Egy hónapon keresztül ismerkedhetünk a szerb kultúrával Szegeden + FOTÓK

2016. október 5., szerda · Hozzászólok

szerb_golgota_eloadas010kf

Kiállítás, irodalmi est, táncház is várja az érdeklődőket. A programok többségét Szegeden tartják, de terveznek siklósi kirándulást is. Tovább »

A milliók életét követelő örmény genocídiumra emlékeztek Szegeden + FOTÓK

2015. április 22., szerda · Hozzászólok

ormeny_kiallitasmegnyito05kfMáig nem tudni pontosan mennyi keresztény örményt küldött a halálba száz évvel ezelőtt az Oszmán Birodalom. Becslések szerint körülbelül másfél millióan vesztették életüket a modern kori népirtásban, ami gyakorlatilag majdnem egészében megsemmisítette az örményeket. Kedden a szegedi Nemzetiségek Házában emlékeztek meg a szörnyűségekről.
Tovább »

Görögország története Balogh Ádám új könyvében

2013. december 10., kedd · Egy hozzászólás

P1080790Balogh Ádám: „Fejezetek Görögország újkori történetéből” című könyvét Sajti Enikő mutatta be november 28-án Szegeden a Nemzetiségek Házában. A beszélgetést Purosz Alexandrosz egyesületi elnök vezette a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete szervezésében. Tovább »

„Kanitzcal a Szerbián át” a Nemzetiségek Házában

2012. február 14., kedd · Hozzászólok

Kanitz Fülöp Félix neves balkán-utazó, Délkelet-Európa legismertebb és legnépszerűbb, saját korában legjobb szakértője volt. Őt ismerhetik meg közelebből egy kiállítás keretében mindazok, akik ellátogatnak a Nemzetiségek Házába.
Tovább »

Kanitzcal Szerbián át – „A Duna etnográfusa”

2012. február 9., csütörtök · Hozzászólok

Az Osztrák Kulturális Fórum, a szegedi Nemzetiségek Háza és az Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszéke meghívja az érdeklődőket a Belgrádi Nemzeti Múzeummal és a Felix Kanitz Egyesülettel együttműködésben létrejött, február 14-én, kedden, 18 órakor a Nemzetiségek Házában (Osztrovszky utca 6.) megrendezett Kanitzcal Szerbián át – „A Duna etnográfusa” című kiállításra, amelyet Sajtos Natália, a Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulásának elnöke, Bombitz Attila, az Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének vezetője, Catherine Horel, a Felix Kanitz Társaság titkárhelyettese és Zoran Hamović, a Felix Kanitz Társaság alelnöke nyit meg.
Tovább »

Következő oldal »