Tíz állat lelt gazdira a tappancsos fesztiválon + FOTÓK

2012. július 16., hétfő · Egy hozzászólás

Közel száz négylábú neveztek be a XI. Tappancs Állatfesztivál különleges kutyaszépségversenyére, illetve látványos bemutatók és előadások is várták az állatbarátokat vasárnap az Erzsébet-ligetben. A szervezők nagy örömére a nap folyamán öt cica és ugyanennyi menhelyi kutyus is szerető gazdára talált.
Tovább »

Negyven mázsa állateledelt kapott az ország kedvenc kutyamenhelye

2010. október 4., hétfő · Egy hozzászólás

„Egy tál eledel” néven indult idén májusban az a Facebook kampány, mely során a Pedigree Örökbefogadási Program Facebook klubtagjai csatlakozásukkal fejenként egy tál állateledellel járulnak hozzá a menhelyi kutyák helyzetének javításához. Azt is a klub tagjai döntötték el, hogy melyik menhely kapja az összegyűlt eledelt: a legtöbb szavazatot kapott menhely nyeri ugyanis az eddigi csatlakozók után járó 10.000 tál eledelt, mely mintegy 4.000 kg szárazeledelnek felel meg.
Tovább »

Karácsonyra állatstop!

2008. december 18., csütörtök · Hozzászólok

Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerűen a WC-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák, macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára kerül…

Tovább »