VIP-parkolóügy: Rossz gazda az SZKT, vagy valójában minden szabályos? (FRISSÍTVE)

2017. október 18., szerda · 29 hozzászólás

Folytatódott a szegedi parkolóbotrány tárgyalása Gyulán. Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetvezetőt felbujtással vádolják az az ügyben. Tovább »

VIP-parkolóbotrány: Szabó Bálint jogász szerint Botka az igazi tettes (FRISSÍTVE)

2017. október 16., hétfő · 52 hozzászólás

Folytatódott a szegedi parkolóbotrány tárgyalása Gyulán, Mózes Ervin címzetes főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetvezető ismét a vádlottak padjára került. Ügyvédjük szeretné elérni, hogy a sajtó munkatársai a folyosón és az utcán se készíthessenek felvételt róluk, míg Szabó Bálint jogász azt szeretné, hogy az ügy, ha kell, az Országgyűlés elé kerüljön. Tovább »

Most a gólyatábor okoz álmatlan éjszakákat Szegeden

2017. szeptember 9., szombat · 4 hozzászólás

A SZIN után ismét sokan virrasztanak át éjjeleket kényszerből a napfény városában: jelenleg az Összegyetemi Gólyatábor tör borsot a lakosok orra alá. Nagy a felháborodás az ordítozással, a féktelen dorbélozással és a kelleténél ittasabb fiatalokkal szemben. Tovább »

A VIP-lista és az önkormányzati támogatás nyomában – tanúmeghallgatásokkal folytatódott a parkolóbotrány tárgyalása + FOTÓK

2017. június 30., péntek · 21 hozzászólás

parkoloper_gyula08_gs

Feleslegesen hallgat meg tanúkat a Gyulai Járásbíróság, erőltetetten bűnkeresés zajlott a nyomozati szakaszban – jelentette ki Mózes Ervin, Solymos László és Kalmár Gábor ügyvédje a VIP-parkolóper csütörtöki tárgyalási napján. Az ügyész visszautasította, hogy a nyomozóhatóságot és az ügyészséget bűncselekmény elkövetésével vádolja a védő, végül a vitának a bíró vetett véget, mondván, hagyják meg a tanúvallomások értékelésének feladatát a felek a bíróságnak. A tárgyaláson egyébként a VIP-lista összeállításának módját és az önkormányzati támogatás felhasználását firtatták. Tovább »

A szegedi parkolóbotrányról a Parlamentben: egy mező, ahol a börtön a végállomás?

2017. május 8., hétfő · 17 hozzászólás

botka_laszlo04_gs

Hamarosan kiderülhet, hogyan lehetett felkerülni Botka VIP-listájára, hogyan történhetett meg, hogy a városvezetésnek kedves gazdagoknak a parkolásért sem kellett fizetniük – hangzott el. Tovább »

VIP-parkolóper: a tanúk nem emlékeznek ingyen parkolóbérletekre + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. május 3., szerda · 41 hozzászólás

parkolasi_per_gyula33_gs

Az ügyészség szerint több mint 40 millió forint kárt okoztak a parkolóbotrány perének hűtlen kezeléssel és felbujtással vádolt résztvevői, akik között ott találjuk Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt. Szerdán tanúmeghallgatásokkal folytatódott a tárgyalás, melynek eredménye szerint a tanúk nem emlékeznek ingyen parkolóbérletekre. A per június végén folytatódik. Tovább »

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

2017. április 28., péntek · 18 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja – jelentette ki Szabó Bálint a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján. A jogász bilincset hozott Botka Lászlónak, mint mondta, szerinte ő a politikai és jogi felelőse a VIP-parkolóbotránynak, és azt szeretné, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást a városvezető ellen. Tovább »

A nap kérdése: Most akkor ki vezeti Szegedet?

2017. április 27., csütörtök · 17 hozzászólás

vip-parkolo_per013kf

De tényleg, ki? Itt hagyták a jobboldalnak vagy a civileknek? A napfény elárvult városa, 2017. április 26. Tovább »

A parkolóbotrányt tárgyalták Gyulán – a vádlottak tagadtak és az ügyészséget kritizálták (FRISSÍTVE)

2017. április 26., szerda · 85 hozzászólás

gyula_parkolo_per_szabo_balint

Jelentős vagyoni hátrányt okoztak Szeged városának azzal, hogy ingyenesen parkolóbérleteket osztogattak – állítja az ügyészség. A VIP-parkolóperben a vádlottak között ott találjuk Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt, akik állítják, nem követtek el bűncselekményt, felmentésüket kérték, szerintük az ügyészség politikai nyomásra citálta őket bíróság elé. Szabó Bálint jogász viszont arról beszélt a Gyulai Járásbíróság előtt, hogy ez az ügy csak a jéghegy csúcsa, számos csontváz hullik még majd ki a szegedi MSZP-s városvezetés szekrényéből. Botka Lászlót a szegedi keresztapának nevezte.
Tovább »

A TEK-et és megyei rendőrfőkapitányt is besározzák a VIP-parkolóbotrányban?

