István király szentté avatása, államalapítás, új kenyér, alkotmány – mit is ünneplünk augusztus 20-án?

2014. augusztus 20., szerda · 2 hozzászólás

szentistvan_03_ia

Augusztus 20-a, Szent István király napja, az államalapítás ünnepe a magyar nemzeti ünnepek közül a legrégibb, eredete a XI. századra nyúlik vissza, hosszú története miatt az ünnep tartalma változásokon esett át az évek folyamán. Tovább »

Kormányhatározat a nemzeti ünnepek és más kiemelt fontosságú rendezvények megszervezéséről

2014. augusztus 1., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131023_unnepi_koszoruzas_zaszlofelvonas_037

A három nemzeti ünnep mellett nem kilenc, hanem tizenegy kiemelt fontosságú nevesített rendezvény megszervezéséért felel a jövőben a Honvédelmi Minisztérium, s az e célból létrehozott Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.
Tovább »

Pártrendezvények a nemzeti ünnepen

2014. március 7., péntek · Egy hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke március 15-én délelőtt Budapesten, a Múzeumkertben mond ünnepi beszédet. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok aznap délután közös rendezvényt tartanak a fővárosban, a Jobbik nagygyűlést rendez, az LMP politikusai és aktivistái pedig biciklivel fővárosi emlékhelyeket keresnek fel a nemzeti ünnepen. Tovább »

A rendkívüli helyzetre is készülnek augusztus 20-án

2012. augusztus 14., kedd · Egy hozzászólás

Egyelőre valószínűbb, hogy augusztus 20-án, az állami ünnepen jó idő lesz, rendkívüli helyzet esetén azonban a rendezvények biztonságát felügyelő Operatív Törzs vezetője, Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a rendezvény megszakításáról is dönthet.
Tovább »

Következő oldal »