“Hazakerültek” a Bartók által Gyulán gyűjtött népdalok hangfelvételei és kottái

2015. április 16., csütörtök · Hozzászólok

Görgényi Ernő polgármester és Kónya István alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztató keretében adta át a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárnak a Bartók Béla által 1906-ban Gyulán és Gyulaváriban gyűjtött 213 népdal hangfelvételét, kottáját és lejegyzéseit. Tovább »

Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK

2014. október 11., szombat · Egy hozzászólás

szepkoruak_talalkozoja22_gs

Szlovákiából is érkeztek szépkorúak a L.É.T. népdal találkozójára szombat délelőtt. A megyeházában több száz idős embert vártak dalokkal, tombolával és ajándékokkal a szervezők. Tovább »

Zenés flash mobbal hangolódtak a Házasság Hetére a Marson + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 25., szombat · Egy hozzászólás

hazassag_hete_szeged37_gsDél-alföldi népdaloktól zengett a Mars téri piac nagycsarnoka, a Házasság Hetére hívták fel ily módon a szervezők a szegediek figyelmét. Több mint száz önkéntes öt dalt énekelt el a vásárlók meglepetésére és természetesen örömére. Tovább »

Pécsen és Szegeden folytatódik a Fölszállott a páva című vetélkedő

2012. október 19., péntek · Hozzászólok

Folytatódik a közmédia népzenei és néptánc tehetségkutató műsora, a Fölszállott a páva, amelyben ezúttal a pécsi és szegedi selejtezők összefoglalóját láthatják szombat este a Duna nézői – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Sebestyén Márta: Dalból van a lelke

2009. július 5., vasárnap · Egy hozzászólás

„Nem szerepelek: gondolatokat közlök a zenével”

sebestyenmarta1Június 28-án Szegeden járt Sebestyén Márta, Liszt-, Kossuth- és Prima Primissima díjas népdalénekesnő, aki a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány meghívására, a Sófi-ösztöndíjak ünnepélyes átadójára érkezett, majd egy szegedi papucskörutat tett. A művésznővel hagyományról és népdalról is beszélgettünk. Tovább »

A Rúzsa Magdi-rajongóknak

2008. június 5., csütörtök · Hozzászólok

És bár minden rajongó tudja, csak a rend kedvéért tudatjuk: péntekre június 6-ra esik Rúzsa Magdi koncertje a szegedi városi sportcsarnokban este 7 órától.

Ennek alkalmából itt és most egy kevésbé ismert felvételével próbáljuk felkelteni a pop iránt kevésbé érdeklődők figyelmét Magdira és koncertjére: Lajkó Félix kíséri citerán. (Még azt mondják…)

Több videó>>>