2017. április 25., kedd · 30 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

Szerdán kezdődik a Gyulai Járásbíróságon a VIP-parkolóbotrány tárgyalása, a vádlottak padján ott találjuk Szeged egyik alpolgármesterét és a címzetes főjegyzőt is. Azt, hogy a hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mivel is védekezhetnek majd a vádlottak, már elkezdte szivárogtatni a balliberális média, eszerint a TEK-et, Lukács János dandártábornokot és egy ügyészt is besároznának, mondván, nekik is jutott az ingyen parkolóbérletekből. Tovább »

Indul a parkolóper – Szeged alpolgármestere a vádlottak padján

2017. április 24., hétfő · 20 hozzászólás

parkolojegyes_tabla03kf

Szerdán kezdődik a Gyulai Járásbíróságon a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás – írja a Magyar Idők. A tárgyalásról természetesen helyszíni tudósítást olvashatnak a majd a SZEGEDma.hu-n. Tovább »

A főjegyző szerint egy párt egy frakciót alakíthat, minden más szervezet akár többet is

2017. március 27., hétfő · 17 hozzászólás

jogi_bizottsagi11_gs

Izgalmas jogi bizottsági ülés zajlott le hétfőn reggel. Binszki József, a bizottság elnöke és Mózes Ervin címzetes főjegyző érvelt egymás ellen, a DK-s képviselő szerint nem lehet két Összefogás Szegedért frakció, a hivatalvezető viszont azt állítja, igen, habár nem szerencsés, hogy nem ugyanazok szabályok vonatkoznak egy jelölőszervezetre, mint egy pártra. Szegeden is alakítanak ki elektromos töltőállomásokat, erre 40 millió forintot költenek a városi büdzséből, pedig Makótól Kecskemétig rengeteg település élt az akár száz százalékos kormányzati támogatás lehetőségével. Tovább »

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték a szegedi Kovács Lajosnét

2017. január 23., hétfő · 3 hozzászólás

kovacs_lajosne_koszontes

Mózes Ervin címzetes főjegyző, Berkesi Ottó, Szőreg önkormányzati képviselője és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő felkereste és kifejezte jókívánságait Kovács Lajosné született Szekeres Erzsébetnek, aki 1917. január 23-án született és ma 100 éves. Szőregen született és ott is akar nyugovóra térni. Tovább »

A Gyulai Járásbíróságon landolt a szegedi parkolóbotrány

2016. december 6., kedd · 18 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

A vád szerint negyven millió forintos vagyoni hátrányt okozott az önkormányzat cégének és a városnak az a hat személy, akik érintettek a VIP-parkolóbotrányban, köztük Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetfőnök. Az ügy a Gyulai Járásbíróságra került, egyelőre még nincs kitűzve az első tárgyalási nap. Tovább »

A helyi Jobbik nem akarja, hogy vádlottak képviseljék Szegedet (FRISSÍTVE)

2016. október 7., péntek · 28 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

A párt felháborítónak tartja, hogy az október hatodikai megemlékezésen Szegedet két olyan személy képviselte, akik a parkolási botrányban érintettek: vádlottak a hűtlen kezelési ügyben. Ismételten arra szólították fel Solymost, Kalmárt és Mózest, hogy az eljárás idejére vonuljanak háttérbe. A polgármesteri kabinet viszont nem tudja hová tenni a Jobbik felháborodását. Tovább »

A baloldali egység megkopásától a családi ezüst kiárusításáig – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2016. szeptember 24., szombat · Egy hozzászólás

varosi_kozgyules21_gs

Az ellenzék szerint korántsem olyan szép és csillogó minden fejlesztés, mint ahogy a baloldali városvezetés beállítja, legyen szó a DK-s Binkszi által jelen formájában elfogadhatatlan Liget-projektről vagy épp az okos város programról. A hagyományokhoz híven ellenzéki képviselőket kértünk fel értékelésre. Tovább »

