Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

A románok szerint csúszik az M43-as magyar szakaszának építése

2012. június 21., csütörtök · 9 hozzászólás

Egy aradi internetes portál szerint nem halad nálunk az autópálya-építés Makó-Nagylak között, azt írják, akár egy év csúszás is várható, míg náluk 2013 végéig elkészül a Nagylak-Arad-Temesvár vonal. A NIF tájékoztatása szerint egy-két hónappal kezdik csak később a munkálatokat az eredeti tervekhez képest.
Tovább »

Korszerűsödik a 47-es főút

2011. március 8., kedd · Hozzászólok

Továbbra is a tervek szerint haladnak a 47-es főút korszerűsítésének előkészítései munkálatai. Az előkészítés alatt álló beruházásokkal a Békéscsaba és Szeged közötti szakaszon megerősítik a burkolatot. Az előkészítés finanszírozásában főként uniós forrásokat vesznek igénybe – tájékoztatott közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Tovább »

Biztonságosabb úton a Dél-Alföldön

2010. december 8., szerda · Hozzászólok

Szeged és Baja között teljes egészében megújul az 55-ös számú főút – írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az utat kiszélesítik és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki. A beruházás előkészítése jó ütemben halad és várhatóan 2012 második negyedévére zárul le. Az előkészítési munkákra több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre, amelynek nagyobb része európai uniós forrás.
Tovább »

Nőhet a biztonság az 55-ös főúton

2010. november 24., szerda · Hozzászólok

A tervek szerint halad az 55-ös út felújításának előkészítése, a teljes szakaszra már a jogerős építési engedély is rendelkezésre áll. A főút teljesen megújul: Szeged és Baja között kiszélesítik az utat, és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki – írja a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

NIF: enyhült a Szegedet terhelő forgalom

2010. november 8., hétfő · Egy hozzászólás

m43_uj (1) 2010 októbere óta teljes hosszában használhatják az autósok az M43 első szakaszát, így enyhült a Szeged városára nehezedő forgalmi terhelés. A hónap elején helyére emelték a Móra Ferenc híd utolsó elemét is, vagyis gyakorlatilag szerkezetkész a műtárgy – számol be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleményében.
Tovább »

Csak 2011 tavaszán indulhat el a forgalom az M43-ason

2010. október 19., kedd · 2 hozzászólás

m43_uj (4) Az M43 autópálya második, az új Móra Ferenc hidat is magában foglaló, illetve az utolsó, harmadik szakaszát a határidő-módosítás következtében 2011 első felében vehetik birtokba az autósok. Az első szakaszt októberben helyezték ideiglenesen forgalomba – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleménye.
Tovább »

2013 végére megújul az 55-ös főút

2010. szeptember 15., szerda · Hozzászólok

Teljesen megújul 2013 végére az 55. számú főút: Szeged és Baja között kiszélesítik az utat és növelik a burkolat teherbírását, továbbá kerékpárutat építenek ki. A beruházások jelenleg az előkészítés szakaszában vannak, ez a fázis a tervek szerint 2012 második negyedévére zárul le. Az előkészítési munkát az Európai Unió társfinanszírozása teszi lehetővé – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

M43: megvásárolják az alvállalkozói követeléseket (Frissítve)

2010. július 23., péntek · Egy hozzászólás

m43_bontas_it (17) Az M43 autópálya második ütemét építő Tisza M-43 Konzorciumot vezető Sedesa S.A. aláírta a szerződést tizenhat alvállalkozó az április vége óta csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt.-vel szemben fennálló követeléseinek megvásárlásáról – tájékoztatott a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.
Tovább »

Befejeződött a forgalomkorlátozás az M43-nál

2010. július 23., péntek · Hozzászólok

Makó térségében, az épülő M43 autópálya 43. számú főúti lekötésénél pénteken befejeződött a forgalomkorlátozás a 4415. jelű út 23+680 és 24+900 sz. kilométerszelvényei között, és megkezdődött a forgalomtechnikai jelzések kiépítése, köztük az útburkolati jelek festése – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. sajtóközleménye.
Tovább »

M43-as ügy: új NIF, új remények?

