Az MSZMP reformereire emlékeztek Szegeden + FOTÓK

2014. június 6., péntek · 9 hozzászólás

emlekules_mszp_10_gsAz MSZP Szegfű klubjában tartottak emlékülést, ahol köszöntőjében Botka László arról is szólt, hogy a jelenről, az MSZP leépüléséről is beszélni kell. Tovább »

Pol Pot megye és a Kecskemét-jelenség

2012. október 20., szombat · Hozzászólok

Szegeden is bemutatták a Forrás folyóirat július-augusztusi dupla számát, melyben a rendszerváltás előtti két évtized kulturális és politikai élete elevenedik meg a korszak főszereplőivel készített interjúkon keresztül.
Tovább »

Lázár: morális, jogi és vagyoni értelemben is lezárjuk a XX. századot

2011. november 21., hétfő · Hozzászólok

A Fidesz frakcióvezetője szerint az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabállyal a törvényhozás morális, jogi és vagyoni értelemben is lezártnak tekintheti a XX. századot. Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy “az 1990 előtti bűnök” miatt újabb kárpótlást csak különadóból lehetne majd finanszírozni. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha az Alkotmánybíróság (Ab) vagy az uniós bíróság – a büdzséből nem teljesíthető – fizetési kötelezettséget ró a magyar államra.
Tovább »

Csökkentenék a korábbi pártállami vezetők nyugdíját

2011. október 25., kedd · 2 hozzászólás

Az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről egyeztettek egymással kedden a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői a Parlamentben.
Tovább »

Az ügyészség vádat emelt Biszku Béla ellen

2011. január 27., csütörtök · Egy hozzászólás

Az ügyészség csütörtökön vádat emelt Biszku Béla volt MSZMP-politikus, egykori belügyminiszter ellen – tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.
Tovább »

„Berecz sokat ivott, Kádár papot hívott”

2010. november 30., kedd · 16 hozzászólás

A volt miniszterelnök megerősített egy legendát: 1989 nyarán Kádár János felesége, Mária néni felhívta őt telefonon, s azt mondta, hogy „a férjem papot akar”. Ki is ment egy pap, s Kádár gyónt neki – állította Németh Miklós.

Tovább »

Annyi baj legyen!

2010. augusztus 16., hétfő · 8 hozzászólás

Nincs más dolga hát mint felhalmozott vagyonocskájából éldegélve kivárni, hogy az annyi bajnak annyi baja legyen, hogy őt – az önkéntes száműzetést választót – visszahívja a megtévedt nép az ország élére, az Orbán helyére.

Tovább »

Székely himnusz

2010. május 30., vasárnap · 45 hozzászólás

Húsz évvel a rendszerváltás után a magyar (pártpolitikai) baloldal még mindig hadilábon áll a nemzeti kérdéssel, és ezért szörnyű felelősség terheli Gyurcsányt is.

Tovább »

Bocsásd el nékünk Barabást!

2009. december 31., csütörtök · 22 hozzászólás

Barabás János ugyanolyan intellektuális talánya a magyar rendszerváltásnak, mint a kizsákmányolásmentes és igazságos társadalmat építő KISZ-funkcióból rothadó kapitalistává vedlett Nagy Imre és Gyurcsány Ferenc.

Tovább »

EP 09 szubjektív 02 – Munkáspárt: már az indulás is siker

2009. május 24., vasárnap · Hozzászólok

thurmergyula3A június 7-i európai parlamenti választásokon tíz párt nyolc listájára adhatjuk le voksunkat. Kollégánk, Haág Zalán sorozatában az erőviszonyokat elemzi. A második részben a Magyar Kommunista Munkáspártól olvashatnak. Tovább »

Következő oldal »