: mindenki tehet az iskolai bántalmazás, a megfélemlítés ellen

2015. április 15., szerda · Hozzászólok

A gyermekek bántalmazásáról, a megfélemlítéséről beszélni kell – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója szerdán, a témában rendezett fővárosi tanácskozáson, hozzátéve: a megfélemlítésről szóló történetek sokszor tabuként vannak jelen a társadalomban.
Tovább »

NMHH: 50 millió forintos hangjátékpályázatot írt ki a médiatanács

2015. március 27., péntek · Hozzászólok

Április 21-éig adhatják be hangjátékok és hangjátéksorozatok terveit a pályázók a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának 50 millió forintos pályázatára, amelynek felhívása a nap folyamán jelenik meg a Magyar Média Mecenatúra programot lebonyolító mecenatura.mtva.hu honlapon – áll az NMHH pénteki közleményében.
Tovább »

A költségvetési bizottság elfogadta a médiahatóság jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztést

2014. október 13., hétfő · Hozzászólok

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfői ülésén elfogadta a médiahatóság jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztést.
Tovább »

A tervezettnél többért értékesítette a szélessávú frekvenciákat az NMHH

2014. szeptember 29., hétfő · Hozzászólok

Az elvárt 104 milliárd forint minimumdíjnál többért, összesen 130,63 milliárd forintért értékesítette szélessávú mobil-adatforgalomra alkalmas frekvenciakészletét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a nyerteseket hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón hirdették ki.
Tovább »

NMHH: balesetek, gazdaságpolitika és bűncselekmények a hírekben

2014. szeptember 2., kedd · Hozzászólok

Közlekedési balesetekről, a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről, valamint erőszakos bűncselekményekről szólt a legtöbb hír júliusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által készített gyorsjelentés szerint, amely a hatóság honlapján érhető el.
Tovább »

Ismét kevesebb álláskereső volt áprilisban

2014. május 19., hétfő · Hozzászólok

Áprilisban 413 700 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az előző év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresők száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci statisztikából.
Tovább »

Ismeretterjesztő és dokumentumfilmeket támogatott a médiatanács

2013. november 19., kedd · Hozzászólok

film2Tizenhat dokumentumfilmhez nyújt összesen 117 millió forintos támogatást, míg kilenc ismeretterjesztő filmhez együttesen 74 millió forintot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – közölte Kollarik Tamás, a testület tagja kedden az MTI-vel.
Tovább »

Következő oldal »