2010. július 7., szerda · 11 hozzászólás

Nógrádi és B. Nagy a parlamentben segít az alvállalkozóknak

m43_demonst_it_02 Ahogy arról már beszámoltunk, az M43-as autópálya építésénél átvágott alvállalkozók újra demonstrálni kényszerültek, mert bár szóbeli egyezség történt az ügyükben, de a beruházó, a fővállalkozó konzorcium vezetője és a köztük létrejött eredeti megállapodást mégsem tartják be. Elkeseredésükben kormánypárti parlamenti képviselőkkel, B. Nagy Lászlóval és Nógrádi Zoltánnal is felvették a kapcsolatot. Utóbbi politikust kérdeztük a lehetőségekről.
Tovább »

Ügyeskedik a Sedesa? – demonstrálnak az alvállalkozók

2010. július 6., kedd · 8 hozzászólás

Az épülő M43-as autópálya 3. szakaszán az építési munkákat végző Tisza M43 Konzorcium egyik tagjának, a Szeviép Zrt.-nek csődhelyzete miatt több alvállalkozó maradt kifizetetlenül, közel 3 milliárd forintos tartozás gyűlt össze. Bár született megegyezés az ügyben, az érintett vállalkozók újra az országútra vonultak demonstrálni – úgy érzik, ismét átvágják őket.
Tovább »

Omladozik az M43-as ideiglenesen átadott szakasza

2010. július 5., hétfő · 21 hozzászólás

omlik_m43_it_19 Mint arról portálunk is beszámolt, az országgyűlési választási kampány hajrájában, április 1-én Botka László és Ujhelyi István átadta a később főúttá „lefokozott”, s ideiglenesen forgalomba helyezett M43-as autópálya, a régi 5-ös út és 4519-es jelű összekötő út (Csongrádi út) közötti 4,2 kilométeres szakaszát. Olvasóink jelezték, hogy az eső szinte szétmosta már a töltést.
Tovább »

Tovább tüntetnének az M43-ason a pórul járt alvállakozók

2010. június 16., szerda · 7 hozzászólás

tuntetes01_gs A tiltakozó demonstrációk folytatását tervezi néhány az M43-as autópálya építésében közreműködő alvállalkozó, akiket nem érint a második ütemet kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal létrejött megállapodás – közölte Gallina Zsolt, a kecskeméti székhelyű Ásatárs Kft. vezetője szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Megállapodtak az M43-as alvállalkozók követeléseiről (FRISSÍTVE)

2010. június 9., szerda · 2 hozzászólás

tuntetes01_gs Mint ismeretes, az M43-as beruházás ki nem fizetett alvállalkozói május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az autópályát a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában. Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a mai napon ismételten egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium képviselőivel, melynek nyomán a kivitelező nyilatkozott az alvállalkozói kifizetések módjáról és üteméről.
Tovább »

Szerződésbontások, tartozások – káosz az M43-ason

2010. június 4., péntek · 3 hozzászólás

m43_bontas_it (1) Nincs előrelépés az M43-as autópálya második üteménél dolgozó alvállalkozók ügyében, a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pedig az M43-as autópálya első üteménél is megkezdte a szerződés felbontásának előkészítését. Továbbra is teljes a bizonytalanság az M43-as építése körül.
Tovább »

M43: kedden tárgyalnak az alvállalkozók

2010. május 21., péntek · Egy hozzászólás

tuntetes01_gs Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 Konzorciumot vezető Sedesa S. A.-val kedden tárgyalóasztalhoz ülnek azok az alvállalkozók, akiknek összesen mintegy hárommilliárd forinttal tartozik az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. Mint portálunk is beszámolt róla, pénteken azért demonstráltak újból a 47-es számú főút Szegedről kivezető szakaszán, mert nem láttak arra garanciát, hogy megvásárolják követeléseiket.
Tovább »

Folytatják demonstrációjukat az M43-asnál az alvállalkozók

2010. május 20., csütörtök · 3 hozzászólás

szeviep01_01_gs Folytatják péntek délelőtt forgalomlassító demonstrációjukat Szeged és Hódmezővásárhely között a 47-es út és az épülő M43-as autópálya csomópontjánál azok az alvállalkozók, akiknek a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozik jelentős összeggel.
Tovább »

M43: Határidőt szabtak az alvállalkozók + HANG

2010. május 19., szerda · 2 hozzászólás

szeviep01_gs Az M43-as autópálya második szakaszán dolgozó kifizetetlen alvállalkozók követeléseinek megvásárlásáról szerdán nyilatkozott a kivitelezést végző Tisza M-43 Konzorcium – állt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdai közleményében. Ahogy portálunk is beszámolt róla ezt hiányosnak tartja az alvállalkozók jogi képviselője, aki szerda délután tartott sajtótájékoztatóján ismertette álláspontjukat. Ha nem rendeződik a helyzet, újra demonstrálni fognak.
Tovább »

