Augusztus 20.: felkészült az operatív törzs az ünnepségek biztosítására

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Felkészült az operatív törzs az augusztus 20-i állami ünnepre, a civil biztonsági szolgálattal együtt több ezer rendőr, mentő, vízi mentő, tűzoltó, katasztrófavédő biztosítja a rendezvényeket – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Tőkés László Szegeden: Védjük meg szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat!

2017. március 15., szerda · Egy hozzászólás

marcius15_szeged_muzeum15_gs

1848/49 élő öröksége arra indít bennünket, hogy ne hátráljunk meg! Arra, hogy ne hagyjuk el szülőhazánkat, ne adjuk fel jussunkat, és ne idegen betolakodóknak adjuk át hűlt helyünket, hanem megőrizzük és megvédjük szülőföldünket, jogainkat és szabadságunkat – jelentette ki Tőkés László volt református püspök, Európai Parlamenti képviselő a Csongrád Megyei Önkormányzat és a kormányhivatal közös március 15-i ünnepségén a Móra-parkban. Tovább »

Március 15. – Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, szerda reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Tovább »

Művészeti díjakat és állami kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Balog Zoltán; Aknay János

Balog Zoltán művészeti díjakat és állami kitüntetéseket, Lázár János szintén állami kitüntetéseket adott át kedden a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten. Tovább »

Thürmer Gyula Szegeden: Újra szükség van szabadságharcosokra, veszélyben hazánk függetlensége!

2017. március 14., kedd · 7 hozzászólás

munkaspart_megemlekezes006kf

Ma is szabadságunkért és függetlenségünkért kell küzdenünk Thürmer Gyula szerint. A Munkáspárt elnöke Szegeden ünnepi beszédében szólt az EU válságáról, mint mondta, Európa népeinek függetlenségét a kapitalizmus leváltása, egy új társadalom, a szocializmus teremtheti meg. Tovább »

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

zaszlo001kf

Nemzeti színű, európai uniós, illetve Szeged város címerével ellátott zászlók jelzik városszerte a március 15-i ünnep közeledtét. Évente tíz alkalommal lobogózzák fel a környezetgazdálkodási cég munkatársai Szegedet, ezúttal 864 zászlót helyeztek ki. Tovább »

Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

aug20_dorozsma006kf

A magyarság a 21. században is Európa, a közös bölcső védelmezője – mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint csak azt nem látjuk szívesen, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk. Tovább »

Államalapítástól a szocialista alkotmányon és földosztáson át a szakralitásig – Augusztus 20-a a legrégebbi, sokat változott ünnepünk

2016. augusztus 19., péntek · Hozzászólok

szentistvan_01_ia

Különös jelentőséget ad a változóban lévő Európában államalapító Szent István ünnepe, amelynek hagyománya egészen a 11. századik nyúlik vissza – mondja Miklós Péter. A történész úgy értékelte, a legnehezebben megragadható ünnepünkről van szó, részben azért, mert sokszor változott tartalma az évszázadok során. Tovább »

Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval a Móra-múzeumban

2016. március 11., péntek · Hozzászólok

jatszohaz_0315

Március 15-ét játszóházzal, tárlatvezetésekkel és ingyenes kiállításokkal köszöntik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Ez a nap pedig a búcsú ideje is lesz: a nemzeti ünnepen látható utoljára a „Csak a jó meleg Afrika!” című tárlat a Kultúrpalotában, melyet közel 25 ezren láttak.
Tovább »

Számos színes programmal várják az ünneplőket a “magyar szabadság ünnepén”

2016. március 5., szombat · Egy hozzászólás

Számos színes programmal várják az ünneplőket a március 15.-i központi rendezvényekre a “magyar szabadság ünnepén” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton, Budapesten. Tovább »

Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei

2015. október 22., csütörtök · Hozzászólok

unnepi_oltozet01_gs

Szeged városának legfrekventáltabb tereire és utcáira október 23-ára készülve kikerül a trikolór, illetve a város zászlaja, ezen felül a környezetgazdák az őszi virágosítással is végeznek az ünnepre. Tovább »

