Medián: tovább erősödött a Fidesz

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékpontot erősödött, jelenleg a teljes népesség 37 százaléka támogatja, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve – derül ki a Medián HVG számára június közepén készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.
Tovább »

Stabilan vezet a Fidesz a közvélemény-kutatók szerint

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

A Fidesz-KDNP továbbra is biztosan vezet a pártok versenyében – derült ki három közvélemény-kutató cég elemzésének összevetéséből; a Medián és a Nézőpont statisztikai értelemben azonosan 27, illetve 28 százalékra méri a Fidesz-KDNP népszerűségét, ettől eltérően az Ipsos csak 20 százalékos támogatottságot mér a kormánypártoknak a teljes népességen belül. Tovább »

Medián: a választásra jogosultak kevesebb mint fele menne el szavazni vasárnap

2014. október 8., szerda · Egy hozzászólás

A Medián legújabb felmérése szerint a választásra jogosultak kevesebb mint 50 százaléka tervez részt venni a vasárnapi önkormányzati választáson, a pártpreferenciák tekintetében nincsenek jelentős változások: a Fidesz fölénye stabil, az MSZP veszített népszerűségéből, a Jobbiknak viszont jól megy a mozgósítás – írta a hvg.hu szerdán. Tovább »

Medián: csak a Fidesz győzelmének mértéke a kérdés

2014. április 3., csütörtök · Egy hozzászólás

A választási kampány hajrájában nem a Fidesz újabb győzelme, hanem annak mértéke a kérdés a Medián szerint. A közvélemény-kutató legfrissebb, március 21. és 25. között felvett reprezentatív felmérése szerint a kormánypárt a teljes népesség 36 százalékának, ezen belül a választani tudó biztos szavazók 47 százalékának támogatását tudhatja maga mögött.
Tovább »

Hiába fogott össze, nem lett népszerűbb az ellenzék

2014. február 5., szerda · Hozzászólok

A baloldali ellenzéki közös listát január végén szinte pontosan ugyanannyian támogatták, mint a résztvevő pártokat korábban összesen; a teljes népesség 22 százaléka szavazna az Összefogásra – derül ki a Medián legfrissebb, az intézmény honlapján közölt pártpreferencia kutatásból.
Tovább »

Medián: aktivizálódnak a választópolgárok

2013. június 8., szombat · Hozzászólok

Kevesebb mint egy évvel a parlamenti választások előtt ismét eléri az 50 százalékot a választási részvételüket biztosnak gondolók aránya. Az emberek nagy többsége azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne, miközben a Fideszt a választani tudó biztos szavazók 45 százaléka támogatja – derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb jelentéséből.
Tovább »

Medián: egymillió bizonytalan szavazó van

2013. április 17., szerda · Hozzászólok

Továbbra is a Fideszt támogatja a legtöbb szavazó, és a kormány megítélése mérsékelten javult az utóbbi hónapokban, de többen vannak azok, akik szerint a Bajnai-kormány jobb teljesítményt nyújtott, mint a mostani – derül ki a Medián márciusban végzett kutatásából, amelynek eredményéről szerdán tájékoztatták az MTI-t.
Tovább »

Medián: növekszik a Fidesz és az MSZP támogatottsága is

2013. január 24., csütörtök · 3 hozzászólás

Mind a Fidesz, mind az MSZP támogatottsága emelkedett az elmúlt időszakban, miközben az Együtt 2014 Mozgalom nem tudta megőrizni a megalakulásakor mutatott jelentős vonzerejét – írta a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a legfrissebb elemzésében, amelyet a HVG is közölt.
Tovább »

Mélyponton a biztos szavazók aránya

2011. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

Az idén húsz éve nem látott mélypontra, 40 százalékra süllyedt a magukat biztos szavazónak vallók aránya, miközben a választásra jogosultak ugyanekkora hányada nem talál olyan pártot, amelyet támogatni tudna – olvasható a HVG számára készített évzáró Medián-elemzésben.
Tovább »

Gyengült a Fidesz támogatottsága a Medián szerint

2011. szeptember 21., szerda · 5 hozzászólás

Továbbra is őrzi fölényét a Fidesz biztos pártválasztók körében, de a teljes szavazókorú lakosság egyre kisebb hányadának támogatására számíthat; a Jobbik támogatottsága ugyanakkora, mint a szocialistáké – derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.
Tovább »

Medián: fölényes Fidesz-előny, az MSZP távolodik a mélyponttól

2010. október 21., csütörtök · 4 hozzászólás

A szavazótábor arányát tekintve változatlanul fölényesen vezet a Fidesz-KDNP pártszövetség, az MSZP pedig hónapról hónapra távolodik a 2010. júniusi mélyponttól – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből, amelyet a csütörtöki HVG ismertetett.
Tovább »

Négyszeres Fidesz-előny az MSZP előtt

2009. augusztus 19., szerda · 8 hozzászólás

A Fidesz támogatottsága a választani tudó „biztos”  szavazók körében 68, míg az MSZP-é  16 százalék, Bajnai Gordon miniszterelnök népszerűsége pedig ismét a júniusi szintre csökkent –  derül k i a Medián legfrissebb felméréséből, amit a hvg.hu adott közre.
Tovább »

A Fidesz a toronyban, az MSZP a pincében

2009. április 15., szerda · Hozzászólok

A Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltté válását követő napokban készült Medián-felmérésben többek között az is olvasható, már a választópolgárok 54 százaléka gondolja úgy, hogy előrehozott választásokra lenne szükség, sőt a felméréséből az is kiderül, hogy a választani tudó biztos szavazók körében az MSZP 18, a Fidesz 70 százalékon áll (az SZDSZ és az MDF 2, a Jobbik 4 százalékra számíthat) – ismertette a zoom.hu a hvg.hu-n közzétett felmérést. Tovább »