Szabó Bálint a parkolási botrányról: Haladéktalanul távozzon Solymos László alpolgármester! (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 22., hétfő · 56 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Nem összeférhető a vádlotti pozíció az alpolgármesterséggel – közölte Szabó Bálint, aki Solymos László összeférhetetlenségének megállapítását kezdeményezte. A jogász az önkormányzati törvényre hivatkozva nyújtott be erről beadványt, amit harminc napon köteles kivizsgálni a polgármesteri hivatal, majd a közgyűlés dönt a kérdésről. A polgármesteri kabinet viszont másképp látja, szerintük Szabó beadványának semmilyen törvényes, jogi alapja nincs. Tovább »

Szegedi Jobbik: Valljon színt a városháza a VIP-parkolóbotrány kapcsán! (FRISSÍTVE)

2016. június 2., csütörtök · 34 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf

Sokat árt Szeged városának az a pletyka, mely szerint a VIP-parkolóbotrány gyanúsítottjai között ott találjuk Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetfőnököt – mondja a szegedi Jobbik. A párt azt várja el, hogy az említett három személy álljon ki a nyilvánosság elé és határolódjanak el a szóbeszédtől. Tovább »

Mégsem csúsznak ki a határidőből a pavilonosok – Megkezdődtek a birtokvédelmi eljárások a Cserepes sori piacon

2016. május 24., kedd · 15 hozzászólás

cserepes_birtokvedelem 01

Kedden megkezdték a makói jegyzői iroda munkatársai a Cserepes sori piac pavilonbérlőinek birtokvédelmi eljárásait, 21 kereskedőt és tanúikat már meg is hallgatták a helyszínen, szerdán pedig a további 16 kereskedővel és a piacvezetéssel beszélnek. A bérlők érdekképviselője, Szabó Bálint arra számít, hogy egy-két napon belül döntést hoz Makó jegyzője a 37 piacos ügyében, így nem csúsznak ki a május végi határidőből. Tovább »

Cserepes-botrány: autós tüntetést tartanak a piacosok

2016. május 17., kedd · 8 hozzászólás

demonstracio_cserko02_gs

„Tömeges felmondás Botka Lászlónak!” – ezzel a címmel hirdettek autós demonstrációt és sajtótájékoztatót a Cserepes sori piac bérlői, akik március közepe óta tiltakoznak a díjemelés és a birtokvédelmük megszűnése ellen. A kereskedők hangsúlyozzák: nem hagynak veszni száz szegedi munkahelyet, és azt várják, hogy a városvezetés érdemben foglalkozzon sorsukkal. A nagy Szeged-napi demonstrációra is készülnek már! Tovább »

Kulcskérdés a birtokvédelem – a szegedi jegyző miatt tíznapos késedelmet szenvedtek a Cserepes sori kereskedők

2016. május 12., csütörtök · 12 hozzászólás

demonstracio_cserko32_gs

Mivel Cserepes sori kereskedők által benyújtott birtokvédelmi eljárások kapcsán felmerül a hivatali visszaélés gyanúja, az ügyészséghez fordul Szabó Bálint. A piacosok egy részét képviselő jogász sajtótájékoztatóján közölte, Mózes Ervin figyelmen kívül hagyta a vonatkozó kormányrendelet előírásait, végül a kormányhivatal zárta ki a címzetes főjegyzőt a birtokvédelmi eljárásokból. Tovább »

Cserepes-botrány: kizárta a kormányhivatal a szegedi jegyzőt a birtokvédelmi eljárásokból

2016. május 12., csütörtök · 24 hozzászólás

cserepes_tuntetes

Csatát nyertek a kereskedők, a május elején indított mintegy negyven birtokvédelmi eljárásból kizárták Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, a kormányhivatal ugyanis úgy ítélte meg, hogy fennáll a kizárási ok a 92%-ban önkormányzati tulajdonú társaságot érintő ügyben, és a makói jegyzőt jelölte ki az eljárások lefolytatására. Tovább »

Birtokvédelmet kértek a Cserepes sori piac pavilonosai

2016. május 3., kedd · 18 hozzászólás

cserepes_sor013kf

Mintegy félszáz olyan Cserepes sori kereskedő adott be birtokvédelemmel kapcsolatos beadványt a polgármesteri hivatalban hétfőn, akik megkapták felmondólevelüket, miután nem írták alá az egyoldalúan megváltoztatott bérleti szerződésüket. Az ügyben a jegyző jár el, elfogultsága esetén a kormányhivatal jelöl ki illetékest. Tovább »

