Novák Katalin: családbarát munkahelyeket, munkabarát családokat

2017. július 19., szerda · Egy hozzászólás

Fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek – hangsúlyozta Novák Katalin az európai uniós tagállamok foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyekben illetékes kormánytagjainak a munka és a családi élet harmonizálásával foglalkozó szerdai informális tallinni tanácskozásáról az MTI-nek telefonon beszámolva. Tovább »

Szijjártó Péter: a kormányzati intézkedések versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A világgazdaság és a világpolitika változásaihoz igazodó kormányintézkedések erősítik és versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Materiál-Plastik Kft. kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásának csütörtöki alapkőletételén, Soltvadkerten. Tovább »

A „Napfény városának” állás lehetőségei

2017. március 20., hétfő · 9 hozzászólás

szeged-allas-munka-lehetosegei

Magyarország tele van látnivalóval, így hát érdemes lehet útra kelni mindazoknak, akik még nem jártak sok helyen országon belül. Az összes régió méltán híres valamiről. A Dunántúlon található a Balaton, így ez kiemelt turisztikai célpontnak tekinthető a turisták körében. Tovább »

Új gyárat épít Kecskeméten egy német autóipari beszállító

2017. március 17., péntek · Egy hozzászólás

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva – jelentette be az autóipari beszállító cég pénzügyi igazgatója pénteken Budapesten. Tovább »

Szakértő: a munkavállalók 60 százaléka érzi jól magát a munkahelyén

2016. december 18., vasárnap · Hozzászólok

A magyar munkavállalók 60 százaléka érzi jól magát a munkahelyén, míg Lengyelországban ez az arány 75 százalékos, az Egyesült Államokban pedig még magasabb – mondta Baja Sándor, a Ranstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Tovább »

A fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

A 40 körüli munkavállalók keresik a legtöbbet, a legkevesebb fizetésre pedig az 55 év felettiek és a pályakezdők számíthatnak Magyarországon. A fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb – derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online bérfelmérés legújabb kutatásából. Tovább »

Lépni kell Szegeden: a munkahelyteremtés és a család legyen az első!

2016. július 12., kedd · 20 hozzászólás

cba_nova_megnyito47_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület úgy látja, nem indult be Szeged gazdasági fejlődése, sőt a helyzet egyre inkább romlik. A tudásalapú gazdaság mellett a kevésbé képzett munkaerőre is gondolni kell. A nagy tervek helyett folyamatos munkát tartanák fontosnak. Tovább »

Jobban bíznak állásukban a munkavállalók, mint egy évvel korábban egy felmérés szerint

2016. január 29., péntek · Egy hozzászólás

Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerőpiaci stabilitási indexéből.
Tovább »

Nagy Sándor: Szeged a minőségi munkahelyek teremtésére koncentrál

2015. december 14., hétfő · 40 hozzászólás

nagy_sandor08kf

Szeged népszerű a magyar városok között Nagy Sándor szerint, amihez hozzájárul a képzett munkaerő és a magas színvonalú városi szolgáltatások rendszere is. A városfejlesztési alpolgármester úgy értékelte, az ELI önmagában nem csodafegyver, az üzleti szolgáltató központok kialakításában és az IT-szektorban viszont komoly lehetőségeket lát. Tovább »

Továbbra is az EU átlaga alatt a magyar munkanélküliség

2015. május 1., péntek · Hozzászólok

A magyarországi munkanélküliségi ráta márciusban is uniós átlag maradt, hiszen mindössze 7,4 százalékot ért el, miközben ez az arány az eurózónában átlagosan 11,3 százalék, az egész Európai Unióban pedig átlagosan 9,8 százalék volt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken, az Eurostat (az unió statisztikai hivatala) legfrissebb, szezonálisan kiigazított adataira hivatkozva. Tovább »

Csongrád megye élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

2014. szeptember 18., csütörtök · Egy hozzászólás

DSC_2231

A munkavállalónak állást, a munkáltatónak tájékoztatást nyújtott az a szakmai fórum, amelyen a megváltozott munkaképességűek, valamint a fogyatékkal élők foglalkoztatása került terítékre. A Csongrád megyei cégek, illetve a helyi kormányhivatal már évek óta támogatja a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését, az Állásbörze és Lépj tovább! nevet viselő roadshow ezért választotta országos turnéja harmadik helyszínéül Szegedet.
Tovább »

Negyedével csökkent az álláskeresők száma Csongrád megyében

2014. szeptember 5., péntek · 4 hozzászólás

DSC08706

A Hankook, a Pick és a Sole is képviseltette magát a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában rendezett állásbörzén, ahol az érdeklődők munkajogi kérdésekben tájékozódhattak és az önéletrajzírás helyes módját is megtanulhatták. Csongrád megyében mintegy ötezer fővel, 26 %-kal kevesebb a nyilvántartott álláskereső az egy évvel korábbinál. Tovább »

