Hollik: a magyarság szégyenfalán van a helye Gyurcsánynak, Botkának és Vonának

2017. június 4., vasárnap · 24 hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. Tovább »

Lázár János: a magyarság nem előidézője, hanem áldozata Trianonnak (FRISSÍTVE)

2017. június 3., szombat · 8 hozzászólás

Lázár János

Itt az ideje, hogy a szomszédjaink, Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet trianonnak áldozata, nem pedig előidézője, és nem az elkövetője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Szarvason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen. Tovább »

Kalmár: az összetartozás megélése segít kezelni a trianoni traumát

2017. június 3., szombat · Egy hozzászólás

Az összetartozás érzésének megélése segít a külhoni magyarságnak kezelni a trianoni traumát – jelentette ki Kalmár Ferenc, a külgazdasági és külügyminisztérium szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton a felvidéki Éberhardon, ahol részt vett a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Csemadok által szervezett megemlékezésen. Tovább »

Varga Mihály: erős Magyarország tudja támogatni a határon kívül élőket

2016. június 5., vasárnap · Hozzászólok

Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, hogy érdemi támogatást és segítséget tudjon nyújtani az anyaországon túl élőknek – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője a csillaghegyi országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott vasárnapi ünnepségen Óbudán. Tovább »

A szülőföld, a haza szeretetének jegyében versenyeztek Csongrád megye települései a Kinizsi Juniálison

2016. június 5., vasárnap · 9 hozzászólás

13346278_1093660557371767_6797830766895762158_o

Erdély számos településéről, de a Vajdaságból is érkeztek versenyzők a negyedik Kinizsi Juniálisra, amelyet a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett meg idén is a fábiánsebestyéni Kinizsi Park. Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője felhívására Csongrád megyéből 18 település csatlakozott a különleges megemlékezéshez, hiszen ezen a rendezvényen a játékos versengésé, a jókedvé a főszerep. A Juniális idei fővédnöke Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja volt, díszvendége pedig Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.
Tovább »

A polgári oldal közös koszorúzással és Trianon-esttel emlékezett a békediktátumra + FOTÓK

2016. június 4., szombat · 13 hozzászólás

szegedi_polgari_platform_trianon37_gs

Június negyedike nemcsak a gyászról, hanem a Kárpát-medencei magyarság összetartozásáról is szól. Fekete Pál történész tartott előadást, majd az Árpád téren az országzászló emlékműnél koszorúztak. Tovább »

Nemzeti összetartozás napja: felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren

2016. június 4., szombat · Hozzászólok

Áder János

Katonai tiszteletadás mellett Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a trianoni békeszerződés aláírásához kötődő nemzeti összetartozás napján, szombat reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth téren.
Tovább »

Exodus előtt a vajdasági és a kárpátaljai magyarság

2016. június 4., szombat · 2 hozzászólás

trianon06_gs

Bárdi Nándor történész a Trianon utáni budapesti kormányok magyarságpolitikáját mutatta be szegedi előadásában. A határon túliak jogilag voltak már rosszabb helyzetben, de a baj ma nagyobb. A kettős állampolgárság ugyan megerősítette a nemzettudatot, de a hét kárpát-medencei, anyaországon kívüli magyar közösségből három a múlté, s félő, hogy még kettő szintén eltűnik.
Tovább »

„Magyar az, aki magyarul álmodik” – kopjafát és székelykaput kapott Zsombó testvértelepüléseitől + FOTÓK

2015. június 5., péntek · 4 hozzászólás

megemlekezes_trianonra37kf

A Nemzeti Összetartozás Napján avatták fel Zsombó felvidéki és erdélyi testvértelepüléseinek ajándékait. Gyuris Zsolt polgármester mellett határon túli vezetők és Kiss-Rigó László megyés püspök is részt vett az ünnepségen. Tovább »

Több százan vettek részt a Nemzeti Összetartozás Napján Makón + FOTÓK

2015. június 4., csütörtök · Hozzászólok

nemzeti_osszetartozas_napja_mako008

Több, mint háromszázan emlékeztek a Trianoni békediktátumra a Nemzeti Összetartozás Napján Makón a Hősi emlékmű előtt. A Makó Város Önkormányzata által szervezett megemlékezésre meghívott minden általános és középiskola elfogadta a meghívást, a koszorúk mellett a diákok is egy-egy szál virággal tisztelegtek a Hősi emlékműnél.
Tovább »

