Kligl Sándor: „A művészet szabadsága nem ott kezdődik, amit a kutya sem ért”

2017. július 30., vasárnap · 7 hozzászólás

kligl_sandor01_gs

Az ukrajnai Sztaniszló városában állítják fel Kligl Sándor Petőfi-szobrát. A szobrásszal nemcsak új alkotásairól, hanem a mecénásokról, a művészetről vallott felfogásáról is beszélgettünk. Tovább »

Kass János előtti tisztelgéssel kezdődik a Szeged Art

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

wagner_udvar01_gs

Képzőművészet és zene lepi el Szeged utcáit, parkjait és teraszait, július elsejétől augusztus huszadikáig tart idén a Szeged Art, amelynek legfőbb célja, hogy a napfény városának sokszínű művészeti életét minél közelebb vigyék az emberekhez. A rendezvénysorozat nyitányaként Kass János gyermekkönyv-illusztrációiból nyílik kiállítás a Dugonics téren, így tisztelegve a kilencven éve született Kossuth-díjas művész emléke előtt. Tovább »

Szegedi gyerekek művészeti oktatásáért nyílt jótékonysági tárlat Petőfitelepen + FOTÓK

2016. április 17., vasárnap · Hozzászólok

tarlat_vasar15_gs

Szegedi festők műveiből nyílt jótékonysági kiállítás április 12-én a Petőfitelepi Művelődési Házban. A képek Gasztány Ferenc magángyűjteményébe tartoznak.
Tovább »

Tapintható művészet az Agórában + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök · 15 hozzászólás

tapinthato_tarlat_megynyito0_gsSokat tanulhatunk a fogyatékkal élőktől, ezt bizonyította a Guruló Tánccsoport és a Klúg Péter iskola Gondolatjel csoportjának fellépése is – fogalmazott Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár a tapintható tárlat megnyitóján az Agórában. Tovább »

Művészettel küzdenek az előítéletek ellen

2012. december 21., péntek · Hozzászólok

Magyarországon és a Vajdaságban különböző háttérrel rendelkező, eltérő nemzetiségű és etnikumú egyének tanulták meg az önkifejezés művészi lehetőségeit. A „Kultúra határok nélkül” (CUBE) projekt keretében két újszerű, de külföldön már sikerrel alkalmazott, hazai körülmények között még nem gyakorolt módszert használtak.
Tovább »

Csütörtök: kulturális fesztivál és A nyomozó

2008. október 8., szerda · Hozzászólok

Továbbra is Őszi Kulturális Fesztivál. És persze színház, mozi, buli minden mennyiségben. Kapkodhatjuk a fejünket, jobbnál jobb programok sora csábít. Hová menjünk? Ajánlunk néhány lehetőséget – a teljesség igénye nélkül, persze – de azért tessék választani! Tovább »

Juronics Tamás: „A színház nem szolgáltató egység”

2008. október 3., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Hosszú távon csatát veszíthet a színház, ha a jelenlegi aktív közönsége mellett nem sikerül megnyernie a fiatalokat is a színművészetnek – véli Juronics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, akivel trendekről és balettről is beszélgettünk. Tovább »