A nemzeti ünnepek lebonyolításához többletforrást kap a Honvédelmi Minisztérium

2015. május 27., szerda · Hozzászólok

A kormány több mint másfél milliárd forintot irányoz elő a honvédelmi tárcának idén és jövőre a nemzeti ünnepek, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények honvédelmi szervezet bevonásával történő lebonyolításához – az erről szóló határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. Tovább »

Lázár: csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legkiválóbb lesz (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Minden magyarnak meg kell értenie, hogy a 21. században csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legjobb vagy a legkiválóbb lesz – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1848-as forradalom évfordulóján tartott hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen vasárnap. Tovább »

Városi megemlékezés – Botka László: ma nincs 1848-hoz hű kormánya Magyarországnak + FOTÓK

2015. március 15., vasárnap · 18 hozzászólás

marcius_15_koszoruzas18_gs

Szeged szocialista polgármestere szerint ma nincs 1848-hoz hű, európai, értelmes, demokrata kormánya Magyarországnak. Botka László vasárnap a Tisza-parti városban tartott március 15-i megemlékezésen annak a véleményének is hangot adott, hogy “a mai kormány megfojtja a haza és haladás ’48-as eszméjéből a hazát és a haladást is”. Tovább »

Orbán: a szabadság és a függetlenség történelmünk vezércsillaga (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · 2 hozzászólás

orban_2015_marc_15

A szabadságot és a nemzeti függetlenséget nevezte a magyar történelem “páros vezércsillagának”, vérvonalának Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a március 15-i nemzeti ünnepen a múzeumkerti állami díszünnepségen tartott beszédében. A kormányfő szerint a szuverenitásért folytatott harcnak sosincs vége. Azt is mondta, hogy az elmúlt években ismét egy erős magyar nemzet kezdett el kovácsolódni. Tovább »

Országszerte tartanak rendezvényeket a nemzeti ünnepen

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Országszerte tartanak ünnepi rendezvényeket, családi programokat ma, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. A fővárosban a Parlament előtti Kossuth Lajos téren Magyarország lobogójának felvonásával kezdődnek meg a központi ünnepségek. Orbán Viktor miniszterelnök a Múzeumkertben mond beszédet, s számos kormánytag és ellenzéki politikus is felszólal egy-egy rendezvényen. Délután 3 órakor az ország több száz településén tízezrek szavalják el egy időben a Nemzeti dalt. Budapestre délutánra civilek tüntetést szerveztek. Tovább »

Városszerte tartanak megemlékezéseket március 15-én Szegeden

2015. március 12., csütörtök · 11 hozzászólás

marius15_unnepseg_muzeum47_gs

Számos helyen rendeznek ünnepséget Szegeden a március 15-i nemzeti ünnep, az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója alkalmából.
Tovább »

Több száz településen szavalják majd egy időben a Nemzeti dalt

2015. március 10., kedd · Hozzászólok

marc15_zaszlofelvonas_kossuthter_mti

Szombaton a Parlament, március 15-én, vasárnap a Várkert Bazár és a Táncsics-börtön is ingyenesen látogatható lesz az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségsorozaton. Vasárnap délután több száz településen várhatóan tízezrek egy időben szavalják el a Nemzeti dalt. Tovább »

István király szentté avatása, államalapítás, új kenyér, alkotmány – mit is ünneplünk augusztus 20-án?

2014. augusztus 20., szerda · 2 hozzászólás

szentistvan_03_ia

Augusztus 20-a, Szent István király napja, az államalapítás ünnepe a magyar nemzeti ünnepek közül a legrégibb, eredete a XI. századra nyúlik vissza, hosszú története miatt az ünnep tartalma változásokon esett át az évek folyamán. Tovább »

Kormányhatározat a nemzeti ünnepek és más kiemelt fontosságú rendezvények megszervezéséről

2014. augusztus 1., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131023_unnepi_koszoruzas_zaszlofelvonas_037

A három nemzeti ünnep mellett nem kilenc, hanem tizenegy kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felel a jövőben a Honvédelmi Minisztérium, s az e célból létrehozott Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.
Tovább »

Pártrendezvények a nemzeti ünnepen

2014. március 7., péntek · Egy hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke március 15-én délelőtt Budapesten, a Múzeumkertben mond ünnepi beszédet. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok aznap délután közös rendezvényt tartanak a fővárosban, a Jobbik nagygyűlést rendez, az LMP politikusai és aktivistái pedig biciklivel fővárosi emlékhelyeket keresnek fel a nemzeti ünnepen. Tovább »

