CVU: Dózsa tendereztette, most Dózsa fejleszti a szegedi trolikat?

2015. május 27., szerda · 9 hozzászólás

piros_troli0_gs

Vállalkozási szerződést kötött az önkormányzat és az SZKT a Szeged ELEKTROLINE konzorciummal „trolibuszváltók automatikus áthaladási irányállító rendszerének kiépítésére”. A CVU kiszúrta, hogy a konzorcium tagja a Ganz Tram Kft., amit az SZKT egykori vezetője, Dózsa Gábor képvisel a bruttó 160,5 millió forint összértékű projektben. Tovább »

A déli Tisza-híd is az EU-s közlekedési projektek között – leghamarabb 2017-től épülhet

2014. december 4., csütörtök · 18 hozzászólás

lebombazott_hid03_gs

Harmincegy közlekedési nagyprojektet sorol fel a Magyar Közlöny a 2014-2020-as uniós ciklusra, köztük a déli Tisza-hidat is, melynek építése megfelelő előkészítés és pozitív elbírálás esetén is csak 2017-ben kezdődhet el a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint. Tovább »

Trolibotrány: a CVU újabb kérdései a járműbeszerzés kapcsán (FRISSÍTVE)

2014. szeptember 22., hétfő · 14 hozzászólás

piros_troli0_gs

A Civil Városi Unió a múlt héten jelentett meg közleményt a piros trolik beszerzésével kapcsolatban hat kérdést intézve Botka Lászlóhoz. A KDNP helyi elnöke, Haág Zalán is kérdéseket tett fel a városvezetőnek, amit újabb nyilatkozatok követtek a városháza, illetve a korábbi SZKT-igazgató részéről. Most a CVU válaszol az eddigi reakciókra, illetve Dózsa Gábor korábbi SZKT-ügyvezető ismegszólal. Tovább »

„Új pályán”: Ellenzéki tiltakozás a 2-es villamos tervezett vonala ellen

2009. február 23., hétfő · 2 hozzászólás

A lakossággal való egyeztetés nélkül, a szegediek érdekeit, véleményét figyelmen kívül hagyva tervezték meg a leendő 2-es villamos vonalát, ezért a projekt mindenképpen átgondolásra szorul – hangzott el a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői sajtótájékoztatóján. Kalmár Ferenc és Péter Szilveszter önkormányzati képviselők luxusberuházásnak minősítették a tervezett vonal kialakítását, mely a város további eladósodásához vezet, ráadásul környezeti ártalmakat von maga után. Az ellenzék sokallja az új villamosok 600 millió forintos darabonkénti árát is. Tovább »

Botka és Gyurcsány a tömegközlekedés fejlesztéséről

2008. július 3., csütörtök · Egy hozzászólás

A Fidesz szerint másról kellett volna beszélni

Fotók: Gémes Sándor

A több mint 29 milliárdosra tervezett szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojektet mutatták ma be a városházán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében. Az eseményt fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg. A kormányfő és Botka László polgármester Szeged sikereiről beszélt, az ellenzék viszont úgy látja: a szocialista politikusok adósak maradtak annak magyarázatával, miért buknak el sorra a város uniós pályázatai, s miért romlik folyamatosan az itt élők életszínvonala. Tovább »