Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

A románok szerint csúszik az M43-as magyar szakaszának építése

2012. június 21., csütörtök · 9 hozzászólás

Egy aradi internetes portál szerint nem halad nálunk az autópálya-építés Makó-Nagylak között, azt írják, akár egy év csúszás is várható, míg náluk 2013 végéig elkészül a Nagylak-Arad-Temesvár vonal. A NIF tájékoztatása szerint egy-két hónappal kezdik csak később a munkálatokat az eredeti tervekhez képest.
Tovább »

Korszerűsödik a 47-es főút

2011. március 8., kedd · Hozzászólok

Továbbra is a tervek szerint haladnak a 47-es főút korszerűsítésének előkészítései munkálatai. Az előkészítés alatt álló beruházásokkal a Békéscsaba és Szeged közötti szakaszon megerősítik a burkolatot. Az előkészítés finanszírozásában főként uniós forrásokat vesznek igénybe – tájékoztatott közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Tovább »

Biztonságosabb úton a Dél-Alföldön

2010. december 8., szerda · Hozzászólok

Szeged és Baja között teljes egészében megújul az 55-ös számú főút – írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az utat kiszélesítik és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki. A beruházás előkészítése jó ütemben halad és várhatóan 2012 második negyedévére zárul le. Az előkészítési munkákra több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre, amelynek nagyobb része európai uniós forrás.
Tovább »

Nőhet a biztonság az 55-ös főúton

2010. november 24., szerda · Hozzászólok

A tervek szerint halad az 55-ös út felújításának előkészítése, a teljes szakaszra már a jogerős építési engedély is rendelkezésre áll. A főút teljesen megújul: Szeged és Baja között kiszélesítik az utat, és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki – írja a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

NIF: enyhült a Szegedet terhelő forgalom

2010. november 8., hétfő · Egy hozzászólás

m43_uj (1) 2010 októbere óta teljes hosszában használhatják az autósok az M43 első szakaszát, így enyhült a Szeged városára nehezedő forgalmi terhelés. A hónap elején helyére emelték a Móra Ferenc híd utolsó elemét is, vagyis gyakorlatilag szerkezetkész a műtárgy – számol be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleményében.
Tovább »

Következő oldal »