Elutasították a Tisza Lajos Közéleti Egyesület helyi népszavazási kezdeményezését

2015. május 4., hétfő · 8 hozzászólás

tiszalajoskozeletiegyesuletLetelt az ötnapos határidő, döntött a Választási Iroda: nem lehet helyi népszavazást kiírni a Tisza Lajos Közéleti Egyesület által kezdeményezett kérdésekben. Az indoklás szerint az aláírásgyűjtő íveken formai hibát találtak, tartalmi kifogása nem volt a HVI-nek. Tovább »

Demokráciadeficit – Botka kordában tartaná a közgyűlési vitákat + FOTÓK

2015. március 23., hétfő · 21 hozzászólás

jog_biz_ules01_gs

Szigorítana a közgyűlési viták menetét Botka László, zavarják ugyanis a képviselők személyes megjegyzésként jelzett felszólalásai. A jogi bizottság ülésén a preferált helyiségbérlők felülvizsgálatáról is szó esett, s kiderült, van olyan alapítvány, mely másfél éve vár arra, hogy kérelmét elbírálják. Tovább »

Az új SZMSZ és az új stadion a bizottsági ülés középpontjában

2014. november 18., kedd · 19 hozzászólás

varosuzemeltetesi_ules01_gs

Mihálffy Béla antidemokratikusnak nevezte az SZMSZ részönkormányzatok tagjainak választására vonatkozó részét a városüzemeltetési bizottság ülésén, ahol az új futballstadion építésével kapcsolatos előterjesztést viszont támogatta a többség. Tovább »

Alkotó hivatalnokok – képzőművészeti tárlat a városházán + FOTÓK

2014. június 30., hétfő · 2 hozzászólás

varoshazi_dolgozok_kiallitasa20_gs

Eddig nem ismert oldalukról mutatkoznak be a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói, Alkotó hivatalnokok címmel festményeikből, fotóikból és gyöngyből készült ékszereikből rendeztek kiállítást a Köztisztviselők Napja alkalmából. Tovább »

Átvette megbízólevelét B. Nagy László és Szabó Sándor + FOTÓK

2014. április 18., péntek · 17 hozzászólás

ajanlolevel06_gs

Szeged jövőjét a pártpolitikai érdekek fölé kívánja helyezni B. Nagy László és Szabó Sándor, a mandátumot szerzett országgyűlési képviselők pénteken vették át megbízólevelüket. Tovább »

Emberi szenny “díszíti” a Tisza-parti kapualjakat + FOTÓK

2013. november 6., szerda · 52 hozzászólás

tisza_part_vasarnap01_gsElege van az éjszakai hangzavarból és az emberi mocsokból a szegedi klinikák betegeinek és a környéken lakóknak. Az egészen a Stefániáig terjedő tinigarmada nem keserítheti meg tovább a polgárok életét. Tovább »

Ultramaratontól a mezzoszopránig – BOR-line összefoglalónk + VIDEÓK

2013. május 28., kedd · 4 hozzászólás

borfesztival_mozes_ervin04_gsA borfesztiválra kitelepülve nap mint nap közvetlen hangnemben beszélgethettünk Szeged közéleti személyiségeivel: az egyhetes BOR-line interjúsorozatunk alatt a város főjegyzője az ultramaratoni futásról, a Rock Klub atyja a SZIN-ről, a rendszerváltás utáni első polgármesterünk pedig a jégkorongról is beszélt nekünk.
Tovább »

600 gyermeket ajándékoztak meg az ÁGOTA-karácsonyon + FOTÓK, VIDEÓ

2012. december 19., szerda · 23 hozzászólás

Hatszáz család nélkül nevelkedő, állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára rendezett karácsonyi ünnepséget az ÁGOTA Alapítvány és az egyházmegye fenntartásában Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Egy különleges ajándékot, egy ingatlant is kaptak karácsonyra, melyben gyermekvédelmi közösségi centrumot fognak működtetni.
Tovább »

A szegedi jegyző az Üllői úton lőtt gólt a megyés püspöknek + VIDEÓ, FOTÓK

2012. május 14., hétfő · 14 hozzászólás

Kiss-Rigó László megyés püspökünk kapujába Mózes Ervin tizenegyesből talált be az Üllői úton a Fradi öregfiúk és a kiskundorozsmai seniorok összecsapásán. Nyilas Elek öt gólt lőtt, és a zöld-fehéreknél pályára lépett Adem Kapic is, a Szeged 2011 szakmai igazgatója.
Tovább »

