Éjjel szerelik a síneket – háborognak a lakók + FOTÓK

2017. augusztus 19., szombat · 23 hozzászólás

cof

Szakaszonként újítják fel a sínek vasbetonaljait augusztus 20. és október 20. között. A munkálatok éjjel tíz és reggel hat óra között zajlanak. A munkaterülettől néhány méterre élő olvasónk aggódik családja éjjeli nyugalma miatt, azt szeretné, ha nappal végeznék a tevékenységet. Az SZKT szerint nem lehet máskor csinálni, mert nincs elég buszuk a villamosok pótlására. A feladat végrehajtását sem tudják elhalasztani, mert olyan rossz állapotú a pálya. Engedélyt kaptak a megengedett zajszint túllépésére. Tovább »

Felülmúlja a várakozásokat a wifi használat a szegedi tömegközlekedésben + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · 4 hozzászólás

smart_city004kf

Szinte nem is gondolnánk, de az élet minden területén szükség van az „okosításra”. Így van ez a tömegközlekedésben is – hangzott el a Szeged Smart City legutóbbi előadásán a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Az egyedi tramtrain fejlesztés 48 milliárdból valósul meg

2016. november 25., péntek · 4 hozzászólás

kozlekedesi_konferencia08_gs

A világon mindenütt egyedi tramtrain megoldások születtek, így lesz ez Szeged és Hódmezővásárhely esetében is – hangzott el a kamarai székházban rendezett Nemzetközi Közlekedési Konferencián. A járműbeszerzések és a pályaépítések jövőre indulnak. Tovább »

Hét-nyolcmilliárd forint jut Szegeden közlekedési fejlesztésekre a következő években

2015. szeptember 30., szerda · 3 hozzászólás

elektromos_tomegkozlekedes_sajttaj01kf

A megmaradt KÖZOP-forrásokból elsősorban kevésbé látványos fejlesztések készültek. A város készül a 2013-ban elkezdődött fejlesztési ciklusra, terveik már vannak. Tovább »

Javítások a nagykörforgalomban – ezúttal nem a led a „hibás”

2015. április 16., csütörtök · 5 hozzászólás

korforgalom_led01_gs

Rendre tapasztalják a rókusi jelzőlámpás csomópontnál közlekedők, hogy egyes ledsorok nem működnek, és immár ötödik alkalommal végeznek garanciális javításokat a szakaszon, nem kis bosszúságot okozva ezzel az autósoknak. Megtudtuk, ezúttal nem a ledekkel van gond, azokat már korábban kicserélte a kivitelező. Tovább »

Így olvassa le az utastájékoztató táblákat! + FOTÓK

2014. július 25., péntek · 8 hozzászólás

informacios_tabla_sajttaj02_gs

Nyilak, “D” betűk és alacsonypadlós jelzések útvesztőjében. Miért nem a digitális kiírás szerint közlekednek a buszok és miért lettek gyorsabbak a trolik? Bemutatták az utastájékoztató rendszert és a mindent irányító OBU-t.
Tovább »