Szili Katalin Szegeden: A Kalmár-jelentés kulcs az autonómiához

2017. május 6., szombat · 26 hozzászólás

konyvbemutato_szili_katalin_kalmar_ferenc18_gs

Az autonómia nem cél, hanem eszköz a nemzeti kisebbségek megmaradásához – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Szegeden, a KDNP-székházban a Kalmár-jelentés kötetbemutatóján. A miniszterelnöki megbízott szerint újfajta nemzettudatra van szükség, a magyarságnak meg kell mutatnia, hogy nem akar feloldódni ebben a globális világban. Tovább »

A kisebbségvédelmi európai ajánlásokról tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Egy hozzászólás

konferencia_szab12_gs

Magyarország érdeke, hogy a kisebbségvédelemre vonatkozó egyezményekben rögzített ajánlásokat „kemény jog” váltsa fel, amelyeket az államok kötelesek betartani – hangzott el a SZAB-székházban rendezett, a nemzetközi kisebbségek jogainak védelméről szóló konferencián. Tovább »

Fókuszban a Kalmár-jelentés: a magyar diplomácia sikeréről Szegeden + FOTÓK

2014. június 3., kedd · 2 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc07_gs

A nemzeti kisebbségek mozgásterét bővítő Kalmár-jelentés volt a témája a Közéleti Kávéház hétfői estjének, melyen Kalmár Ferenc volt ET-képviselő a nemzetpolitikai áttörésnek is titulált jelentés elkészítéséről és annak lehetséges következményeiről is szólt. Tovább »

Kalmár Ferenc: mérföldkő lehet a nemzeti kisebbségekről szóló ET-jelentés

2014. április 26., szombat · 5 hozzászólás

kalmar_ferenc_gs

Az Európa Tanács elfogadta a nemzeti kisebbségek kollektív jogairól szóló paragrafusokat és az autonómia bevezetésének kérdéskörét – emelte ki Kalmár Ferenc, az ET magyar delegációjának tagja a most elfogadott dokumentum két fontos megállapítását. Tovább »

Surján László: Az EU-nak fontosabbak a szexuális kisebbségek a nemzeti kisebbségeknél

2014. március 18., kedd · 2 hozzászólás

surjan_laszlo02_gsAlapvető problémának tartja Surján László, az Európai Parlament alelnöke, hogy az uniónak mint szervezetnek nincs kisebbségpolitikája. A KDNP-s politikus úgy látja, először a magyar-magyar kapcsolatokat kell rendbe hozni. Tovább »

Bajnai–Fico: Szlovákia sajnálja a Sólyom-incidenst

2009. szeptember 10., csütörtök · Hozzászólok

11 pontos nyilatkozatot fogadott el a magyar és a szlovák miniszterelnök Szécsényben – számolt be a csúcstalálkozóról a Magyar Nemzet. Tovább »