Márciusban is folytatódott az Egészségnap programsorozat a Csongor téri Közösségi Házban

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

egeszsegnap_csongor_ter_010

Újabb állomásához érkezett az Egészségnap sorozat a Csongor téri Közösségi Házban, “Hitek és tévhitek a táplálkozásban és a táplálék- kiegészítőkkel kapcsolatban” címmel Mikulán Rita egyetemi adjunktus tartott előadást. Tovább »

Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK

2017. január 27., péntek · 10 hozzászólás

ridikul_klub001kfEgész évre fogadalmat tenni nagy vállalás, ezért a Ridikül Klub csütörtöki vendégei inkább az apró tervekben és a gyakori számvetésben hisznek. A második szegedi klubesten Mikulán Rita sportorvos, Hegedűs Tünde művészeti vezető, valamint Matics Henrietta edző vallottak az új esztendőre vonatkozó kívánságaikról. Beszélgetésükhöz Jakab Tamás színész is csatlakozott, aki elárulta, azért nem tesz újévi fogadalmat, mert az élet eddig mindig felülírta elképzeléseit.
Tovább »

Az 50 év felettieket mozgatták meg a Csongor téren + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 2 hozzászólás

egeszsegnap16_gs

Soha nem késő elkezdeni! Ez lehet a legfontosabb üzenete a Csongor téri Közösségi Ház keddi egészségnapi programjának, ami az 50 felettiek számára ajánlott mozgásformákról szólt. A rendezvényt Kothencz János alapító nyitotta meg. Tovább »

A sport árnyoldala – hirtelen szívhalál a pályán

2014. március 22., szombat · 5 hozzászólás

SZS20140225_sport_tragedia_001„Színház az egész világ” – idézi gyakran a köznyelv az ismert angol drámaírót, és vajon az élet mely területére passzolhatnának jobban William Shakespeare szavai, mint a modern élsportra? A publikum szemében hőssé váló versenyzők és játékosok, érzelmi zenitek, számtalan örömteli pillanat és tragédiák jellemzik e világot. Sajnos, ez utóbbiak nem mindig korlátozódnak a vesztesek bánatára, olykor súlyosabb veszteségek rázzák meg a sportkedvelő köztudatot.
Tovább »

Testépítésről okosan – mit szabad és mit nem?

2014. január 25., szombat · 4 hozzászólás

madarasz_kitti04_gsSzámtalan tévhit kering a köztudatban a fitnesztermek világáról, a SZEGEDma.hu ezért összegyűjtötte, mit érdemes tudni a testépítésről. Bár a sok-iksz jelzetű táplálék-kiegészítő vödrök és kockás női hasfalak kirakatán túl komoly értékek húzódnak meg e dimenzióban, érdemes néhány szót szólni a veszélyekről is, avagy merjünk testet építeni, de csak jó minőségű cementtel!
Tovább »

Karcsú pénztárcával a karcsú alakért

2013. október 18., péntek · Hozzászólok

tulsulyStresszes életmód, szinte üres pénztárca és szabadidőhiány. Híznak a magyarok, pedig egyszerűbb és konyhapénz kímélőbb megoldás is van a test fitten tartására, mint a konditerem. Mikulán Rita regionális szakfelügyelő főorvos az otthonunkban végezhető önedzésről és a helyes táplálkozásról beszélt portálunknak.
Tovább »