NGM: az új tőkealapok a magyar gazdaságot, a hazai kis- és középvállalkozásokat erősítik

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az új kockázati tőkealapok indítása a magyar gazdaságot, a hazai kis- és középvállalkozások tevékenységét erősíti – mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán, szerda este. Tovább »

Varga: ha a gazdaság 3 százalék felett nő, lesz forrás a munkát terhelő adók csökkentésére

2016. december 23., péntek · Hozzászólok

Ha a gazdaság át tud állni egy tartósan 3 százalékot meghaladó növekedésre, akkor lesz forrás a munkát terhelő adók további csökkentésére – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban. Tovább »

Jövőre már nem lehet eltitkolni a NAV elől a külföldi bankszámlák egyenlegét

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek hétfőn a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely egyebek mellett utolsó lehetőségként biztosítja, hogy ne az adóhivatal tárja fel és szabja ki a külföldi bankszámlán lévő, vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t. Tovább »

Újabb egymilliárd forint jut óvodai konyhafejlesztésre

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok – tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

A kormány támogatja az étel- és italautomata-piac kifehérítését

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

A kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja az étel-, illetve italautomata-piacon tevékenykedő vállalkozókat, az összeg várhatóan az automata felügyeleti egység beszerzési költségeit teljes mértékben fedezni fogja – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Szűkül az adótitok, bővül a megismerhető adatok köre

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

Az adótitok szabályának egyértelművé tétele a parlamentnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat célja, az adózás rendjéről szóló 2003. évi törvényt módosító javaslat elfogadásával egyértelműbb és egységesebb lesz az adótitok kezelése – mondta Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek. Tovább »

Társadalmi vitán egy százmilliárdos élelmiszeripari támogatási program

2016. október 7., péntek · Hozzászólok

Az NGM pénteken társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel című pályázati felhívást. Az összesen 100 milliárd forintnyi – 50 milliárd visszatérítendő és 50 milliárd vissza nem térítendő fejlesztési forrás – az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődését, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások megvalósítását segíti – tájékoztatta Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t. Tovább »

NGM: idén csaknem 440 ezer magánszemély bevallását készítette el az adóhatóság

2016. szeptember 18., vasárnap · Hozzászólok

Idén csaknem 440 ezer magánszemély bevallását készítette el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), jövőre a rendelkezésére álló adatok alapján külön kérés nélkül, automatikusan tölti majd ki a személyi jövedelemadó bevallást a hivatal – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.
Tovább »

NGM-államtitkár: az év végén csökkenhet az államadósság

2016. augusztus 8., hétfő · Hozzászólok

Csökkenhet az államadósság mértéke az év végére az egy évvel korábbihoz képest, miután az államháztartás helyzete stabil, és a bevételek döntő részben fedezik a kiadásokat – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Tovább »

NGM-államtitkár: stabil az államháztartás helyzete

2016. augusztus 8., hétfő · Hozzászólok

Az államháztartás, a költségvetés helyzete stabil, a 2016-ra tervezett 2 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány elérhető – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Tovább »

NGM: a kisgyermekes szülőket alkalmazó cégek több mint fele nem vesz igénybe adókedvezményt

2016. június 25., szombat · Hozzászólok

Akár évi 342 ezer forintnyi közterhet takaríthat meg az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat, a munkáltatók mégis mintegy 60 ezer érintett szülő után nem veszik igénybe az adókedvezményt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számításai szerint.
Tovább »

NGM: a diákmunka esetében is fontos a munkaszerződés

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

A nyári diákmunka vállalásánál is fontos a munkaszerződés készítése, amelynek tartalmaznia kell a munkavállaló alapbérét, munkakörét, a munkavégzés helyét, a munkaviszony időtartamát, illetve azt, hogy teljes vagy részmunkaidős a foglalkoztatás – hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján közzétett tájékoztatásában.
Tovább »

Cseresnyés Péter: már több mint 40 hónapja folyamatos a reálbér növekedés

2016. június 21., kedd · Hozzászólok

Már több mint 3 éve, 40 hónapja folyamatos a reálbér növekedés, a keresetek nominálisan és reálértékben is emelkedtek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva. Az NGM közleményében kiemelte a versenyszféra rekordmértékű, 77 ezres létszámbővülését.
Tovább »

