Az integrációért hajtottak

2015. október 5., hétfő · Hozzászólok

motivacio_muhely_bicikli

Szeptember 20. és 26. között a szegedi Motiváció Műhely munkatársai és önkéntesei azért bicikliztek el Szegedről Nyíregyházára, hogy az ingyenes, minőségi oktatás mindenki számára elérhető legyen. Arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a magyar oktatási rendszer sereghajtó a tanulók szociális körülményeiből fakadó hátrányok ledolgozása tekintetében. Tovább »

A Motiváció Tanoda fiataljainak fotói kerültek az Agóra falára + FOTÓK

2015. május 7., csütörtök · Hozzászólok

motivacio_tanoda04

Hátrányos helyzetű fiataloknak indított fotós szakkört a szegedi Motiváció Tanoda. A fiatalok nagy lelkesedéssel ismerkedtek meg a fényképezés technikáival, legjobban sikerült képeikből tárlatot is nyitottak a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tovább »

Látod? Amit a Motiváció Tanoda diákjai láttatnak + FOTÓK

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

motivacio_tanoda06kfIzgatottan készülnek a gyerekek a május 5-i kiállításukra. Ez az első alkalom, hogy alkotásaikat külső szemlélők is megcsodálhatják, sőt, ez az első alkalom, hogy alkothatnak. Csattognak az ollók, szabják a paszpartut a műhelyben, miközben a féléves fotós kurzus során szerzett élményeikről mesélnek.
Tovább »

Tanodák Éjszakája a szegedi Motiváció Tanodában

2015. április 20., hétfő · Hozzászólok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hagyományteremtő céllal rendezték meg április 17-én az I. Tanodák Éjszakáját, amelyhez a szegedi Motiváció Műhely tanodája is csatlakozott. A többi „éjszakázó” intézményhez (színházak, múzeumok) hasonlóan a népszerűsítés és figyelemfelkeltés volt az esemény célja, vagyis, hogy minél többen megismerjék a tanodák munkáját, mindennapjait. Tovább »

Nincs több dobásod – szegedi társasjáték a hátrányos helyzetű gyerekekről + FOTÓK

2013. december 23., hétfő · Egy hozzászólás

mentortarsas15_gsÉdesapánk szerencsejátékra szórta a pénzt, rossz társaságba keveredtünk, majd eltanácsoltak: egy halmozottan hátrányos helyzetű iskolás bőrébe bújtunk a szegedi Motiváció Műhely társasjátékának segítségével, és nem éreztük benne jól magunkat. Persze nem is ez a cél. Tovább »