Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Több mint tíz éve ígéret csupán a szegedi halászbástya + VIDEÓ

2015. április 7., kedd · 26 hozzászólás

halaszbastya

Korhű várbástya, kávézó és kiállítóterem, valamint futurisztikus, a Tisza vízszintjét követő épület is lehetett volna a rondellából, a halászbástya azonban a mai napig romos mivoltjában fogadja a Tisza partján sétálókat. Miért nem valósulhatott meg az épület 2004-ben ígért felújítása, és milyen tervekkel lehetett volna Szeged egyik jelképévé emelni? Tovább »

Helyrehozhatatlan kárt okoztak Róma egyik műemlék kútjában holland szurkolók

2015. február 20., péntek · Egy hozzászólás

Sörösüvegekkel dobálták meg a Rómában játszó Feyenoord holland csapat szurkolói az olasz főváros történelmi központjában levő 17. századi műemlék kutat. Az első szakértői vizsgálatok szerint a Spanyol-lépcsőnél levő kút helyrehozhatatlan károkat szenvedett. Tovább »

Örökségvédelmi stop – módosító indítvány lesöpörve!

2009. május 17., vasárnap · Hozzászólok

bontasSzeged város építészeti örökségének védelméről is tárgyalt pénteken a közgyűlés. Szabó László, a Szögedi Védegylet elnöke a KDNP-s Juhász Gyulával együtt a védettség azonnali kiterjesztését kezdeményezte a szakértők által korábban javasolt valamennyi épületre, ám módosító indítványukat Botka László polgármester nem fogadta be. A közel 1900-as listáról így jelenleg csak 390 építmény élvez csak helyi védettséget. Tovább »

Rendelet: Nyilvános régészeti lelőhelyek?

2009. április 1., szerda · Hozzászólok

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat (KÖSZ) 2009. március 31-én tartott sajtótájékoztatóján a Szakszolgálat idei feladatai mellett nagy hangsúlyt kapott a régészet és a műemlékvédelem jövőjét jelentős mértékben befolyásoló, szakmai körökben tiltakozásokat kiváltó kormányrendelet, mely előírja a régészeti lelőhelyek nyilvánossá tételét – tájékoztat a KÖSZ sajtóközleménye. Tovább »