Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

aug20_dorozsma006kf

A magyarság a 21. században is Európa, a közös bölcső védelmezője – mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint csak azt nem látjuk szívesen, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk. Tovább »

Államalapítástól a szocialista alkotmányon és földosztáson át a szakralitásig – Augusztus 20-a a legrégebbi, sokat változott ünnepünk

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

szentistvan_01_ia

Különös jelentőséget ad a változóban lévő Európában államalapító Szent István ünnepe, amelynek hagyománya egészen a 11. századik nyúlik vissza – mondja Miklós Péter. A történész úgy értékelte, a legnehezebben megragadható ünnepünkről van szó, részben azért, mert sokszor változott tartalma az évszázadok során. Tovább »

Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval a Móra-múzeumban

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

jatszohaz_0315

Március 15-ét játszóházzal, tárlatvezetésekkel és ingyenes kiállításokkal köszöntik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Ez a nap pedig a búcsú ideje is lesz: a nemzeti ünnepen látható utoljára a „Csak a jó meleg Afrika!” című tárlat a Kultúrpalotában, melyet közel 25 ezren láttak.
Tovább »

Következő oldal »