Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

balogh zoltan_augusztus20

A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban. Tovább »

Jegyzékbe vették a tápai gyékényművességet – elismerten nemzeti kulturális értékünk + VIDEÓ

2013. szeptember 23., hétfő · 4 hozzászólás

tapei_falunap_vasarnap10_gsA tápéi gyékénykézművességet felvették a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe a kőszegi Szőlő jövés ünnepe, valamint a Szatmár-beregi szilvalekvárfőzés mellett. Tovább »

Hímzéskiállítás és könyvbemutató: a debellácsi piros pipacs + FOTÓK

2013. május 25., szombat · Hozzászólok

1_gsA hímzésornamentika egyfajta igazolvány: hol élünk, kik vagyunk, mit csinálunk – olvasható a népi hímzéssel is foglalkozó torontálvásárhelyi (debellácsi) Pipacs nőegylet évekkel ezelőtt rendezett retrospektív tárlatára készült füzet ismertetőjében.
Tovább »

Hármas kiállításcsokor a Somogyiban + FOTÓK

2011. augusztus 5., péntek · Hozzászólok

somogyi_kiallitas02_gs A csipkék királynője, a halasi csipke, Keczer Tamás karikásostorai, Kovács Sándor fafaragásai, illetve népművészetet és népzenét bemutató dokumentumok várják a Somogyi-könyvtár látogatóit a bibliotéka első emeletén augusztus 27-ig.
Tovább »