Szegeden az emléknap is buli?

2016. február 26., péntek · 67 hozzászólás

Botka Lászlónak, Szabó Sándornak, id. Boros Gyulának, Korózs Lajosnak és (elv)társainak – függetlenül életkoruktól és az előző rendszerben vállalt szerepüktől – nagyon is illene tisztában lenniük az elődpárt felelősségével. A hangoskodás, a cirkusz és a buli helyett február 25-án a néma főhajtásnak és a bocsánatkérésnek lett volna helye és ideje.

Tovább »

Pártkontroll alatt állt az állampolgár és a közigazgatás – két kiállítás nyílt a Kormányhivatalban + FOTÓK

2016. február 24., szerda · Egy hozzászólás

partkontroll_kiallitas23_gs

A közigazgatás Csongrád megyei fejlődésének történetét két újonnan megnyílt kiállítás is bemutatja. Tovább »

Pol Pot megye és a Kecskemét-jelenség

2012. október 20., szombat · Hozzászólok

Szegeden is bemutatták a Forrás folyóirat július-augusztusi dupla számát, melyben a rendszerváltás előtti két évtized kulturális és politikai élete elevenedik meg a korszak főszereplőivel készített interjúkon keresztül.
Tovább »

Lázár: morális, jogi és vagyoni értelemben is lezárjuk a XX. századot

2011. november 21., hétfő · Hozzászólok

A Fidesz frakcióvezetője szerint az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabállyal a törvényhozás morális, jogi és vagyoni értelemben is lezártnak tekintheti a XX. századot. Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy “az 1990 előtti bűnök” miatt újabb kárpótlást csak különadóból lehetne majd finanszírozni. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha az Alkotmánybíróság (Ab) vagy az uniós bíróság – a büdzséből nem teljesíthető – fizetési kötelezettséget ró a magyar államra.
Tovább »

„Berecz sokat ivott, Kádár papot hívott”

2010. november 30., kedd · 16 hozzászólás

A volt miniszterelnök megerősített egy legendát: 1989 nyarán Kádár János felesége, Mária néni felhívta őt telefonon, s azt mondta, hogy „a férjem papot akar”. Ki is ment egy pap, s Kádár gyónt neki – állította Németh Miklós.

Tovább »

Következő oldal »