István király szentté avatása, államalapítás, új kenyér, alkotmány – mit is ünneplünk augusztus 20-án?

2014. augusztus 20., szerda · 2 hozzászólás

szentistvan_03_ia

Augusztus 20-a, Szent István király napja, az államalapítás ünnepe a magyar nemzeti ünnepek közül a legrégibb, eredete a XI. századra nyúlik vissza, hosszú története miatt az ünnep tartalma változásokon esett át az évek folyamán. Tovább »

Kormányhatározat a nemzeti ünnepek és más kiemelt fontosságú rendezvények megszervezéséről

2014. augusztus 1., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131023_unnepi_koszoruzas_zaszlofelvonas_037

A három nemzeti ünnep mellett nem kilenc, hanem tizenegy kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felel a jövőben a Honvédelmi Minisztérium, s az e célból létrehozott Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.
Tovább »

Pártrendezvények a nemzeti ünnepen

2014. március 7., péntek · Egy hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke március 15-én délelőtt Budapesten, a Múzeumkertben mond ünnepi beszédet. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok aznap délután közös rendezvényt tartanak a fővárosban, a Jobbik nagygyűlést rendez, az LMP politikusai és aktivistái pedig biciklivel fővárosi emlékhelyeket keresnek fel a nemzeti ünnepen. Tovább »

Több mentő és a vöröskereszt önkéntesei biztosítják augusztus 20-át

2013. augusztus 16., péntek · Hozzászólok

Több egységgel és a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek segítségével biztosítja az augusztus 20-i rendezvényeket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – közölte a szervezet szóvivője pénteken az MTI-vel. Tovább »

Forgalomkorlátozások az ünnepen a megyében

2012. október 22., hétfő · Hozzászólok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi események miatt forgalomkorlátozások várhatók Csongrád megyében.
Tovább »

Semjén Zsolt: a nemzetegyesítés augusztus 20-a legfontosabb üzenete

2012. augusztus 17., péntek · 4 hozzászólás

A nemzet egyesítése az idei augusztus 20-a legfontosabb üzenete, a nemzetpolitika sikertörténet, világméretekben is példátlan – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Népszabadság pénteki számában megjelent egész oldalas interjúban.
Tovább »

A rendkívüli helyzetre is készülnek augusztus 20-án

2012. augusztus 14., kedd · Egy hozzászólás

Egyelőre valószínűbb, hogy augusztus 20-án, az állami ünnepen jó idő lesz, rendkívüli helyzet esetén azonban a rendezvények biztonságát felügyelő Operatív Törzs vezetője, Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a rendezvény megszakításáról is dönthet.
Tovább »

Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

2012. május 5., szombat · 10 hozzászólás

Nemcsak a közintézményeken, de a város valamennyi ingatlanán magyar zászló loboghat 2014. március 15-től, a nemzeti ünnepeken. Az alföldi város önkormányzata ehhez segítséget is nyújt: igény esetén a város a zászlót és annak felszerelését is ingyenesen biztosítja – tájékoztatott Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens.
Tovább »

Vélemény: A nem fesztiválozók védelmében

2011. szeptember 5., hétfő · 15 hozzászólás

„Ne értsenek félre, semmi bajom azzal, hogy Szeged fesztiválvárosi rangra tör. Kétségtelen, hogy turistaként érdemes Szegedre látogatni, nem egy vagy két napig, akár egy hétig is jól érezheti itt magát az idegen. Ha esik, ha fúj, bizony itt majdhogynem egész évben áll a bál (akarom mondani a bódéváros) valamelyik parkunkban, közterünkön.”

Tovább »

Kárpátalja-szerte megemlékeznek Szent Istvánról

2011. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

Kárpátalja magyarsága az idén is számos helyszínen, ünnepi rendezvényekkel emlékezett meg Szent Istvánról, a magyar állam alapítójáról.
Tovább »

Következő oldal »