Főhajtás az elesett román katonák előtt + FOTÓK

2011. október 26., szerda · 13 hozzászólás

roman_emlekmu10_gs A román fegyveres erők napja alkalmából a Belvárosi Temetőben a Szegedi Román Főkonzulátus és a Szegedi Polgármesteri Hivatallal közös megemlékezést és koszorúzást tartott a II. világháborúban elesett román katonák emlékére. Az esemény jelentőségét növeli, hogy az idén restaurálták a város költségvetéséből a Román Hősök Emlékművét.
Tovább »

A főjegyző leváltása mellett érvel a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2011. június 29., szerda · 35 hozzászólás

A Mars téri pavilonbontások kapcsán született jogerős bírósági döntésre hivatkozik a testület, mely szerint konkrét szakmai hiányosságok is említhetők Mózes Ervin tevékenysége kapcsán. A városüzemeltetési bizottság ezért újabb ponttal egészítette ki szerdán Gyimesi Lászlónak a címzetes főjegyző leváltására irányuló indítványát. Mózes Ervin szakmai csacsiságnak nevezte az anyagot. Tovább »

Új irat a mozi ügyében, közgyűlés tárgyalhatja a jegyző leváltását

2011. június 29., szerda · 30 hozzászólás

demonstracio10_gs A jogi bizottság is foglalkozott szerdai ülésén a Belvárosi mozi ügyével, ahol az alpolgármester egy olyan kockázatfelmérési dokumentumot mutatott be, mely alapján szerinte nem kellett volna bezárni a mozit. A bizottság a jegyző leváltásának ügyét is tárgyalta.
Tovább »

Kohári: Sérült a pártatlanság, távozzon a főjegyző + VIDEÓ

2011. június 28., kedd · 20 hozzászólás

Egyes esetekben Botka László MSZP-s pártpolitikusi nyomásának engedelmeskedve sértette a pártatlanság, az egyenlő bánásmód elveit, többek között ezért kell leváltani Mózes Ervin címzetes főjegyzőt – mondta a Telin TV-nek Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.
Tovább »

Mózes Ervin leváltását kezdeményezi a szegedi Fidesz (FRISSÍTVE)

2011. június 27., hétfő · 103 hozzászólás

A június 30-i szegedi városi közgyűlésre beterjeszti a Fidesz-KDNP frakció Mózes Ervin főjegyző leváltását, a hivatalos indoklás alapján bizalomvesztésre hivatkozva. Sajtóközleményüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük. A főjegyző úgy reagált, az ügyet a köztisztviselők elleni támadásként értelmezi. Botka László pedig közleményében arra hívja fel a figyelmet, Mózes Ervin menesztése Szegednek okozna súlyos károkat.
Tovább »

Nem becsületsértő a városvezetők feljelentgetése

2011. május 4., szerda · 20 hozzászólás

Két Mars téri kereskedőt jelentett fel a három szegedi alpolgármester még 2009-ben, mert egy sajtótájékoztatón szerintük megsértették a városvezetők jó hírnevét. A bíróság nemrég úgy döntött, nem történt becsületsértés, a kereskedők szerint ez akár precedensértékű ítélet is lehet, hiszen korábban maga a jegyző tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint minden vádaskodóval szemben a bírósághoz fordul a város.
Tovább »

A jegyző még marad, a Fidesz-frakció a leváltásán dolgozik

2011. április 7., csütörtök · 54 hozzászólás

bohacs_zsolt4_gs Mégsem javasolja a Fidesz-frakció Mózes Ervin leváltását. Bohács Zsolt, a szegedi Fidesz-frakció vezetője elmondta, hogy az Alkotmánybíróság keddi döntése miatt változott a véleményük. A taláros testület ugyanis megállapította, hogy alkotmányellenes a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénynek az a szabálya, ami lehetővé teszi a köztisztviselők azonnali, indoklás nélküli felmentését. A politikus hozzátette, hogy a frakció álláspontja nem változott: a város jegyzője továbbra is elfogult a polgármester iránt.
Tovább »

Megváltoztatta a megyei főjegyző a szegedi választókerületek határait + TÉRKÉP

2010. július 2., péntek · 69 hozzászólás

A beérkezett kifogásokat elbírálva megváltoztatta a szegedi helyi választókerületek körzethatárait a Csongrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Kovalcsik Andrea megyei főjegyző döntése ellen – mint azt a választókerületek határait korábban kijelölő Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője portálunknak elmondta – nincs lehetőség kifogással élni. Az alábbiakban közöljük a Csongrád Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott határozatát.
Tovább »

