Augusztus 20.: felkészült az operatív törzs az ünnepségek biztosítására

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Tőkés László Szegeden: Védjük meg szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat!

2017. március 15., szerda · Egy hozzászólás

marcius15_szeged_muzeum15_gs

1848/49 élő öröksége arra indít bennünket, hogy ne hátráljunk meg! Arra, hogy ne hagyjuk el szülőhazánkat, ne adjuk fel jussunkat, és ne idegen betolakodóknak adjuk át hűlt helyünket, hanem megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat – jelentette ki Tőkés László volt református püspök, Európai Parlamenti képviselő a Csongrád Megyei Önkormányzat és a kormányhivatal közös március 15-i ünnepségén a Móra-parkban. Tovább »

Március 15. – Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, szerda reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Tovább »

Művészeti díjakat és állami kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Balog Zoltán; Aknay János

Balog Zoltán művészeti díjakat és állami kitüntetéseket, Lázár János szintén állami kitüntetéseket adott át kedden a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten. Tovább »

Thürmer Gyula Szegeden: Újra szükség van szabadságharcosokra, veszélyben hazánk függetlensége!

2017. március 14., kedd · 7 hozzászólás

munkaspart_megemlekezes006kf

Ma is szabadságunkért és függetlenségünkért kell küzdenünk Thürmer Gyula szerint. A Munkáspárt elnöke Szegeden ünnepi beszédében szólt az EU válságáról, mint mondta, Európa népeinek függetlenségét a kapitalizmus leváltása, egy új társadalom, a szocializmus teremtheti meg. Tovább »

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

zaszlo001kf

Nemzeti színű, európai uniós, illetve Szeged város címerével ellátott zászlók jelzik városszerte a március 15-i ünnep közeledtét. Évente tíz alkalommal lobogózzák fel a környezetgazdálkodási cég munkatársai Szegedet, ezúttal 864 zászlót helyeztek ki. Tovább »

Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

Következő oldal »