Szabó Pál Csaba Trianon üzenetéről: Egyetlen magyart, egyetlen magyar emléket sem fogunk odahagyni

2015. június 4., csütörtök · 5 hozzászólás

trianon06_gs

95 éve írták alá a trianoni békediktátumot, amely nemcsak hatalmas etnikai, gazdasági veszteséggel járt hazánk számára, hanem Szegedet is határvárossá tette. Az országot és a várost ért tragédiáról, a Nemzeti Összetartozás Napjának aktuális üzenetéről kérdeztük Szabó Pál Csaba történészt, a Szegedi Tudományegyetem oktatóját és a várpalotai Trianon Múzeum vezetőjét. Tovább »

Zsombó és testvértelepülései is megemlékeznek a Nemzeti Összetartozás Napjáról

2015. június 1., hétfő · Egy hozzászólás

zsombo_jun4_meghivoÜnnepséget szervez Zsombó nagyközség a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június negyedikén, csütörtökön versmondással, táncbemutatóval és a testvértelepülések ajándékainak felavatásával. Tovább »

Rákóczi Szövetség: a nemzeti összetartozás napján közel négyezer Kárpát-medencei középiskolás indul útnak

2015. május 19., kedd · Hozzászólok

A június 4-i nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében 95 Kárpát-medencei iskola közel négyezer diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.
Tovább »

Nemzeti összetartozás napja: Magyar néptáncos villámcsődület a New York-i Times Square-en

2014. június 5., csütörtök · Egy hozzászólás

Nemzeti összetartozás napja - Magyar néptáncos villámcsõd?

Több tucatnyi magyarországi és amerikai magyar néptáncos, valamint hozzájuk csatlakozott támogatók villámcsődülettel emlékeztek meg helyi idő szerint szerda este a nemzeti összetartozás napjáról New York szívében, a Times Square-en.
Tovább »

Szőreg önkormányzati képviselője Tiszaszigeten koszorúzott + FOTÓK

2014. június 5., csütörtök · 2 hozzászólás

bio 020

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a trianoni békeszerződés aláírásának 94. évfordulójára emlékezünk. Ez alkalomból Rózsavölgyi József, Szőreg Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője Tiszaszigeten koszorúzta meg a Trianon-kopjafát. Tovább »

Répás: az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni

2014. június 4., szerda · Egy hozzászólás

Magyarország akkor tud jó nemzetpolitikát folyatni, ha egy erős, az érdekeiért kiálló ország képét mutatja, amire fel lehet nézni és amire büszkének lehet lenni – mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán, a fővárosi Magyarság Házában. Tovább »

A nemzet egységére emlékeznek június 4-én Hódmezővásárhelyen

2014. június 3., kedd · Hozzászólok

Koszorúzással emlékeznek június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren a trianoni békediktátumra. A fél 10-kor kezdődő megemlékezésen Dr. Kószó Péter alpolgármester mond beszédet a Trianon-emlékfánál. Az Emlékpontban a Határtalanul programban résztvevő iskolások számolnak be határon túli élményeikről diáktársaiknak, valamint a “magyar fájdalom” verseiről tartanak irodalomórát. Tovább »

Szőregiek megemlékezése a nemzeti összetartozásról + FOTÓK

2013. június 4., kedd · Egy hozzászólás

2Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő szervezésében a Szőregi Baráti Társaság tagjai a tiszaszigeti Trianon-kopjafánál tartottak megemlékezést a nemzeti összetartozás napja alkalmából. A megemlékezésen Miklós Péter történész, a Fidesz kulturális tagozatának Csongrád megyei elnöke mondott beszédet.
Tovább »

64 vármegye megszentelt földje a szegedi emlékműnél + FOTÓK

2013. június 4., kedd · 7 hozzászólás

megemlekezes01_gsA délvidéki országzászló emlékmű talapzatánál a 64 vármegye megszentelt földjét tartalmazó kapszulát helyeztek el a Nemzeti Összetartozás Napján. „Magyarország határai ott húzódnak, ameddig a szívünk ellát” – fogalmazott Gyimesi László a megemlékezésen. Tovább »

Lezsák: nem mondhatunk le nemzeti összetartozásunkról!

