Változások a hulladékszállítási díj banki átutalással történő kiegyenlítésében

2016. november 28., hétfő · Hozzászólok

magtar_koz_szemet003kf

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. bérszámlázásos megállapodás keretében végzi a hulladékszállítási díj számlázását. Jogszabályi előírás alapján az április elsejét követő időszakra kiállított számlák ügyfélbefizetéseire nem jogosult. Tovább »

Átalakult a hulladékgazdálkodás rendszere

2016. november 7., hétfő · Hozzászólok

hulladekfeldolgozo07_gs

Április elsejétől átalakult a hulladékgazdálkodás rendszere a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (továbbiakban: Ht.) alapján. Eddig az önkormányzat látta el a hulladékszállítási közszolgáltatást a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft-n keresztül és a bevételek is a szolgáltatót illették. Április 1-től a közszolgáltatást továbbra is az helyi szolgáltató látja el, de a bevételeket az állam elvonja. E hónaptól a hulladékszállítási díj az állam bevétele, erre az új feladatra létrehozták a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-t. Tovább »

Nemzeti hulladékgazdálkodó: augusztusban minden ügyfél megkapja a szemétszállítási csekket

2016. július 17., vasárnap · Egy hozzászólás

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket, amely csúsztatott fizetési határidőt biztosít majd. Tovább »