Újrarajzolt körzetek – reagál a főjegyző

2010. június 30., szerda · 19 hozzászólás

mozes_ervin_gs Az újrarajzolt szegedi körzetetek: feltűnő aránytalanságok című cikkünk kapcsán megkereste szerkesztőségünket Mózes Ervin címzetes főjegyző, aki néhány gondolatot szeretne hozzáfűzni az írásban foglaltakhoz, ezt alább olvashatják.
Tovább »

Újrarajzolt szegedi körzetek: feltűnő aránytalanságok

2010. június 30., szerda · 21 hozzászólás

Szeged címzetes főjegyzője újrarajzolta az önkormányzati választókerületeket, mert a törvényi változás miatt ősztől a jelenlegi 43 helyett már csak 29 fős lesz a városi közgyűlés – tette közzé keddi számában a megyei napilap. A Mózes Ervin által megállapított körzeteket böngészgetve aránytalanságokra lettünk figyelmesek: a lélekszámot tekintve 72 százalékos eltérések is akadnak…
Tovább »

Nyomozás eltitkolt önkormányzati iratok miatt? + HANG

2010. május 12., szerda · 23 hozzászólás

fidesz_nyomozas_02 Büntetőügyben nyomoz a rendőrség „visszaélés közérdekű adattal” vétségének megalapozott gyanúja miatt. A feljelentést Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke tette, mert a mai napig nem kapott meg egy, a belváros rekonstrukciójával kapcsolatos dokumentumot a városházán.
Tovább »

Szegedi közgyűlés: Csúszásokról és csúsztatásokról

2010. május 7., péntek · 71 hozzászólás

kozgyules13_gs Valamennyi városházi előterjesztést átment a pénteki közgyűlési ülésen, így – bár a Fidesz és a KDNP nem szavazta meg – a testület elfogadta a 2009. évi zárszámadást, az 1-es villamos beruházásának csúszásáról szóló beszámolót, s átütemezte az 1-es belvárosi szakaszának rekonstrukcióját 2011 második félévére. Egyhangúlag döntöttek arról, hogy 740 milliós kötbérigénnyel lép föl a város a kivitelező konzorcium felé. A Fidesz-KDNP indítványát viszont lesöpörték, így az SZKT gazdálkodását nem világítja át külön vizsgálóbizottság. A domainnevekről szóló rendelettervezetét viszont az ellenzék tiltakozására visszavonta Botka László. Tovább »

Közbeszerzés – mesébe illő összefüggésekkel

2009. november 12., csütörtök · 4 hozzászólás

fideszsajttaj Újabb városházi közbeszerzési anomáliákat tárt fel sajtótájékoztatóján a szegedi Fidesz–KDNP frakciószövetség. A jobboldali politikusok elfogadhatatlannak tartják, hogy az alpolgármester hiteles adatok nélkül akarta megcáfolni az ellenzéki pártok által feltárt közbeszerzési visszásságokat és a helyi vállalkozók hátrányba kerülésére vonatkozó értesüléseit. Tovább »

Közgyűlés: pisztolygolyó, ingatlansukoró, árpádsávos lobogó

2009. november 7., szombat · 24 hozzászólás

kozgyules11

Az egészségügyi ellátás problémáiról, a privatizáció veszélyeiről, a közlekedési beruházások csúszásáról, valamint a Mars téri kereskedők és az Etelka sori garázsok ügyéről vitáztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Botka László polgármester szélhámossággal és az emberek hergelésével vádolta a Fideszt, több ellenzéki kérdésre viszont nem felelt, vagy kitérő választ adott.

Tovább »

Karzatlezárás és szegedi irodakeringő politikai okokból?

2009. október 1., csütörtök · 51 hozzászólás

kozgyules28Lezárták a karzatot a városháza dísztermében. Statikai okokra hivatkoznak a torony alatt, de sokakban felmerült a gyanú, hogy – polgármesterünk célzásából merített szavakat kölcsönvéve – talán a „választópolgárnak álcázott aktivisták” ellen emelt védőbástyát az önkormányzati apparátus. A SZEGEDma.hu most felidézi, hogy egy év alatt mi is okozhatott öt műszaki, statikai, renoválási problémát a városházán.
Tovább »

Következő oldal »