Nyilatkozott a Tisza M-43 konzorcium az alvállalkozói követelésekről

2010. május 19., szerda · Hozzászólok

Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 konzorcium megvásárolja az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozóinak ki nem fizetett követeléseit, az erről szóló nyilatkozatot szerdán juttatták el a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez.
Tovább »

Nincs megállapodás az M43-as ügyében (Frissítve)

2010. május 18., kedd · 7 hozzászólás

m43_bontas_it (6) Kedden délelőttig nem nyilatkozott az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorcium arról, hogy milyen módon vásárolja meg a Szeviép Zrt. alvállalkozóival szemben fennálló tartozásokat. Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteken egyeztetett a Tisza M-43 Konzorcium két tagjával, és abban állapodtak meg, hogy kedden nyilatkoznak a követelések megvásárlásának módjáról és idejéről.
Tovább »

M43: megegyezés születhet az alvállalkozókkal

2010. május 14., péntek · Hozzászólok

Előrelépés történt az épülő M43-as autópálya körül kialakult botrányos helyzetben. Mint portálunk is beszámolt róla, a kifizetetlen alvállalkozók csütörtökön délben megbontották az épülő pályát, ugyanis milliárdos nagyságrendű immár kintlévőségeik nagysága. Pénteken kaptuk a hírt, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közvetítésével megállapodás születhet a Tisza M-43 Konzorcium alvállalkozói követelésekről.
Tovább »

M43-as ügy: a Szeviép reagál

2010. május 14., péntek · 2 hozzászólás

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Szeviép Zrt., melyben leírják, hogy maguk is fontolgatják, hogy utcára vonuljanak alvállalkozóikhoz csatlakozva, követelve elvégzett munkáik ellenértékét. Ahogy beszámoltunk róla, az M43-as autópálya kivitelezésén dolgozó alvállalkozók csütörtökön délben megbontották az épülő pályát, miután több milliárd forinttal tartozik nekik a beruházó konzorcium, melynek tagja a Szeviép Zrt. is. Az alábbiakban a Szeviép közleményét olvashatják.
Tovább »

Megbontották az M43-as autópályát + VIDEÓ

2010. május 13., csütörtök · 18 hozzászólás

m43_bontas_it (14) A kifizetetlen alvállalkozók egy része a mai nap folyamán is forgalomlassító demonstrációt tart a 47-es út mentén, illetve egy markológéppel elkezdték megbontani az épülő M43-as autópálya töltését. Az autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig megkezdte a szerződéstől való elállás előkészítését a II. szakasz kivitelezőjével a kifizetések elmaradása miatt.
Tovább »

Akár bonthatnak is az M43-ason a pórul járt alvállalkozók? (Frissítve)

2010. május 12., szerda · 10 hozzászólás

m43_demonst_it_02 Tovább folytatódott a demonstráció az M43-as Szegedet elkerülő szakaszánál, a konzorcium egyik tagjának, a Szeviép Zrt.-nek 15-20 cég felé fennálló közel 3 milliárdos tartozása miatt. Az alvállalkozók még múlt hét csütörtökön vonultak a 47-es út és az M43-as kereszteződésénél épülő felüljáróhoz, majd hétfőn Budapesten tárgyaltak. Ügyükben még mindig nincs előrelépés, többen kilátásba helyezték, hogy visszabontják munkájukat.
Tovább »

Szegedi útfelújítás: ki és miből fogja kifizetni?

2010. március 19., péntek · 15 hozzászólás

utak01_gs Ki fizeti Szeged útjainak helyreállítását? – tették fel a kérdést a helyi fideszes politikusok, miután kiderült, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) az M43 építésének csaknem egy éves késedelme után alig 450 millió forint kötbért állapított meg, amit ráadásul nem a megyeszékhely kap meg, hanem a központi költségvetésbe folyik be. Tovább »

Letették az M43-as autópálya alapkövét

2008. július 18., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Ünnepélyes keretek között letette az M43-as autópálya alapkövét Szeged határában a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) képviselője, valamint Szeged és Makó polgármestere pénteken. Tovább »