Lázár: csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legkiválóbb lesz (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Minden magyarnak meg kell értenie, hogy a 21. században csak akkor tud boldogulni a nemzet, ha a legjobb vagy a legkiválóbb lesz – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1848-as forradalom évfordulóján tartott hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen vasárnap. Tovább »

Városi megemlékezés – Botka László: ma nincs 1848-hoz hű kormánya Magyarországnak + FOTÓK

2015. március 15., vasárnap · 18 hozzászólás

marcius_15_koszoruzas18_gs

Szeged szocialista polgármestere szerint ma nincs 1848-hoz hű, európai, értelmes, demokrata kormánya Magyarországnak. Botka László vasárnap a Tisza-parti városban tartott március 15-i megemlékezésen annak a véleményének is hangot adott, hogy “a mai kormány megfojtja a haza és haladás ’48-as eszméjéből a hazát és a haladást is”. Tovább »

Orbán: a szabadság és a függetlenség történelmünk vezércsillaga (FRISSÍTVE)

2015. március 15., vasárnap · 2 hozzászólás

orban_2015_marc_15

A szabadságot és a nemzeti függetlenséget nevezte a magyar történelem “páros vezércsillagának”, vérvonalának Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a március 15-i nemzeti ünnepen a múzeumkerti állami díszünnepségen tartott beszédében. A kormányfő szerint a szuverenitásért folytatott harcnak sosincs vége. Azt is mondta, hogy az elmúlt években ismét egy erős magyar nemzet kezdett el kovácsolódni. Tovább »

Országszerte tartanak rendezvényeket a nemzeti ünnepen

2015. március 15., vasárnap · Hozzászólok

Országszerte tartanak ünnepi rendezvényeket, családi programokat ma, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. A fővárosban a Parlament előtti Kossuth Lajos téren Magyarország lobogójának felvonásával kezdődnek meg a központi ünnepségek. Orbán Viktor miniszterelnök a Múzeumkertben mond beszédet, s számos kormánytag és ellenzéki politikus is felszólal egy-egy rendezvényen. Délután 3 órakor az ország több száz településén tízezrek szavalják el egy időben a Nemzeti dalt. Budapestre délutánra civilek tüntetést szerveztek. Tovább »

Városszerte tartanak megemlékezéseket március 15-én Szegeden

2015. március 12., csütörtök · 11 hozzászólás

marius15_unnepseg_muzeum47_gs

Számos helyen rendeznek ünnepséget Szegeden a március 15-i nemzeti ünnep, az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója alkalmából.
Tovább »

Több száz településen szavalják majd egy időben a Nemzeti dalt

2015. március 10., kedd · Hozzászólok

marc15_zaszlofelvonas_kossuthter_mti

Szombaton a Parlament, március 15-én, vasárnap a Várkert Bazár és a Táncsics-börtön is ingyenesen látogatható lesz az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségsorozaton. Vasárnap délután több száz településen várhatóan tízezrek egy időben szavalják el a Nemzeti dalt. Tovább »

Következő oldal »