Több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek az online pénztárgép és az ekáer

2016. június 14., kedd · Hozzászólok

Két év alatt összesen több mint 420 milliárd forintot – egyebek mellett adóbevételekből, járulékokból, bírságokból származó bevételt – hozott a költségvetésnek az online pénztárgép és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel. Tovább »

NGM: a tavaszi adócsomag 80 milliárd forintot hagy a gazdaságban

2016. május 13., péntek · Hozzászólok

A vállalkozásbarát adócsomag és az új jövedéki adótörvény általános vitáját kezdi meg az Országgyűlés pénteken. Ha a parlamenti képviselők támogatják a gazdasági tárca mintegy 30 adótörvényt módosító javaslatát, akkor az adócsökkentés 80 milliárd forintot hagy majd a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál – hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken. Tovább »

NGM: nincs ok az új szakképzési rendszer indulásának halasztására

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint megalapozatlan és minden szakmai alapot nélkülöz a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) kérése, hogy a kormány egy évvel halassza el az új iskolatípusok bevezetését a szakképzésben.
Tovább »

NGM: mindenki nyerhet az elektromos járművek elterjedésével

2016. május 7., szombat · Hozzászólok

Mindenki csak nyerhet az elektromos járművek elterjedésével, hiszen csökken a környezetszennyezés, a károsanyag-kibocsátás és a zajártalom, a magyar gazdaságnak pedig új, a növekedést támogató, innovatív fejlesztéseket tesz lehetővé – emelte ki Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) külgazdaságért felelős helyettes államtitkára szombaton, az eTourEurope nemzetközi elektromos autóverseny budapesti állomásán. Tovább »

NGM: 300 milliárddal több jut a GINOP-ra idén

2016. április 25., hétfő · Hozzászólok

A kormány 300 milliárd forinttal megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei keretét – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Debrecenben.
Tovább »

NGM: az államháztartás 125,8 milliárd forint deficittel zárt az első negyedévben

2016. április 21., csütörtök · Hozzászólok

Az államháztartás központi alrendszerének január-márciusi hiánya 125,8 milliárd forint volt, amely a legalacsonyabb az elmúlt másfél évtizedben, és jóval kevesebb a tavaly első negyedéves 536,7 milliárd forintnál. A márciusi hiány 140,8 milliárd forintot tett ki, egy éve 226 milliárd forint volt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az államháztartás első negyedévi végleges adatait, amelyek megegyeznek az előzetes számokkal.
Tovább »

NGM: 300 milliárd forinttal több jut az idén gazdaságfejlesztésre

2016. április 19., kedd · Hozzászólok

Mintegy 300 milliárd forinttal emelte meg a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretösszegét, ezzel a 2016 végéig elérhető, magyar gazdaságot ösztönző pályázati keret több mint 2200 milliárd forintra emelkedett – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t kedden.
Tovább »

NGM: az elmúlt 15 év legalacsonyabb hiánya az idei első negyedévben

2016. április 7., csütörtök · Hozzászólok

Az államháztartás központi alrendszerének első negyedévi hiánya 125,8 milliárd forint volt, a márciusi deficit 140,8 milliárd forintot tett ki – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az előzetes adatokat csütörtökön a honlapján.
Tovább »

A jövő évi költségvetést április 26-án nyújtja be a kormány a parlamentnek

2016. március 29., kedd · Hozzászólok

A 2017. évi költségvetési törvényjavaslatot április 26-án nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek, hogy azt legkésőbb a tavaszi ülésszak utolsó napján el lehessen fogadni – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján közzétett tájékoztatóból. Tovább »

NGM: az Európai Bizottság kedvezően értékeli a magyar reformokat

2016. február 27., szombat · Hozzászólok

Az Európai Bizottság a korábbiaknál lényegesen objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről, pénteken kiadott reformintézkedéseit értékelő országjelentésében – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Tovább »

Varga: Magyarország európai összehasonlításban élen jár az adósságcsökkentésben

2016. február 27., szombat · Hozzászólok

Európai összehasonlításban Magyarországon csökkent a legnagyobb arányban az államadósság az elmúlt években – hangsúlyozta Varga Mihály szombaton a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által rendezett konferencián, ahol azt is megerősítette, néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam. Tovább »

