Ötezernél többen sztrájkoltak hétfő reggel

2017. július 17., hétfő · 26 hozzászólás

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Csökken a sztrájkok száma, a legtöbb munkabeszüntetés 2006-ban és 2007-ben volt

2016. december 11., vasárnap · 2 hozzászólás

Egyre kevesebben és kevesebbet sztrájkolnak Magyarországon, a legtöbb munkabeszüntetés 2006-ban és 2007-ben volt, a tendencia mögött – a vállalatoknál az érdekképviseleti jelenlét csökkenése mellett – a szakszervezetek szerint a sztrájktörvény számukra hátrányos megváltoztatása áll, de az is hozzájárul, hogy gyakran már a sztrájkbizottság megalakítása is eredményre vezet. Tovább »

Hétfő: újra vasutassztájk – Panorámaképpel

2009. október 18., vasárnap · Hozzászólok

vasutassztrajk A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) október 19-én hétfőn munkabeszüntetéssel tiltakozik a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatos kormányzati tervek és az ezzel járó elbocsátások ellen – jelentette be sajtótájékoztatón Gaskó István. Egyelőre nem tudni, a sztrájk hogyan érinti régiónkat, mely járatok maradnak ki és mikor áll helyre a közlekedés. Tovább »

LIGA-sztrájk – Csak a vasúti forgalom akadozott

2009. május 8., péntek · Hozzászólok

Csak a vasúti forgalomban okozott fennakadást a LIGA által péntekre hirdetett országos munkabeszüntetés; a német írásbeli érettségi vizsgák mindenütt zavartalanul lezajlottak, a pedagógusok és egészségügyi dolgozók csak néhány megyében sztrájkoltak, de az egészségügyi ellátás mindenhol zavartalan volt; több helyen kék szalag kitűzésével fejezték ki szolidaritásukat a munkavállalók. Tovább »

Péntek a sztrájknap

2009. május 7., csütörtök · Hozzászólok

A ballagások miatt május 8-án, pénteken lesz a Liga által meghirdetett sztrájk, mely főként a vonatközlekedést érinti. A Liga és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke, Gaskó István csütörtöki sajtótájékoztatóján a munkavállalók elárulásának nevezte, hogy a Munkástanácsokon kívül más szervezet nem csatlakozik a kezdeményezéshez. Tovább »

Május 8-án a Liga is sztrájkol

2009. április 24., péntek · Hozzászólok

Általános, országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett a Liga Szakszervezetek 2009. május 8-ra – írja cikkében az mno.hu. A felhíváshoz máris csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szövetsége, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezet, a Békés Megyei Közlekedési Szakszervezet – olvasható a szervezet pénteki közleményében. Tovább »