2013. június 4., kedd · Hozzászólok

Nem mondhatunk le arról, hogy a trianoni, majd a második világháborút lezáró, újabb igazságtalanságokkal terhelt döntésekkel szemben újraépítsük és védjük nemzeti összetartozásunk tudatát – jelentte ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke kedden a parlamentben a nemzeti összetartozás napján. Tovább »

Szobra lesz a nemzeti összetartozásnak Ópusztaszeren

2012. szeptember 27., csütörtök · Egy hozzászólás

Matl Péter, kárpátaljai szobrászművész közel 10 méter magas alkotása jelképezi szombattól a magyar nemzet összetartozását az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az emlékművet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke avatja fel a park Szent Mihály-napi rendezvényének egyik programjaként.
Tovább »

Miklós Péter: Mindig befogadó nemzet volt a magyar + VIDEÓ

2012. június 9., szombat · 10 hozzászólás

A nemzeti összetartozás napjával június negyedike a országunk szétszakítása mellett a határon túliak befogadását is jelenti. Trianon hatásai mellett nemzetpolitikánkról is beszélt a Telin TV-nek Miklós Péter történész.
Tovább »

Trianoni tanóra az Emlékpontban

2012. június 5., kedd · Hozzászólok

A Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan rendez rendhagyó történelemórát az Emlékpont 2012. június 7-én, csütörtökön 14 órától, amelyen Vincze Gábor történész-muzeológus tárja a diákok elé Trianon kálváriájának fontabb stációit, beszél a békediktátum következményeiről, valamint szóba kerülnek a Trianonhoz kacsolódó legendák és történelmi tévhitek is.
Tovább »

A trianoni békeszerződés ellen tüntettek Budapesten

2012. június 3., vasárnap · 3 hozzászólás

A trianoni békediktátum aláírását a világtörténelem legnagyobb, a magyar nemzet ellen elkövetett gaztettének nevezte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke vasárnap Budapesten, az 56-osok terén más radikális jobboldali szervezetekkel közösen tartott tüntetésen; Toroczkai László azt is hangoztatta, “csak az lehet magyar, akinek fáj Trianon”.
Tovább »

Magyarországnak egy esélye van: az emlékezés, a hagyományok tisztelete + FOTÓK, VIDEÓ

2012. június 1., péntek · 24 hozzászólás

Az újszegedi Trianon-kopjafánál tartott megemlékezésen Szabó Pál Csaba történész többek között a magyarság megmaradásának titkát elemezte.
Tovább »

Jogtalanul akadályozta a makói önkormányzat a Trianon-megemlékezést

2011. június 27., hétfő · Hozzászólok

Többek között a költségvetés módosításáról, a tavalyi borsodi árvíz utáni helyreállításról, a paksi stressztesztekről, az üdülési csekkről is szó volt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések órájában. Mágori Józsefné a makói iskolák Trianon-megemlékezéséről kérdezett.
Tovább »

A Parlament elnöke szerint múltunkból meríthetünk erőt

2011. június 5., vasárnap · 12 hozzászólás

Közép-Európa akkor élhet sajátos esélyével az Európai Unión belül, ha népei közötti kialakul a kölcsönös tisztelet és türelem, ha senki sem presszionálja a területén élő más nemzetek tagjait, hogy adják föl önazonosságukat – mondta portálunknak Kövér László.
Tovább »

Trianon-megemlékezés Tiszaszigeten + FOTÓK + VIDEÓ

2011. június 4., szombat · 5 hozzászólás

tiszasziget_0604_19 A tiszaszigeti Trianon-kopjafánál tartott megemlékezést a nemzeti összetartozás napján a Szőregi Baráti Kör. Az eseményen Miklós Péter történész mondott beszédet, azt követően pedig Rózsavölgyi József, Szeged Szőreg városrészének önkormányzati képviselője és Szőke Barnabásné, a Szőregi Baráti Kör elnöke koszorúzott.
Tovább »

„Nem az összetartozás, hanem a gyász napja” + FOTÓK + VIDEÓ

2011. június 4., szombat · 45 hozzászólás

A Jobbik szegedi megemlékezése Trianonról

jobbik_trianon_it (07) Szegeden, a Klauzál téren mintegy százötvenen voltak azon a megemlékezésen, melyet a Jobbik szegedi szervezete rendezett a Trianon békediktátum aláírásának 91. évfordulójára. A megemlékezésen a párt szimpatizánsai és az érdeklődők mellett több határon túli magyar valamint a szegedi Ultrák is részt vettek.
Tovább »

Következő oldal »