Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Újra nyílt a legendás szegedi Kass Szálló földszintje + FOTÓK

2014. június 12., csütörtök · 10 hozzászólás

regi_hungaria03_gs

Eredeti funkcióját felelevenítve, vendéglátóhelyként újra nyílt csütörtökön az egykori Kass-szálló, a régi Hungária, a szegedi belváros egyik meghatározó műemlékének földszintje – tájékoztatta Gálosi Gyula, az üzemeltető cég egyik tulajdonosa az MTI-t.
Tovább »

Több ponton is módosulnak az építésügyi rendeletek

2014. február 8., szombat · Hozzászólok

Több ponton is módosulnak a kormány honlapján megjelent tervezet szerint az építésügyi rendeletek. Az egyik változás alapján amennyiben március 15-től magánszemély építtető köt szerződést kivitelezővel, utóbbi csak 14 nap után láthat munkához, ha ennél hamarabb szeretné elindítani a munkát a megrendelő, ezt bele kell írni a szerződésbe. Tovább »

Vita a műemlékvédelmi rendszer átalakításáról

2012. június 28., csütörtök · Hozzászólok

Nyílt levélben tiltakoztak műemlékvédelmi szakemberek a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) építéshatósági jogkörének elvonása és a magyar műemlékvédelem vélt ellehetetlenítése ellen; L. Simon László kulturális államtitkár a vasárnap hatályba lépő törvénymódosítás mellett kiállva a kulturális örökségvédelem átfogó reformját helyezte kilátásba.
Tovább »

Gazdátlan Szeged egyik büszkesége, a Gróf-palota + FOTÓK

2011. január 19., szerda · 9 hozzászólás

grof_palota12_gs Balesetveszélyessé vált Szeged egyik legszebb szecessziós épülete, az 1912-13 között mindössze 13 hónap alatt felépült, a Tisza Lajos krt. 20. szám alatt található, Gróf-palota. Szombaton egy 1,5 négyzetméteres vakolat hullott le a 3. emeletről közvetlenül a bejárati ajtó elé, és csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor éppen nem járt arra senki. És ez nem először történt.
Tovább »

Bontják már a szegedi kenderfonót!

2009. június 26., péntek · Hozzászólok

kenderfono1Elkezdték bontani páratlan helyi ipartörténeti emlékünket, a szegedi kenderfonót. Mint ismeretes, helyén az Árkád építi fel bevásárlóközpontját. A helyi ellenzék és  civilek kiálltak a kenderfonóért, és bíztak abban, hogy a tárgyalási készséget mutató beruházó, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. nem rombolja porig a műemléki védettségre érdemes épületegyüttest, hanem felhasználva a tégláit újjávarázsolja azt, és egy patinás Árkádot épít, nem egy pléhdobozt. A lehetőségekről csütörtök este még kerekasztal-beszélgetést is tartottak a Fidesz és a civilek – lehet, hogy hiába? Tovább »

Következő oldal »