Más tollával ékeskedik a városvezetés – az egyetem érdeme a 200 új munkahely

2014. augusztus 28., csütörtök · 27 hozzászólás

SZS20140827_nng_sajtotajekoztato_002

A jelenlegi szegedi városvezetés saját érdemeként akarja beállítani az autónavigációs szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég szegedi beruházását. Nem is olyan apró bökkenő: az NNG Kft. bejelentette, az egyetem tudásbázisa, gyakorlatorientált informatikai képzése miatt döntött Szeged mellett – írja közleményében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Tovább »

2014-2020: Szeged a 32 milliárdnál jóval többet érdemel

2014. július 15., kedd · 35 hozzászólás

dugonics_ter_gs1

Uniós „örömkampányba” kezdett Botka László MSZP-s polgármester, egész oldalas Délmagyarország-hirdetésben és a Szegedi Tükörben ünnepli, hogy 32 milliárd forint biztosan érkezik 2020-ig a városba, és a beígért fejlesztések közül természetesen a fedett uszoda most sem hiányozhat. Gazdasági szakemberek néhány dolgot hiányolnak, például a ténylegesen fenntartható, munkahelyteremtő beruházásokat, melyek valóban megalapozhatnák Szeged jövőjét. Tovább »

Megugrott az álláskeresők száma májusban

2014. június 18., szerda · Hozzászólok

Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514,4 ezer álláskereső szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fős, 24,3 százalékos növekedés, de az előző év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal – 700 fővel – kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból. Tovább »

A szünidőben nő a diákmunka kereslete és kínálata is

2014. június 14., szombat · Hozzászólok

A nyári szünidőben megnő az igény a diákmunka iránt, a munkalehetőségek köre is számos szezonális tevékenységgel bővül, a diákok azonban legszívesebben strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezőgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezőket a munkáltatók – derül ki az MTI összeállításából. Tovább »

„A kormány ellenzékéből annak partnerévé kell válni” – Gyimesi a munkahelyteremtésről + VIDEÓ

2014. június 3., kedd · 42 hozzászólás

gyimesi_laszlo01_gs

A fiatalok Szegeden tartásának a kulcsa a munkahelyteremtés, mely területen pártállástól függetlenül együtt kell működnie mindenkinek – mondja Gyimesi László „Mindent bele Szeged!” videósorozatának legújabb részében. Tovább »

Csongrád megyében a legnehezebb állást találni

2014. január 22., szerda · Egy hozzászólás

job_map1Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.   Tovább »

Ismét lehet pályázni munkahelyteremtésre

2014. január 16., csütörtök · Hozzászólok

A Nemzetgazdasági Minisztérium január 9-én ismét meghirdette a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázatát A 13 milliárd forintos beruházás-segítő alapból tavaly 84 megyei pályázó 747 millió forintot nyert el és ebből 376 új munkahelyet teremtett – ezzel Csongrád a negyedik legeredményesebben pályázó megye az országban. A létszámfelvétel 78%-ban álláskeresők köréből történt. Tovább »

Optimisták a pályakezdő főiskolások a jövőjükkel kapcsolatban

2014. január 14., kedd · Hozzászólok

A pályakezdő főiskolás fiatalok 85 százaléka valószínűnek tartja, hogy el tud helyezkedni a szakterületén, ugyanakkor közel felük tervez külföldi munkavállalást a közeljövőben – derül ki a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) mintegy 500 hallgató megkérdezésével készült felméréséből. Tovább »

Fidesz: Tovább nőttek a reálkeresetek

2013. november 20., szerda · 3 hozzászólás

Kilenc hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése. Az év első 9 hónapjában a bruttó átlagkeresetek 3,6 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig 5 százalékkal nőttek. Tavaly szeptemberhez képest 5 százalékos a reálbér-emelkedés is – reagált a KSH szerdán ismertetett adataira Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője. Tovább »

A magyarok kevésbé elégedettek a munkájukkal, de munkahelyükön jól érzik magukat

2013. október 12., szombat · Hozzászólok

A magyar munkavállalók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlagnál – derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásából, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta. Tovább »

Hannes Swoboda: oktatással lehet kilábalni a válságból

2013. október 3., csütörtök · Hozzászólok

ep_szocialista_frakcio03Az Európai Parlament szocialista frakciójának elnöke szerint az oktatás segítségével lehet kilábalni a válságból. Hannes Swoboda erről csütörtökön, Szegeden, az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták képviselőcsoportjának Európa megújul című konferenciája előtt beszélt a sajtó képviselőinek.
Tovább »

Következő oldal »