Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

2017. április 20., csütörtök · 5 hozzászólás

szobor_atado copy

Nepomuki Szent János szobrát avatják pénteken délután a Fehér Iskola mögötti Tisza gáton – ezzel veszi kezdetét az Algyői Falunapok, amely keretében új produkcióval rukkol elő a Móra Ferenc Népszínház, a civil szervezeteknek részvételével főzőversenyt tartanak, a sztárvendég pedig Nagy Feró és a Beatrice lesz. Tovább »

„Morális kérdés volt ott lenni a Kossuth téren”

2009. június 25., csütörtök · Hozzászólok

waszlavik5A több évtizede zenei pályán lévő, mégis szűkebb réteg által ismert és elismert Waszlavik Lászlóval az újszegedi Rendezvényházban tartott koncertje előtt beszélgettünk az életét meghatározó népzenei gyökerekről, környezettudatos gondolkodásról, hagyományőrzésről, jótékonysági és politikai szerepvállalásáról. Tovább »

Utazás: Egyiptomi üdülés és Nagy Feró Debrecenben

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Egyiptomi üdülésről, debreceni májusról, Budapesti Pálinkafesztiválról, Nagy Feró és a Beatrice debreceni fellépéséről  és még sok minden másról is olvashatnak együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között. Tovább »

Vissza a gyökerekhez – a Kritikus Tömeg lázadása

2009. április 23., csütörtök · Hozzászólok

Critical Mass underground

A Föld Napjának estélye különleges atmoszférát teremtett Szegeden. E napon, 2009. április 22-én egyszerre született történelmi bébi parkettán, vízben és a város aszfaltos utcáin. A női kosaras lányok a bajnoki döntő második, de első hazai mérkőzésén megverték a Sopron csapatát, a pólós fiúk legyőzték az uszodában a görög Panionioszt, elhódítva ezzel a LEN-kupát. De amiről talán kevesebben tudnak – bár a sporthoz is kötődik -, most először hömpölygött spontán kerékpáros tömeg a Tisza-partján, megbénítva néhol az autós forgalmat is. Tovább »

Rockopera: István, a király?

2008. augusztus 16., szombat · Egy hozzászólás

Egy egészen új István a Dóm téren

Fotók: Gémes Sándor

Szombat este tartják Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király ősbemutatójának 25. éves jubileumi előadását a Dóm téren. A jeles évforduló alkalmából az MTV „A Társulat” címmel indított egy tehetségkutató versenyt, melynek győztesei az új, ünnepi előadás főszerepeit kapták jutalmul. A pénteki főpróbára a SZEGEDma.hu is kilátogatott. Tovább »