NGM: az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság teljesítményét

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

Korábbi értékeléseihez képest sokkal kiegyensúlyozottabb képet fest a magyar gazdaság helyzetéről, a magyarországi reformokról pénteken megjelent jelentésében az Európai Bizottság (EB), a testület több ponton is elismeri a pozitív változásokat, kiemelve a magyar gazdaság általános állapotának javulását – mutatott rá a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Varga: tárcaközi bizottság dolgozik majd az ország fegyvergyártási képességének megteremtésén

2016. február 16., kedd · Hozzászólok

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint tárcaközi munkabizottság dolgozik Magyarország fegyvergyártási képességének megteremtésén, mivel a fegyvergyártás hosszabb távon az ország húzóágazata lehet. A nemzetgazdasági miniszter ezt a tárca keddi sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve hogy a munkabizottságot Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezeti. Tovább »

NGM: idén júliusban áll majd fel az új közfelügyeleti hatóság

2016. február 15., hétfő · Hozzászólok

A tervek szerint idén júliusban áll majd fel az új közfelügyeleti hatóság, amely a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán egyeztet majd az új hatóság felállításáról az érintett pénzügyi szervezetekkel – közölte az NGM hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

NGM: számos kormányzati intézkedés segíti az idei növekedést

2016. február 13., szombat · Hozzászólok

A kormány számos intézkedéssel segíti az idei gazdasági növekedést, hogy kompenzálja az uniós pénzek lehívásának ciklikusságából fakadó negatív hatásokat – erről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára beszélt pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
Tovább »

NGM államtitkár: a munkahelyvédelmi akcióval több mint 135 milliárddal csökkentek a munkáltatók terhei

2016. február 8., hétfő · Hozzászólok

A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Tovább »

Két új uniós program jelent meg a hatékonyabb közigazgatásért

2016. február 4., csütörtök · Hozzászólok

Újabb két uniós pályázati felhívásra nyújtható be támogatási kérelem, összesen 7,1 milliárd forint értékben; a fejlesztésekkel hatékonyabbá és színvonalasabbá válhat a közigazgatás – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Gyakornokok alkalmazását ösztönző pályázati felhívások jelentek meg

2016. február 3., szerda · Hozzászólok

Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg 16,2 milliárd forint kerettel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), amelyek célja, hogy elősegítsék az egyes képzésekben megszerzett szakképesítés hasznosulását, támogassák a fiatalok munkatapasztalat-szerzését, ösztönözzék foglalkoztatásukat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel. Tovább »

NGM: 3 új pályázat jelent meg helyi fejlesztésekre

2016. január 8., péntek · Hozzászólok

Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
Tovább »

NGM: négy pályázat jelent meg helyi fejlesztésekre

2016. január 5., kedd · Hozzászólok

A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését segíti 81 milliárd forinttal az a négy új pályázati felhívás, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kedden jelent meg – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.
Tovább »

NGM: az első tizenegy havi hiány 970,7 milliárd forint

2015. december 22., kedd · Hozzászólok

Az államháztartás központi alrendszerének első tizenegy havi hiánya 970,7 milliárd forint lett, az idén novemberben 154,5 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a részletes adatokat a honlapján csütörtökön.
Tovább »

Egyezség született a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról

2015. december 22., kedd · Hozzászólok

Bruttó 111 000 forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 000 forintos garantált bérminimumról írt alá egyezséget három munkaadói szervezettel és két szakszervezeti szövetséggel Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Tovább »

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatás várható az év végéig

2015. december 22., kedd · Hozzászólok

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatásról születhet döntés még az idén, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szeptemberben zárult második fordulója és a kisebb összegű támogatások kiértékelése még folyamatban van – mondta Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Tovább »

NGM-államtitkár: a kormány azt várja, hogy a bankadó csökkentése ösztönzi majd a hitelezést

2015. december 12., szombat · Hozzászólok

A kormány azt várja, hogy a bankadó csökkentése ösztönzi majd a bankok hitelezési aktivitását, és ez hozzájárul a gazdasági növekedéshez – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az MTI-nek szombaton. Tovább »

Következő oldal »