Az 50 év felettieket mozgatták meg a Csongor téren + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 2 hozzászólás

egeszsegnap16_gs

Soha nem késő elkezdeni! Ez lehet a legfontosabb üzenete a Csongor téri Közösségi Ház keddi egészségnapi programjának, ami az 50 felettiek számára ajánlott mozgásformákról szólt. A rendezvényt Kothencz János alapító nyitotta meg. Tovább »

A sport árnyoldala – hirtelen szívhalál a pályán

2014. március 22., szombat · 5 hozzászólás

SZS20140225_sport_tragedia_001„Színház az egész világ” – idézi gyakran a köznyelv az ismert angol drámaírót, és vajon az élet mely területére passzolhatnának jobban William Shakespeare szavai, mint a modern élsportra? A publikum szemében hőssé váló versenyzők és játékosok, érzelmi zenitek, számtalan örömteli pillanat és tragédiák jellemzik e világot. Sajnos, ez utóbbiak nem mindig korlátozódnak a vesztesek bánatára, olykor súlyosabb veszteségek rázzák meg a sportkedvelő köztudatot.
Tovább »

Testépítésről okosan – mit szabad és mit nem?

2014. január 25., szombat · 4 hozzászólás

madarasz_kitti04_gsSzámtalan tévhit kering a köztudatban a fitnesztermek világáról, a SZEGEDma.hu ezért összegyűjtötte, mit érdemes tudni a testépítésről. Bár a sok-iksz jelzetű táplálék-kiegészítő vödrök és kockás női hasfalak kirakatán túl komoly értékek húzódnak meg e dimenzióban, érdemes néhány szót szólni a veszélyekről is, avagy merjünk testet építeni, de csak jó minőségű cementtel!
Tovább »

Karcsú pénztárcával a karcsú alakért

2013. október 18., péntek · Hozzászólok

tulsulyStresszes életmód, szinte üres pénztárca és szabadidőhiány. Híznak a magyarok, pedig egyszerűbb és konyhapénz kímélőbb megoldás is van a test fitten tartására, mint a konditerem. Mikulán Rita regionális szakfelügyelő főorvos az otthonunkban végezhető önedzésről és a helyes táplálkozásról beszélt portálunknak.
Tovább »