Egymillió új szavazót ígért Botka az MSZP-nek, de ez a terve is megbukott

2017. október 4., szerda · 14 hozzászólás

Amikor 2016-ban Botka László bejelentkezett az MSZP miniszterelnök-jelöltségéért, egymillió új szavazót ígért az MSZP-nek. Ahogy a miniszterelnöki terveinek, ennek is kudarc lett a vége. Sőt, miniszterelnök-jelöltségének végére az MSZP támogatottsága a korábbiak felére zuhant, és ismét megelőzi a Jobbik az MSZP-t. A SzegedMa különböző közvélemény-kutatási adatokkal bizonyítja, hogy Botka László baloldali politikai vezetőként is megbukott, és sikertelensége a szakadék szélére sodorta a baloldal legnagyobb pártját. Botka László belebukott szegedi botrányaiba és személyes kudarca mélypontra taszította az MSZP-t. Tovább »

„Igazságos választási rendszer márpedig nincs”

2017. szeptember 22., péntek · 2 hozzászólás

Népes közönség előtt tartott kerekasztal-beszélgetést az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban Mráz Ágoston Sámuel, Fábián György és Löffler Tibor. Mindhárom politológus egyetértett egy kérdésben: igazságos választási rendszer nincs! Tovább »

Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét

2017. szeptember 16., szombat · 2 hozzászólás

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyarországi ellenzéki, különösen balliberális pártok korábban tagadták, manapság pedig egyre kevésbé mernek beszélni a tömeges illegális migráció jelenségéről, annak veszélyéről. Tovább »

Mráz Ágoston Sámuel: a migránskérdés pártállástól függetlenül fontos téma

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel szerint a migránskérdés olyan téma, amely pártállástól, korcsoporttól függetlenül fontosnak számít az országban, ezért is indokolt az újabb nemzeti konzultáció. Tovább »

A választási rendszert értékeli a Nézőpont a Móra-szakkollégiumban

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A magyar választási rendszer a 2018-as országgyűlési választás tükrében címmel egyetemi hallgatók, oktatók, valamint a Nézőpont vezetői beszélnek majd a 2011-ben elfogadott választási rendszerről az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban. Tovább »

Nézőpont Intézet: automatikus elosztási mechanizmus bevezetése a cél

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Az európai vezetők célja a migránsok automatikus elosztási mechanizmusának a bevezetése, ami megszüntetné elosztásuk felső korlátját – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Nézőpont: csaknem ötven százalékon áll a Fidesz-KDNP

2017. szeptember 7., csütörtök · Egy hozzászólás

Öt közvélemény-kutató eredményeinek összesítése alapján 7 hónappal a választások előtt 47,4 százalékkal vezeti a pártok listáját a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP – jelentette ki a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Mráz Ágoston Sámuel: a baloldal nem hisz a saját győzelmében

2017. augusztus 15., kedd · 4 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

A baloldal összes szereplője élet-halál harcot vív a Nézőpont Csoport vezetője szerint. Mráz Ágoston Sámuel a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában kifejtette, hogy a Jobbik szavazó-bővítése szavazóvesztéssé vált, Botka László halmozza a hibákat, így a következő országgyűlési választás kampányában a Kormány részéről biztos hallani fogunk az ellenzéki pártok személyi és tartalmi deficitjéről. Tovább »

Nézőpont: biztos abszolút többség a Fidesznek, a baloldalon az MSZP, a DK és a Momentum is bejutna a parlamentbe

2017. július 29., szombat · 14 hozzászólás

Nyolc hónappal a következő választás előtt változatlanul vezetnek a kormánypártok, a Fidesz-KDNP a listás szavazatok 43 százalékával biztos abszolút többséget szerezne – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült kutatásából, amelyet az intézet szombaton juttatott el az MTI-nek. Tovább »

Fodor Csaba a SZEGEDma.hu-nak: A baloldal elsősorban saját magát készül legyőzni

2017. május 29., hétfő · 9 hozzászólás

Fodor_Csaba

Hiteles személyiségekkel, egyenes kiállással és mindenek előtt egységgel lehet sikert elérni a 2018-as országgyűlési választáson Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint. Ha a baloldalon nincs egység, abból nem lehet sem kormányváltás, sem kormányzás. Tovább »

Nézőpont: soha ennyien nem szavaztak volna Orbán Viktorra

2017. május 15., hétfő · 5 hozzászólás

Orbán Viktor

A teljes felnőtt népesség 44 százaléka ismét Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, a kormányfő újrázását többen támogatják, mint ahányan a többi szóba jöhető jelöltet együtt – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Tovább »

Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

2017. április 23., vasárnap · 3 hozzászólás

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. Tovább »

Nézőpont Intézet: okafogyott a tüntetéssorozat a felsőoktatási törvénymódosításról

2017. április 10., hétfő · 8 hozzászólás

Okafogyottnak nevezte a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelő tüntetéssorozatot a Nézőpont Intézet ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán. Fodor Csaba értékelése szerint politikai szempontból egy igen komoly mozgósító erővel bíró nemzetközi hálózattal áll szemben a magyar kormánypárti szövetség. Tovább »

Nézőpont Intézet: nagy arányban kapnak teret az ellenzéki pártok a hírműsorokban

2017. március 14., kedd · 4 hozzászólás

Az ellenzéki pártok nagy arányban kapnak teret a főműsoridős híradókban, így kérdés, miért beszélnek a sajtószabadság végéről – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a 2016-os híradóelemzéseket bemutató keddi budapesti rendezvényen. Tovább »

Nézőpont: a magyarok többsége támogatja Áder János újraválasztását

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt. Tovább »

Nézőpont-elemző: a nyugati világban növekvő elitellenesség határozta meg a 2016-os évet

2017. január 5., csütörtök · 2 hozzászólás

gombicz_nandor_nezopontA nyugati liberális oldal felől érkező bírálatok ellenére 2016-ban javult Magyarország nemzetközi megítélése Gömbicz Nándor szerint. A Nézőpont Intézet elemzőjével többek közt a migránsválság hazai és európai hatásairól, a növekvő elitellenességről, a Brexitről és az amerikai elnökválasztás következményeiről beszélgettünk. Tovább »

Erősebb a fővárosban a DK, mint az MSZP

2016. november 1., kedd · 11 hozzászólás

A fővárosban már népszerűbb a Demokratikus Koalíció (DK) a Magyar Szocialista Pártnál (MSZP) és vidéken is csak két-három százalék a különbség a két párt között – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Elemzők: váratlan fordulat a Jobbik politizálásában

2016. október 19., szerda · 4 hozzászólás

Elemzők szerint váratlan fordulat állt be a Jobbik politizálásában azzal, hogy az ellenzéki párt elnöke kedden a letelepedési kötvény megszüntetését kérte a miniszterelnöktől az alkotmánymódosítás támogatásáért, hiszen egészen a közelmúltig úgy tűnt, megszavazzák a módosítást. Tovább »

Nézőpont Intézet: nem szabad hígítani a visegrádi négyek rendszerét

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

Nem szabad hígítani a visegrádi négyek (V4) rendszerét, ugyanakkor arra van szükség, hogy kétoldalú együttműködés keretében más államokat is bevonjanak – mondta az Ausztria belépésével kapcsolatos felvetésről az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában a Nézőpont Intézet elemzője. Tovább »

Nézőpont-elemző a SZEGEDma.hu-nak: Egy hosszabb folyamat első eleme lehet a kvótareferendum

2016. október 13., csütörtök · 5 hozzászólás

nepszavazas34_gs

A kormányoldal álláspontja több szavazatot kapott, mint amennyi kétharmados parlamenti többséget ért két évvel ezelőtt, de az ellenzék is találhat fogódzót az október másodiki népszavazás eredményében, valamint új párt is aktivizálódott. Gömbicz Nándorral, a Nézőpont Intézet elemzőjével értékeltük a kvótareferendumot. Tovább »

Kvótareferendum – Nézőpont Intézet: a baloldali szavazók nem tudják majd, mit kell csinálniuk

2016. szeptember 3., szombat · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet elemzője szerint annyi üzenet jelenik meg a kvótareferendumról a plakátokon a baloldali pártoktól, hogy a szavazóik nem tudnak majd eligazodni, nem tudják majd, mit kell csinálniuk. Tovább »

Előnyszerzés, kényszer, elvárásoknak való megfelelés miatt van paraszolvencia

2016. augusztus 4., csütörtök · Egy hozzászólás

A hálapénz működésében a hála csupán kisebb részben játszik szerepet, sokkal inkább az előnyszerzés, a kényszer vagy az elvárásoknak való megfelelés miatt van paraszolvencia Magyarországon – derült ki a Nézőpont Intézet Gazdaságfehérítési Kerekasztalának közvélemény-kutatásából, amelynek összegzését csütörtökön juttatták el az MTI-hez. Tovább »

