Az újságírónak ügyelnie kell szavaira, mikor a melegekről, leszbikusokról ír

2016. április 8., péntek · 11 hozzászólás

lmbtqi_kerekasztal014kf

A Szivárvány-hét médiáról szóló kerekasztal-beszélgetésén jártunk, a SZEGEDma Hírportált Gaál Bernadett képviselte. Az LMBTQI-közösségek definíciójában vannak kérdőjelek, de a médiában rendszeresen jelennek meg a melegek, leszbikusok, transzneműek. Tovább »

A Jobbik szerint folytatódik a “gyurcsányi rendőrterror” + VIDEÓ

2012. július 9., hétfő · 23 hozzászólás

A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy rendőrök indokolatlan, szükségtelen és aránytalan “brutalitással” bántak a szombaton, a Kossuth tér környékén őrizetbe vett 10 emberrel. Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula ellenzéki országgyűlési képviselők hétfői sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy ez a “gyurcsányi rendőrterror” folytatódását jelenti.
Tovább »

A pártállamot idézte Gyurcsány kimenekítése

2009. szeptember 9., szerda · 8 hozzászólás

gyurcsany1Pártállami módszernek nevezte Tarlós István a fővárosi Fidesz–KDNP frakciószövetség elnöke, hogy Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök külön földalatti szerelvénnyel távozott a szombati homoszexuális parádéról. Azt nem tudni mennyibe került az adófizetőknek a kormányban már nem dolgozó politikus polgári jogokat demonstráló magánakciója.
Tovább »

Melegfelvonulás és vébéselejtező

2009. szeptember 4., péntek · 12 hozzászólás

Az Index hírportál azt írja, egy felmérés szerint a magyarok 42 százaléka gondolja úgy, hogy meg kéne adni a lehetőséget a homoszexuálisoknak, hogy úgy éljék az életüket, ahogy szeretnék. Van olyan ország Európában, ahol ez a szám 70 százalék, de a mi hányadosunk sem rossz amúgy, olyan négy alá. Később olvasható: „1997 óta szerveznek Budapesten melegfelvonulásokat, amelyek azután váltak a politikai közbeszéd fontos témájává, hogy 2007-ben ellentüntetők zavarták meg a menetet, majd ez még hevesebben megismétlődött 2008-ban. A rendbontások tehát azután kezdődtek, hogy a 2006. őszi zavargásokat követően (az őszödi beszéd okán – DJ Puli) olyan, elsősorban a szélsőjobbhoz köthető tüntetőcsoportok alakultak, amik azóta is keresik az alkalmat arra, hogy megmutathassák magukat. Így mostanra a felvonulások előtt is a homoszexuálisok ügye helyett jellemzően a szélsőségesek elleni küzdelemről, a gyülekezési jogról és a rendőri biztosításról esik szó.”
Tovább »

Törvény és rend

2008. július 13., vasárnap · Hozzászólok

Az, hogy az általános gyakorlat szerint csak a jól táplált óvódás külsejű gyerekeknek nem adnak el alkoholt és cigarettát, köztudott. De az is, és legyünk csak önkritikusak, hogy a két és fél millió alkoholbeteget magában foglaló magyar társadalom nagy része ezt birkaként tűri, a hasonlóképpen szocializálódott kisebb részének meg mi sem természetesebb. Ebben a helyzetben a hatóságok (a rend intézményeinek) kezében van a kulcs.

Tovább »

“Géj prájd” – blogszemle

2008. július 8., kedd · Hozzászólok

Mások írták: via Mefi

Igazából azt nem értem, hogy miért kell egy tízórás esemény köré – amire valóban sokan nem kíváncsiak – hónapokig tartó hisztit, veszekedést és feszültséget generálni. Hogy Dezső bátyánk a legviccesebb nevű község legutolsó házikójában is, az Isten háta mögött balra, internet, telefon, televízió és rádió nélkül is tudjon arról, hogy ekkor és ekkor tőle több száz kilométerre vonulnak színes ruhákban az emberek.

A magyar fák

2008. július 7., hétfő · Hozzászólok

Az emberek megijedtek, s a riadalom robaja – mint egy zuhanó faág visszhangja – a városháza tornyáig is elhallott. Gondos atyáink intézkedni kezdtek, illetékeseket hívtak, és elindultak a létrás autók szerte a városban, hogy fűrészeljenek, kaszaboljanak, ott, ahol a fák akár életveszélyt is…
Így történhetett, hogy a napfény városa még inkább az lett, ami.

Tovább »

Melegfront

2008. július 6., vasárnap · Hozzászólok

Melegügyben nehéz állást foglalni, mert hosszú ideje pró és kontra intoleráns vélemények uralják a témát. Normális és modern országban lehet racionális vitát folytatni a homoszexualitásról és melegjogokról, de ahogy sok más témában, úgy ebben sem mutat normális és modern képet Magyarország.

Tovább »