A rendkívüli helyzetre is készülnek augusztus 20-án

2012. augusztus 14., kedd · Egy hozzászólás

Egyelőre valószínűbb, hogy augusztus 20-án, az állami ünnepen jó idő lesz, rendkívüli helyzet esetén azonban a rendezvények biztonságát felügyelő Operatív Törzs vezetője, Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a rendezvény megszakításáról is dönthet.
Tovább »

Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

2012. május 5., szombat · 10 hozzászólás

Nemcsak a közintézményeken, de a város valamennyi ingatlanán magyar zászló loboghat 2014. március 15-től, a nemzeti ünnepeken. Az alföldi város önkormányzata ehhez segítséget is nyújt: igény esetén a város a zászlót és annak felszerelését is ingyenesen biztosítja – tájékoztatott Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens.
Tovább »

Vélemény: A nem fesztiválozók védelmében

2011. szeptember 5., hétfő · 15 hozzászólás

„Ne értsenek félre, semmi bajom azzal, hogy Szeged fesztiválvárosi rangra tör. Kétségtelen, hogy turistaként érdemes Szegedre látogatni, nem egy vagy két napig, akár egy hétig is jól érezheti itt magát az idegen. Ha esik, ha fúj, bizony itt majdhogynem egész évben áll a bál (akarom mondani a bódéváros) valamelyik parkunkban, közterünkön.”

Tovább »

Viszonylag békésen telt a nemzeti ünnep

2009. október 23., péntek · 5 hozzászólás

2006 óta – néhány előállítástól eltekintve – talán a legbékésebb október 23-át tarthatták meg a fővárosban. A rendőri készültség most is rendkívüli volt, de délelőtt csupán néhány kormányellenes tüntető volt jelen az Alkotmány és a Vajkay utca sarkán – adta hírül az mno.hu. Este hat óra felé százak kezdtek gyülekezni a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 gyűlésére.
Tovább »

Márciusi abszurd

2009. március 16., hétfő · Hozzászólok

Azoknak, akik ne adj’ isten pártpolitikai (ellenzéki) alapon elkötelezettjei a tojásdobálásnak, feltennék egy abszurd kérdést: abszurdnak éreznék-e, ha radikális- vagy szélsőbaloldaliak „elvi” alapon tojással dobálnának meg jobboldaliakat: Orbán Viktortól kezdve Kósa Lajoson át Morvai Krisztináig bezárólag.

Tovább »

Március 15-e: „Új reformkorra van szükség!”

2009. március 15., vasárnap · Hozzászólok

A nemzeti ünnepen délelőtt a Klauzál téren a város, délután a Móra Ferenc Múzeum előtt a Csongrád Megyei Önkormányzat tartott megemlékezést az 1848-as forradalom emlékére. A megyei programon Magyar Anna, a Közgyűlés elnöke a közös erővel elérhető helyes irányról beszélt, míg az ünnepi szónok, Gál Kinga, Európa Parlamenti képviselő az összefogás és az erkölcsi megújulás fontosságát emelte ki. A polgári megemlékezésen közreműködött Sasvári Sándor színművész, Sövény Tibor előadóművész és a Pavane Tánccsoport. Tovább »

Fokozott biztonsági intézkedések Szegeden is

2009. március 15., vasárnap · Hozzászólok

A nemzeti ünnepre Szegeden is fokozottan készült a rendőrség, s az elmúlt napok román-magyar diplomáciai viharaira való tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak Románia szegedi konzuljának biztonságára. Házát egész nap rendőrök vigyázzák – értesült a SZEGEDma.hu. Tovább »

Nemzeti ünnep: Előállítások a fővárosban

2009. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Négy fiatalembert állított elő délelőtt a rendőrség a budapesti Kossuth téren, a kordonokkal hermetikusan elszigetelt Parlament épülete előtt, miközben a senki által meg nem közelíthető téren felvonták az állami zászlót. Kettőt közülük, akiknél tojástartó és a Sztálin élete című kötet volt, azonnal rabosítottak. Kisebb dulakodás is kitört, amikor kézzel tapasztották be egy bekiabáló száját – tudósít a Magyar Nemzet Online. Tovább »

Következő oldal »