Gömbicz Nándor Nézőpont-elemző a SZEGEDma.hu-nak: A kvótareferendum újabb figyelmeztetés Brüsszelnek

2016. augusztus 3., szerda · 2 hozzászólás

Kvótareferendum - Óriásplakátok Salgótarjánban

A baloldalt csapdába ejti a kötelező betelepítésről szóló októberi népszavazás, a Jobbik pedig láthatatlanná válik a kérdésben. Gömbicz Nándor, a Nézőpont Intézet vezető elemzője hírportálunknak adott interjújában kiemelte, hogy a referendumnak nincs köze az Unióból való esetleges kilépéshez. Tovább »

Nézőpont-elemző a SZEGEDma.hu-nak: Bizonytalanság és káosz jellemzi Európát a brexit után

2016. július 12., kedd · Hozzászólok

brexit_eu_nagy-britannia

Európában bizonytalanságot okozott a Brexit-népszavazás eredménye, az EU reformra szorul, a britek pedig kimaradhatnak az uniós döntéshozatalból. A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint Nagy-Britannia kilépés esetén sem szigetelődik el, s a korábbinál erőteljesebb lehet az Európai Unió jövőjéről szóló vita. Gömbicz Nándort kérdeztük. Tovább »

Nézőpont: lesz baloldali összefogás

2016. július 11., hétfő · Egy hozzászólás

A Nézőpont Intézet elemzője szerint már nem kérdés, hogy lesz baloldali összefogás 2018-ra, de mivel az MSZP mind a kötelező betelepítési kvótáról, mind Gyurcsány Ferencről a társadalom többségével ellentétes álláspontot képvisel, a választásig nem fogja tudni növelni a táborát.
Tovább »

Nézőpont: a baloldali pártok együtt sokkal erősebbek a Jobbiknál

2016. július 3., vasárnap · Hozzászólok

Az ellenzéki pártok között a Jobbik a legerősebb párt, de a baloldali tömböt sokkal többen támogatják – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Nézőpont: az MSZP elnöke a legtöbbet szereplő ellenzéki politikus az esti híradókban

2016. május 2., hétfő · Hozzászólok

Az előző időszakokhoz hasonlóan továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök volt a legtöbbet saját hangon megszólaló kormányzati politikus az esti híradókban, a legtöbbet szereplő ellenzéki politikus Tóbiás József, az MSZP elnöke volt 2016 első negyedévében – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb híradóelemzéséből. Tovább »

Nézőpont: másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség érzése tavaly január óta

2016. március 30., szerda · Hozzászólok

A múlt heti brüsszeli merényletek után a magyarok csaknem kétharmada (65 százalék) tartja elképzelhetőnek, hogy országa is terrorcselekmény célpontja lehet, míg a tavaly januári párizsi terrortámadás után 43 százalék gondolta így, ez másfélszeres növekedés – olvasható a Nézőpont Intézet Heti Válasz megbízásából készített kutatásában, amelyet az intézet szerdán juttatott el az MTI-hez. Tovább »

Illegális bevándorlás – Nézőpont: a magyarok négyötöde nem támogatja a kvótarendszert

2016. február 29., hétfő · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok négyötöde nem ért egyet azzal, hogy egységes kvótarendszer alapján osszák szét az Európába érkező menedékkérőket az országok között. Az intézet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte: a kötelező betelepítési kvóta elutasítása “pártszimpátiától független nemzeti üggyé vált”.
Tovább »

Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

2016. február 28., vasárnap · Hozzászólok

A magyar miniszterelnök által felvázolt “szabad nemzetek Európájának” víziója korántsem Európa-ellenességet, vagy idegengyűlöletet takar, hanem reális helyzetfelismerésre alapozva épp az európai értékeket és a civilizációt, illetve a jogrend védelmét helyezi előtérbe a tömeges illegális bevándorlás lesújtó tapasztalataival szemben – írta kommentárjában a Nézőpont Intézet vasárnap, Orbán Viktor évértékelő beszéde után. Tovább »

Nézőpont: másfélszer többen optimisták az ország kilátásaival kapcsolatban, mint egy éve

2016. január 6., szerda · Egy hozzászólás

2015 végén a magyarok majdnem fele (48 százalék) úgy vélte, összességében jól fog alakulni az ország számára a 2016-os év. 2014 decemberében csupán 34 százalékuk gondolta ugyanezt, tehát csaknem másfélszer többen optimisták – közölte a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményeit szerdán az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »