Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei

2015. október 22., csütörtök · Hozzászólok

unnepi_oltozet01_gs

Szeged városának legfrekventáltabb tereire és utcáira október 23-ára készülve kikerül a trikolór, illetve a város zászlaja, ezen felül a környezetgazdák az őszi virágosítással is végeznek az ünnepre. Tovább »

A nemzeti ünnepek lebonyolításához többletforrást kap a Honvédelmi Minisztérium

2015. május 27., szerda · Hozzászólok

A kormány több mint másfél milliárd forintot irányoz elő a honvédelmi tárcának idén és jövőre a nemzeti ünnepek, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények honvédelmi szervezet bevonásával történő lebonyolításához – az erről szóló határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. Tovább »

Lázár: csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legkiválóbb lesz (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Minden magyarnak meg kell értenie, hogy a 21. században csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legjobb vagy a legkiválóbb lesz – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1848-as forradalom évfordulóján tartott hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen vasárnap. Tovább »

Városi megemlékezés – Botka László: ma nincs 1848-hoz hű kormánya Magyarországnak + FOTÓK

2015. március 15., vasárnap · 18 hozzászólás

marcius_15_koszoruzas18_gs

Szeged szocialista polgármestere szerint ma nincs 1848-hoz hű, európai, értelmes, demokrata kormánya Magyarországnak. Botka László vasárnap a Tisza-parti városban tartott március 15-i megemlékezésen annak a véleményének is hangot adott, hogy “a mai kormány megfojtja a haza és haladás ’48-as eszméjéből a hazát és a haladást is”. Tovább »

Orbán: a szabadság és a függetlenség történelmünk vezércsillaga (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · 2 hozzászólás

orban_2015_marc_15

A szabadságot és a nemzeti függetlenséget nevezte a magyar történelem “páros vezércsillagának”, vérvonalának Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a március 15-i nemzeti ünnepen a múzeumkerti állami díszünnepségen tartott beszédében. A kormányfő szerint a szuverenitásért folytatott harcnak sosincs vége. Azt is mondta, hogy az elmúlt években ismét egy erős magyar nemzet kezdett el kovácsolódni. Tovább »

Országszerte tartanak rendezvényeket a nemzeti ünnepen

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Országszerte tartanak ünnepi rendezvényeket, családi programokat ma, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. A fővárosban a Parlament előtti Kossuth Lajos téren Magyarország lobogójának felvonásával kezdődnek meg a központi ünnepségek. Orbán Viktor miniszterelnök a Múzeumkertben mond beszédet, s számos kormánytag és ellenzéki politikus is felszólal egy-egy rendezvényen. Délután 3 órakor az ország több száz településén tízezrek szavalják el egy időben a Nemzeti dalt. Budapestre délutánra civilek tüntetést szerveztek. Tovább »

Következő oldal »