Pártrendezvények a nemzeti ünnepen

2014. március 7., péntek · Egy hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke március 15-én délelőtt Budapesten, a Múzeumkertben mond ünnepi beszédet. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok aznap délután közös rendezvényt tartanak a fővárosban, a Jobbik nagygyűlést rendez, az LMP politikusai és aktivistái pedig biciklivel fővárosi emlékhelyeket keresnek fel a nemzeti ünnepen. Tovább »

Több mentő és a vöröskereszt önkéntesei biztosítják augusztus 20-át

2013. augusztus 16., péntek · Hozzászólok

Több egységgel és a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek segítségével biztosítja az augusztus 20-i rendezvényeket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – közölte a szervezet szóvivője pénteken az MTI-vel. Tovább »

Forgalomkorlátozások az ünnepen a megyében

2012. október 22., hétfő · Hozzászólok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi események miatt forgalomkorlátozások várhatók Csongrád megyében.
Tovább »

Semjén Zsolt: a nemzetegyesítés augusztus 20-a legfontosabb üzenete

2012. augusztus 17., péntek · 4 hozzászólás

A nemzet egyesítése az idei augusztus 20-a legfontosabb üzenete, a nemzetpolitika sikertörténet, világméretekben is példátlan – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Népszabadság pénteki számában megjelent egész oldalas interjúban.
Tovább »

A rendkívüli helyzetre is készülnek augusztus 20-án

2012. augusztus 14., kedd · Egy hozzászólás

Egyelőre valószínűbb, hogy augusztus 20-án, az állami ünnepen jó idő lesz, rendkívüli helyzet esetén azonban a rendezvények biztonságát felügyelő Operatív Törzs vezetője, Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a rendezvény megszakításáról is dönthet.
Tovább »

Minden vásárhelyi épületen loboghat a zászló a nemzeti ünnepeken

2012. május 5., szombat · 10 hozzászólás

Nemcsak a közintézményeken, de a város valamennyi ingatlanán magyar zászló loboghat 2014. március 15-től, a nemzeti ünnepeken. Az alföldi város önkormányzata ehhez segítséget is nyújt: igény esetén a város a zászlót és annak felszerelését is ingyenesen biztosítja – tájékoztatott Göbl Vilmos önkormányzati sajtóreferens.
Tovább »

Vélemény: A nem fesztiválozók védelmében

2011. szeptember 5., hétfő · 15 hozzászólás

„Ne értsenek félre, semmi bajom azzal, hogy Szeged fesztiválvárosi rangra tör. Kétségtelen, hogy turistaként érdemes Szegedre látogatni, nem egy vagy két napig, akár egy hétig is jól érezheti itt magát az idegen. Ha esik, ha fúj, bizony itt majdhogynem egész évben áll a bál (akarom mondani a bódéváros) valamelyik parkunkban, közterünkön.”

Tovább »

Kárpátalja-szerte megemlékeznek Szent Istvánról

2011. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

Kárpátalja magyarsága az idén is számos helyszínen, ünnepi rendezvényekkel emlékezett meg Szent Istvánról, a magyar állam alapítójáról.
Tovább »

Viszonylag békésen telt a nemzeti ünnep

2009. október 23., péntek · 5 hozzászólás

2006 óta – néhány előállítástól eltekintve – talán a legbékésebb október 23-át tarthatták meg a fővárosban. A rendőri készültség most is rendkívüli volt, de délelőtt csupán néhány kormányellenes tüntető volt jelen az Alkotmány és a Vajkay utca sarkán – adta hírül az mno.hu. Este hat óra felé százak kezdtek gyülekezni a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 gyűlésére.
Tovább »

Márciusi abszurd

2009. március 16., hétfő · Hozzászólok

Azoknak, akik ne adj’ isten pártpolitikai (ellenzéki) alapon elkötelezettjei a tojásdobálásnak, feltennék egy abszurd kérdést: abszurdnak éreznék-e, ha radikális- vagy szélsőbaloldaliak „elvi” alapon tojással dobálnának meg jobboldaliakat: Orbán Viktortól kezdve Kósa Lajoson át Morvai Krisztináig bezárólag.

Tovább »

Következő oldal »