Mediaworks: A Népszabadság felfüggesztésének gazdasági okai vannak

2016. október 15., szombat · 4 hozzászólás

A Népszabadság az elmúlt tíz évben csak veszteséget termelt, a példányszám drasztikusan csökkent, mivel az emberek már nem érdeklődtek az újság iránt – mondta Heinrich Pecina osztrák üzletember, a lapot is kiadó Mediaworks tulajdonosának, a Vienna Capital Partnersnek a vezetője a Profil című osztrák gazdasági hetilap online kiadásában szombaton megjelent interjúban. Tovább »

A Népszabadság eladásáról tárgyalt a lap főszerkesztője és a Médiaworks menedzsmentje (FRISSÍTVE)

2016. október 9., vasárnap · Hozzászólok

Murányi András

Eredménytelen volt az egyeztetés a Népszabadság hétfői megjelenéséről a napilap főszerkesztője és a kiadó Médiaworks menedzsmentje között vasárnap, a munkatársak nem jutottak be a szerkesztőség budapesti, Bécsi úti épületébe. Az egyeztetéseket a felek a Népszabadság eladásáról folytatják. Tovább »

Botka a szegedi DK-nál és Fidesznél is kiverte a biztosítékot

2016. május 31., kedd · 33 hozzászólás

gyurcsanybotka

Egyesek szerint elgurult a gyógyszere, mások kocsmai kommunikációval vádolják az MSZP választmányi elnökét, aki megtisztítaná a közéletet Orbántól és Gyurcsánytól is. Tovább »

Felháborodtak a szőregiek – Berkesi kinevette az országos elismerést

2015. szeptember 24., csütörtök · 15 hozzászólás

huszarlany_kothencz_mj 06

Jelentős országos kiadvány ajánlja az érdeklődők figyelmébe a szőregi Huszárlány-szobrot. A városrész DK-s képviselője jót nevetett ezen, sokak szerint azért, mert a balliberális oldalt egész egyszerűen bosszantják a nemzeti értékek… Tovább »

A sajtószabadságot siratják a baloldali lapok

2011. január 3., hétfő · 29 hozzászólás

A Népszabadság és a Népszava hétfői száma teljes címlapján tiltakozik az új médiaszabályozás ellen. A Népszabadság címoldalán egyetlen mondat olvasható magyarul és az Európai Unió további 22 hivatalos nyelvén: “Magyarországon megszűnt a sajtószabadság”.
Tovább »

Szintézis Recsken

2008. október 12., vasárnap · Hozzászólok

Ha viszont erkölcsi mércéink vannak, akkor mércénk erkölcsi jellege okán magunk elé is erkölcsi mértéket kell állítanunk – gondolom én. […] Dr. Vastagh Pál recskezésére lehet hivatkozni, már csak azért is, mert egyike volt az első olyan kommunikációs csatáknak, amelyek arról szóltak, hogy szólásszabadságot biztosító demokráciában hol az erkölcsi és/vagy jogi határa nyilvános megszólalásainknak.

Tovább »

Ellenzéki karnyújtás a városvezetésnek

2008. augusztus 18., hétfő · Hozzászólok

Szegeden csak az összefogás segít

Fotó: Gémes Sándor

Ismét együtt tartott sajtótájékoztatót a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség három megyei választókerületi elnöke hétfőn délelőtt a Fidesz szegedi székházában. Bodó Imre az egyes, Nógrádi Zoltán a kettes, míg Kalmár Ferenc a hármas választókerület vezetőjeként mondta el véleményét, s fogalmazta meg aggályait Szeged jövőjével kapcsolatban. A képviselők összefogást sürgetnek. Tovább »

Sírni csak a győztesnek…

2008. július 24., csütörtök · Hozzászólok

Egy dolgot semmiképp sem szabad elfelejteni idehaza, miközben Európa a német-olasz fináléra hangol. Óriási teher nehezedik majd a következő években ezeknek a fiúknak a vállára, de még nagyobb a magyar labdarúgás vezetőinek, a menedzsereknek és az edzőknek a felelőssége, hiszen bár végre látszik a fény az alagút végén, a tehetségek elherdálásában az utóbbi időkben sajnos maradandót alkottunk.

Tovább »

A Botkára hányt borsóról

2008. július 9., szerda · Hozzászólok

De nem ez a lényeg, jól mondja Tanács István, a betonon van itt a hangsúly, abból lehet utat, hidat, vasúti szakaszt, villamosvonalat, fürdőt, rendezvénycsarnokot, körforgalmat vagy bármit építtetni: még a negyvenhármasra is jut belőle. Úgy tetszik, mindegy is, mit, csak még most ők költhessék el, mihamarabb, minél átláthatatlanabb körülmények között az uniós támogatásokat…

Tovább »

A betonról és a cirkuszról

2008. július 8., kedd · Hozzászólok

Csak az a kérdés, hogy az eddig is a külsőségekből és a PR-ből élő Botka-féle csapat ezt hogyan fogja kimagyarázni. Itt már nem lehet elbújni a szokásos védőbástyák mögé: ez nem a „rosszindulatú, gáncsoskodó ellenzék”, nem is egy „Fidesz-lap” alávaló, tényeket meghamisító írása.

Tovább »

Már hazai pályán is támadják Botkát

2008. július 8., kedd · Hozzászólok

Úgy látszik, már nem csak a jobboldalban merülnek fel kérdések a szegedi városvezetés döntéseivel, cselekedeteivel, stratégiájával kapcsolatban. Mikor az ellenzék Szeged kudarcainak okait firtatta, Botka polgármester gáncsoskodásról, politikai indíttatású támadásokról, a város fejlődésének akadályozásáról beszélt.

Pedig a szépítés nem azonos az építéssel, vagy ahogy a Népszabadság egyik írása fogalmaz: a szegedieknek a megélhetés helyett csak beton és cirkusz jut.